Yataş yün yorgan %100 pamuk kumaştan üretilmiş astarıyla bakımı oldukça kolay tekstil malzemelerinden biridir. %100 yün dolgusuyla makinede rahatlıkla yıkayabileceğiniz bir üründür. Tek kişilik, çift kişilik ve çocuk yorganı gibi seçeneklerinin olması aile bireylerinin ihtiyacına göre seçim yapmanızı kolaylaştırır.
400 gr/m² %100 yıkanabilir yün elyaf dolguludur. Tek kişilik yorgan ölçüsü 155x215 cmdir. 30 derecede yıkanabilir. Ağartma yapılmaz.
Yataş online web sitesi olan https://www.yatasbedding.com.tr den 03.03.2023 tarihinde faturalandırılan Yataş superwashed yün alez 160x200 ürününü Yataş'ın web sitesinde de belirtilen şekil olan: "Yıkama Talimatları: 30 derecede yıkanması tavsiye edilir. Ağartma yapılmamalıdır. Kurutma yapılmamalıdır...
Pamuklu programında ve düşük sıcaklıkta yorganı yıkayabilirsiniz.
Pamuk Yorgan Nasıl Yıkanır? Elyaf ve yün yorganlar gibi makinada yıkanabilir. 30˚C sıcaklıkta, normal programda yıkanabilir. Ya da makinanızın pamuklu ayarında da yıkayabilirsiniz. Yıkama sonrasında ise ürün mutlaka 60˚C'nin altında bir sıcaklıkta kurutma makinesinde iyice kurutulmalıdır.
İlgili 18 soru bulundu
Makineye sığmayan yorganları elde bir leğenin içerisinde yada küvette yıkayabilirsiniz. Soğuk suyun içerisine yorganı basın ve 1 - 2 saat bekletin. Ardından suya, yünlü çamaşırlar için kullandığınız deterjandan ekleyin. Yorganı çevire çevire yıkayın.
Yastık ve yorganların sararmasının genel sebebi insan vücudunun ürettiği ter. Uyku anında da terlemeye devam eden bedenden dışarı salınan sıvı, çarşafa nüfuz ederek kirli görüntünün ortaya çıkmasına neden olur. Sararan yastık ve yorganlar temizlendikten sonra kullanılmalı.
Son teknolojiyle üretilen modelleri içindeki yünleri çıkarmadan makinede rahatlıkla yıkayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gerekenlerden biri makine ayarı ve devir hızıdır. Makinenizi yün ya da hassas programa aldıktan sonra, 30 dereceye getirmeyi unutmamalısınız.
Pamuk yorganlar
Eğer makineye sığacak ebatlarda bir yorganınız varsa, hassas programda yıkayabilirsiniz. Ardından uygun bir yere sererek kurutun, böylece pamuk bir alanda toplanmayacaktır. Eğer yorganınız makineye sığmayacak gibiyse, tıpkı yün yorganda olduğu gibi küvette yıkayabilirsiniz.
Elyaf, pamuk, yün, kuştüyü gibi çeşitli türlerdeki çamaşır makinesine uygun olmayan yorgan modelleri Dry Service'ın hassas kuru temizleme hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. Özellikle kışın yatak odanızın hava almaması nedeniyle yorganlarınız bozulacak ve kirlenecektir.
Yorganların yılda en az 2 kez yıkanması öneriliyor. Özellikle mevsim değişikliğinde yorganınızı kaldıracağınız zaman yorganı yıkayıp tozdan ve kirden arındırmak, güvelerden korunmak için önemli bir adım.
Yün yorganların temizliğinde hem toz hem de sıvı deterjanlar tercih ediliyor olsa da maksimum temizlik için sıvı deterjanları kullanmanızın daha doğru olacağını söyleyebiliriz. Yünün su ile temas ettikten sonra sertleşen bir malzeme olması, yün yorgan temizliğinde yumuşatıcı kullanımını da zorunlu kılmaktadır.
Birçok yastık, hassas yıkama programında temizlenebilir. Hassas yıkama programı, düşük devir hızı ve daha az hareketle çalışır. Böylece yastığın dolgusu zarar görmez ve yastık daha iyi temizlenir. Örneğin pamuk yastıklar genellikle makinede bu programlarda yıkanabilir.
8 kg ve üstü makina alırsanız sorun çıkmadan yıkarsınız yorganlarınıda 7 kg makinada yorgan yıkamak zor çünkü. Arçelik 64lt, Bosch 63lt. Çift kişilik büyük yorganları biraz sıkıştırmanız gerekecektir. Büyük çift kişilik yorganları yıkamak için minimum 65lt hacim gerekir.
300 gr/m² %20 bambu, %80 silikonize elyaf dolguludur. Çift kişilik yorgan ölçüsü 195x215 cm'dir. 30 derecede yıkanabilir. Ağartma yapılmaz.
Pamuk yorganlar
Eğer makineye sığacak ebatlarda bir yorganınız varsa, hassas programda yıkayabilirsiniz. Ardından uygun bir yere sererek kurutun, böylece pamuk bir alanda toplanmayacaktır. Eğer yorganınız makineye sığmayacak gibiyse, tıpkı yün yorganda olduğu gibi küvette yıkayabilirsiniz.
Diğer taraftan pamuk yorganlar ise bambu yorgana oranla daha kalın yapılıdır. Bu nedenle kış mevsiminde kullanıma daha uygundur.
Karbonat İşlemi
Yataklarınızın ve yorganlarınızın üzerine bolca karbonat dökerek bir süre bekledikten sonra elektrikli süpürge ile temizleyin. Bir süre bekledikten sonra karbonat buralardaki rutubete sebep olan nemi emecektir. Böylece rutubet kokusunun hafiflediğini ya da tamamen yok olduğunu görürsünüz.
Yorganların doğal dokusunu bozmamak için ağartıcı, leke çıkarıcı, çamaşır suyu gibi ürünlerin kullanılmaması gerekir. Doğal içerikli elde yıkama deterjanları, beyaz sabun gibi temizleyiciler ile yorganınızı yıkayabilirsiniz. Bunun yanında evde yapabileceğiniz doğal deterjanlar ile de yorganlarınızı yıkayabilirsiniz.
Eğer yünler uzun süre yıkanmazsa, kötü kokulara ve rahatsızlığa neden olacaktır. Yün yıkama işlemlerinin belirli zamanlarda kişilerce özenli olarak yapılması gerekiyor. Gündelik hayatta kullanılan yorgan ve yastıkların içerisinde yünler bulunuyor. Yünler insanların daha rahat edebilmesi için kullanılıyor.
Kazan kapasitesinin yarısı kadar ağırlığa sahip yünü bir ölçek çamaşır deterjanı ile makinede kolayca yıkayabilirsiniz. Yün yıkama deterjanını ekledikten sonra makineyi yün programında düşük sıcaklıkta çalıştırmalısınız. Makinede yıkanan yünleri banyoda iyice süzüldükten sonra balkona serip kurutabilirsiniz.
Ayrıca yorganı kuruturken arada bir çevirmeniz, her tarafının hızlı ve eşit derecede kurumasını sağlar. İnce bir yün yorgan 4-6 günde tamamen kuruyacaktır. Ancak kalın bir yorganın kuruması çok daha zor olabilir.
Doğal pamuk yapısı ile yumuşaktır.Terletmeyi azaltmaktadır.
Bunun için direkt olarak yorganlarınızın temizliğini sağladıktan sonra direkt olarak vakumlu poşet alarak, yorganlarınızın saklanmasını mümkün kılabilirsiniz. İkinci bir yöntem ise aynı şekilde hem yorganların temiz şekilde saklanması hem de yer kaplamaması açısından son derece avantajlı olur.
Pamuk, nemi, sıcağı içerisine çeken fakat dış ortama sıcaklığı da soğukluğu da vermeyen bir malzemedir. En sağlıklı ve en doğal dolgu malzemesi olması nedeniyle en sık tercih edilen yorganlar arasında pamuklu yorganlar bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri