Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Ben aldırdıktan sonra ne olur?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Ben aldırdıktan sonra ne olur?

Ben aldırma oldukça güvenli bir işlemdir. Bazen, işlem sırasında hafif kanama olabilir, ancak kolayca durdurulabilir. Benin alındığı bölgede birkaç gün içinde kaybolacak hafif bir kızarıklık ya da kaşıntı hissi yaşayabilirsiniz. Enfeksiyon görünme riski oldukça düşüktür.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: guncelozturk.com

Ben alındıktan sonra ne olur?

Lazer tedavisiyle alınan benlerde işlem sonrası ben bölgesinde kahverengi bir pullanma görülmektedir. 3 – 5 gün sonra bu pullanma dökülmekte ve yerini pembeliğe bırakmaktadır. Pembelik de zamanla geçip, iz bırakmadan iyileşme gösterir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: estenik.com.tr

Ben alındıktan sonra ne kadar sürede iyileşir?

Böylelikle hasta işlem sırasında ağrı ya da acı hissetmez. Hızlı bir şekilde yapılan tedavide hasta tek seferde 10-20 adet beni aldırabilir. Tedaviden sonra yaklaşık 1 hafta içerisinde işlem yapılan bölge iyileşir ve yalnızca hafif bir kızarıklık gözlemlenir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hospitalturk.com

Ben alındıktan sonra tekrar çıkar mı?

Genellikle ben alma işleminin üzerinden 1 ay gibi bir süre geçtikten sonra yeniden ben çıkması durumu söz konusu olabiliyor. Ancak bu gibi durumlarda da endişe etmeye gerek olmaz. Çünkü lazerle ben alma işlemi tekrarlanabilen ve yeniden yapılmasında herhangi bir sakınca bulunmayan uygulamalardan biridir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tugbadindar.com

Ben aldırdıktan sonra kaç gün su Değmemeli?

Ben çıkartma ameliyatları sonrasında hasta kesinin yapıldığı yeri 1 gün süreyle fiziki temastan korumalıdır. Ayrıca o bölgeye 2 gün süreyle su değmemesi gereklidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: erhansafak.com.tr

Lazerle ben alma sonrası dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? - Dr. Nuri Battal

İlgili 27 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Yüzdeki ben alındıktan sonra ne yapılmalı?

Lazer ile yakma işlemi uygulanır. Bu yöntemde hiç iz kalmaz. Aynı gün içerisinde gündelik işlere devam edilebilir. İşlemden sonra işlem yapılan bölge bir sargı bezi ile korumaya alınır. 1 hafta sonra kontrol edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: esteaura.com

Ben aldırmanın zararı var mı?

Doktorların sık karşılaştığı sorulardan biri olan ''Ben aldırmak zararlı mıdır?'' sorusunun cevabı ise, cerrahi olarak çıkartılan benlerin kansere dönüşme ihtimali yoktur. Eğer kanser şüphesi var ise alınması zaten gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drsezaiaydin.com

Ben alındıktan sonra iz kalır mı?

Lazerle Ben Aldırma

Bu uygulama ile alınan yüzeysel benlerin yerinde neredeyse hiç iz kalmamaktadır. Fakat yüksek ısı veren bir cihaz olduğundan son derece dikkatli kullanılmalı ve özen gösterilmelidir. Her ben çeşidine uygun olmayan lazer ameliyatsız yöntemlerden sadece bir tanesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ideaklinik.com.tr

Hangi tip benler tehlikelidir?

Asimetrik görünümlü, beş milimetreden büyük ve rengi koyu kahverengi, siyah, açıkkırmızı gibi iki ya da daha fazla renkli benler riskli olabilir. Bütün bu belirtilerin yanında üzerinde kanama, kabuklanma, tahriş olduğunda iyileşmenin gecikmesi gibi durumlarda dikkat edilmelidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aysegulguney.com.tr

Ben aldırma ameliyatı kaç dakika sürer?

Detaylı bilgi almak için aşağıdaki formu doldurunuz. Benler yapılarına göre cerrahi kesi ile veya lazer ile alınabilmektedir. Lazer için birden fazla seans gerekebilmektedir. Ben alma işlemi 5-10 dk sürer ve cerrahi kesi ile bir kerede alınabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drerdemguven.com

Ben aldırma acıyor mu?

Ben aldırırken acı hissedilir mi? Operasyondan önce lokal anestezi uygulandığı için herhangi bir şekilde ağrı hissedilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: guncelozturk.com

Ben alınınca dikiş atılır mı?

Cerrahi olarak ben çıkarıldıktan sonra, derinin o kısmı dikilir. Eğer küçük bir ben ise 1-2 dikiş yeterli olabilirken, büyük benlerin çıkarılması sonrası iz kalmaması ve düzgün yara iyileşmesi için gerektiği kadar dikiş konulmalıdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dk-klinik.com.tr

Benin iyi huylu olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Kenar: ciltteki benlerin kenar çizgileri düzenli ise yüksek oranda iyi huyludur. Çevresinde bir düzensizlik bulunuyorsa zamanla kötüleşebilir. Renk: Benlerin rengi ya aynı tonda ya da az bir ton farkına sahiptir. Bir yanı siyah diğer yanı çok açık renk olan benler riskli olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bulutklinik.com

Ben aldırma çoğalır mı?

Sık karşılaşılan sorulardan biri de, benler alındıktan sonra tekrar ortaya çıkma olasılığıdır. Eğer bir hücre içeride kalırsa, bir süre sonra köstebek gibi yeniden ortaya çıkabilir. Genellikle benler çıkarıldıktan 1 ay sonra tekrar ortaya çıkabilir. Nadir de olsa bu durumun mümkün olduğunu söyleyebiliriz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dermaclinic.com.tr

Bendeki kıllar alınır mı?

Benlerin üzerinde çıkan kıllar traş edilebilir. Cımbızla alınması benin altında inflamasyona yol açarak ağrılı şişliğe neden olabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: drfigenbilen.com

Ben kaç yaşında alınır?

Bu klinik merkezi tarafından her türden benler kolayca aldırılır. Benlerin alınması bugün daha yüksek teknolojili lazer cihazları üzerinden gerçekleştirilir. Böylece birkaç dakika içerisinde tüm benlerinizden kurtulabilirsiniz. Ben aldırmaların tedavisinde yaş kriterleri aranmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dermalinelaser.com

Benin kanser olduğu nasıl anlaşılır?

Cilt (Deri) Kanseri Belirtileri Nelerdir?
  • Benlerin boyutunda, şeklinde veya renginde meydana gelen değişiklikler.
  • Kaşınan ve ağrı yapan benler.
  • Düzensiz kenarlı, asimetrik benler.
  • Kanama yapan ve iyileşmeyen yaralar.
  • Deride kırmızı veya ten renginde parlak şişlikler.
  • Yeni oluşan veya rengi değişen ben ve lezyonlar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: memorial.com.tr

Ben aldırma kanser yapar mı?

Derideki benlerin alınması kesinlikle kansere sebep olmaz. Cerrahi olarak çıkarılan ben, uygun görülürse patoloji inceleme yapmak üzere laboratuvara gönderilir. Patoloji incelemesinde kanser gelirse, deri kanseri gelirse buna yönelik cerrahi tedavi yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: plastikcerrahi.org.tr

Hangi benler Tehlikesizdir?

Et benleri (epitelyal polipler) cilt renginde, çıkıntılı kökü olmayan, genellikle tehlikesiz benlerdir. 20-40 yaşlarından sonra oluşmaya başlarlar. Oluşumları vücut direncinde ani düşme, hormonal hastalıklar, diyabet, virütik enfeksiyonlar, ani kilo kaybı veya şişmanlık, hamilelik, menapoz, stres gibi durumlarda artar.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: lotusdermatoloji.com

Lazerle ben alındıktan sonra tekrar çıkar mı?

Benlerde lazer tedavileri 6-8 hafta ara ile 1-2 seans uygulanmaktadır. Büyük ve pigmente yani koyu renkli benlerde 2. seanslara ihtiyaç duyulabilmektedir. Ancak seanslar yani lazer uygulaması bittiğinde ben tekrar oluşmaz.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hakanbuzoglu.com

Ben aldırdıktan sonra krem sürülür mü?

Lazerle ben aldırma sonrasında iyileşme tamamlandıktan sonra oluşan pembeliğin daha hızlı geçmesini sağlamak ve iz kalmasını önlemek amacıyla özel kremler kullanılır. Aynı zamanda deri rengi normale dönene kadar güneş koruyucu kullanmakda faydalı olacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: miaplast.com

Hangi tür benler lazerle alınır?

Bazı benler lazerle alınmaya çok uygun değildir; örneğin düz benler veya yüksek pigmentli / koyu renkli benler. Cilt yüzeyinden daha kabarık olan benlerin lazer tedavisinde daha iyi sonuçlar alınmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: derimer.net

Ben aldırmak iyi midir?

BEN ALDIRMAK TEHLİKELİ Mİ? Halk arasında ben aldırmanın kansere neden olabileceği gibi bir düşünce yaygın olsa da bu doğru değil. Tam tersine doktorunuzun riskli bulduğu benlerin aldırılması gerekiyor. Benler estetik sebeplerle istenmediğinde de alınabiliyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Et beni iple bağlamak zararlı mı?

Elma sirkesi, limon suyu ve çay ağacı yağının düzenli olarak et beninin üzerine sürülmesi, et benlerinin düşmesinde etkili olabilir. Ancak et beninin, koparılması, iple boğulmaya çalışılması, kesilmesi ya da kimyasal maddeler ile düşürülmeye çalışılması kesinlikle önerilmez.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medicalpark.com.tr

Siyah ben kesilirse ne olur?

Et Beni Koparsa Ne Olur? Et beni koparılmaya çalışılması, zararlı bir durum oluşturabilir. Et beni koparıldıktan sonra o bölgede enfeksiyon oluşumu görülebilir ve iz kalabilir, ciddi kanamalar görülebilir. Et beninden rahatsız olan kişilerin kendi başlarına müdahale etmemesi, bir uzmana başvurmaları gerekir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: demetagras.com

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT