Montessori metodu genellikle 3-6 yaş aralığında olan çocuklara yöneliktir, ancak daha genç ya da daha büyük çocuklar için de uyarlanabilir. Bu yaklaşımda, çocuklar kendilerini keşfetmek ve öğrenmek için özgür bir ortamda çalışırlar.
Montessori yatak sağladığı güvenlik ve sunduğu özgürlük ortamı ile 0-6 yaş aralığındaki çocuklar için sıklıkla önerilmektedir.
Montessori yatak; Montessori eğitimine uygun olarak düzenlenmiş, çocuğun kendi başına kolayca ulaşabileceği yatak çeşitleridir. Çocuğun kolay bir şekilde yatağa girip çıkabilmesi hedeflenir. Montessori yataklar yere yakındır, yer yatağı olarak tasarlanır. Çocuğa hareket özgürlüğü ve bağımsızlık sağlar.
Montessori Yatak Nedir? Montessori yatak ne demektir sorusuna cevap olarak çocuklar için özel olarak hazırlanan ve onların rahatça ulaşabileceği, kolay bir şekilde inip çıkabilecekleri yer yatağına verilen isim diyebiliriz.
İlgili 19 soru bulundu
Montessori yataklar açık ara yerden yüksek, üstelik yüksek korkuluklu model yataklara göre çok ama çok daha güvenli. Hem bebeğinizin yataktan düşme riski çok çok az hem de yere yakın hazırlandığı için bebeğiniz düşse bile ciddi yaralanma olasılığı oldukça düşük.
Ancak Montessori yataklar kaç yaşına kadar kullanılır sorusuna yanıt olarak ortalama olarak ergenlik dönemi söylenebilmektedir.
Montessori Yatak Alırken Nelere Dikkat Edilmeli
Ahşap kullanılarak üretilen montessori yataklar hem sağlıklı hemde ekolojik yapıdadırlar. Burada dikkat edilecek ilk husus ahşap malzemenin sağlam yapıda olmasıdır. Bir diğer dikkat edilecek husus ise ahşap üzerinde hernagi bir kimyasal maddenin kullanılmamış olmasıdır.
Cevap: Değerli müşterimiz, yavru yatak karyoladan bağımsızdır bu nedenle üst yatağın taşıma kapasitesini etkilemez. 100 kg kadar taşıma kapasitesi vardır.
Yumuşak Olmalıdır
Bebeğin cildine zarar vermeyen, yumuşak dokuya sahip bir yastık seçilmelidir. Her zaman pamuklu bir yastık seçmek faydalı olacaktır. En iyi bebek yastığını bu şekilde seçebilirsiniz.
Bebek ve çocukların yatakları ne sert ne de yumuşak olmalıdır. Orta sertlikteki bir yatak tercih edilmesinin sebebi, içine gömülmeyi engellemek, daha rahat nefes almalarını sağlamaktır. Ayrıca bu yataklarda Solvent bazlı kimyasal malzeme kullanılmamaktadır, çocuklar için oldukça sağlıklı yatak türleridir.
Montessori çocuk odasının en önemli amaçlarından biri, çocuğun başkasına ihtiyaç duymadan kendi başına yatağa girip çıkmasıdır. Yere yakın tasarlanmış yataklar, ebeveyn yardımı olmadan çocuğun kendi kendine yetebilmesine olanak tanır. Montessori felsefesine ait mobilyalarda genellikle ahşap materyaller tercih edilir.
Bebeğin yatağı duvar kenarına yerleştirilmeli, kapıdan ve pencere altından uzak tutulmalıdır ki, buralardaki enerji Chi akımı bebeğin uykusunu bozmasın. Bebek ve çocuk yatağı için ideal konum; kapı ve pencere önünden uzakta, güven hissi veren bir köşedir. Küçük odalarda yatak pencere önüne konmak zorunda kalınabilir.
Montessori yöntemin temeli çocukların doğal olarak öğrenme süreci içinde bulundukları 'oyun'dur. Montessori eğitiminde öğrenme, çocukların ilgi alanlarına ve öğrenme stillerine uygun bir şekilde ilgi çekici ve etkileşimli bir şekilde sunulur. Bu, çocukların öğrenme sürecinde aktif bir rol oynamalarına izin verir.
Montessori anneleri; çocuğun dikkatinin bir konu üzerinde toplanmasını sağlayan ortamı hazırlamalılar ve bu konuda dilediği kadar tekrarı yapabilmesini sağlayan zamanı vermeliler. Bu zaman içerisinde de çocuğun gelişiminin kendiliğinden olacağını bilerek sabır göstermeleri gerekir.
Montessori, çocuğun bireysel becerileri ve ilgi alanlarına uygun olacak şekilde, her çocuğun farklı öğrenme hızına sahip olduğunu kabul eden, özgür eğitim bilimidir. İsmini ise yöntemin geliştiricisi olan İtalya'nın ilk kadın doktoru, Pedagog Maria Montessori'den almaktadır.
Ürünün özellikleri 1.sınıf çam ağacından imal edilmektedir.
Bebekler İçin Doğru Yatak Seçimi
Bebeklerin kemik gelişimleri için en doğru yatak seçimi orta sertlikteki yataklardır. Çok yumuşak yataklarda bebek yatağın içine gömüleceği için kemik gelişimi açısında uygun değildir. Çok sert yataklar ise narin kemik yapısı açısından mantıklı bir tercih olmayacaktır.
Montessori yatak, çocukların kolayca erişebileceği şekilde yer yatağı olarak hazırlanmıştır. Bu yatak çocukların kendi başına ulaşabileceği, uykusu geldiği zaman rahatlıkla yatağına girebileceği, uyandıktan sonra elinden geldiği kadar yatağını toplayabileceği bir yatak çeşididir.
Daha sonra yoğun talep nedeniyle Maria Montessori ilkokul ve lise dönemindeki çocuklar için de Montessori felsefesini uyarlamıştır. Montessori yatakları, metodun gelişimi yönünde 0-6 yaş arası çocukların, ebeveynlerinden bağımsız olarak yataklarına girip çıkmalarına uygun şekilde tasarlanmıştır.
Çocuklar genellikle 2 ile 3,5 yaşları arasında bebek yatağından çocuk yatağına geçmek için hazır olurlar.
Doğal kumaşlar ile üretilen yataklar, çocuklar için ideal kabul edilir. Pamuk ve bambu gibi cilt ile en uyumlu kumaşlar, terlemeyi azaltmaya yardımcı olması, hava geçirgenliğinin yüksek olması ve sağlıklı olması, açısından çocuk yatağı seçiminde büyük önem taşımaktadır.
Küçük çocuk odaları için en ideal olanlar arasında montessori yatak 90x190 ölçüleri yer alır. Bu ölçülerde bir yatağı temin ederek küçük alanlarda daha geniş bir yer açabilirsiniz. Büyük yatak odaları için de montessori yatak 120x200 oldukça büyük bir ölçüdür.
Montessori yatak iç yatak ölçüsü 90x190 cm'dir. Ürün fiyatına iç yatak dahil değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri