Cevap 6 - Yaz Okulunda bir dersin açılabilmesi için gerekli en az öğrenci sayısı; önlisans/lisans programlarında 20'nin, lisansüstü programlarında 2'in altında olamaz. Eğitim-öğretimin bireysel veya küçük gruplarla yapılmasının zorunlu olduğu hallerde öğrenci sayısı sınırlanmaz.
Bu toplama; zorunlu, seçmeli, ortak zorunlu ve benzeri bütün dersler dahildir. Yaz okulundan yararlanan öğrencilerin dersleri belirlenirken genel not ortalaması şartı aranmaz.
Kimler Yaz Okuluna Başvurmalıdır? Geçmiş dönemlerden kaldığı dersler olanlar, not ortalamasını yükseltmek isteyenler veya üst dönemlerden ders alarak daha hızlı bir şekilde okulu bitirme hedefi olanlar yaz okuluna başvurabilirler.
Yaz okulunda öğrenci 12 saate karşılık gelen sayıda ders seçebilir. Örneğin her biri 2 saat olan derslerden 2*6=12 saat olmak üzere toplam en fazla 6 ders seçebilecektir.
a) (Değişik:RG-17/5/2016-29715) Yaz okulunda, Öğrenciler öncelikle tekrarlamak zorunda oldukları dersleri almak kaydıyla 20 AKTS'yi geçmeyecek ve en fazla 12 ulusal kredi saat olacak şekilde dört adet ders alabilir.
İlgili 42 soru bulundu
Yaz okulunda tekrar olarak alınan derslerde son alınan not geçerlidir. 15. Yaz Okulunda alınan bir dersten öğrenci kalmış ise bu ders öğrencinin Genel Not Ortalamasını etkiler mi? Yaz öğretiminde alınan tüm notlar genel not ortalamasına dâhil edilir.
Yaz okulu öğretim süresi 25 öğretim gününden az olmamak üzere en az beş haftadır. Bu süre 35 öğretim gününden az olmamak üzere yedi haftaya çıkarılabilir. Yaz okulu sonu sınavları bu sürenin dışındadır.
Ayrıca genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 3,00 ve üzerinde olan öğrenciler Yaz Okulunda üst yarıyıllardan derslerin açılması kaydıyla ders alabilirler.
17 Nisan 2020 tarih ve 31102 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan, Yükseköğretim Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun “Açık öğretim sisteminde üst üste dört dönem kayıt yenileme koşullarını yerine getirmeyen öğrencinin ilgili programdan ilişiği kesilir.” hükmünü içermektedir.
Farklı bir birimden veya farklı bir üniversiteden ders alabilir miyim? MADDE 10 – (1) Öğrenci yaz döneminde almak istediği dersi, Üniversite içinde veya dışında başka bir bölüm/programdan alabilir.
Güz ve bahar dönemlerindeki zorunlu ve seçmeli dersler Yaz Okulu'nda öğrencilerimizin ön taleplerine göre açılır. Yaz okulunda açılması öngörülen Lisans ve Ön lisans dersleri öğrenci talepleri doğrultusunda Bölüm Başkanlığının teklifi, Fakülte Yönetim Kurulu kararı ve Senatonun onayı ile açılır.
Yaz okulu; Bir yıl sonunda yaz ve güz döneminde başarısız olunan derslerin tekrardan alındığı döneme verilen isimdir. Öğrenci yaz okunda başarısız olduğu derslerden geçerse bir daha aynı dersi almayacaktır.
Yaz Okulunda açılacak derslere kesin kayıt yaptıracak öğrenci, her yıl Üniversite Yönetim Kurulunca belirlenen saat başına Yaz Okulu ücretini öder.
Evet.
Misafir öğrenciler, BİLGİ'ye bir akademik yarıyıl süresince gelen ve bir derece programına kayıt olmadan öğrenim gören öğrencilerdir.
Öğrenciler istedikleri takdirde, aynı yaz dönemi içerisinde ikiden fazla üniversitede aynı anda yaz okulu yapamazlar. 3. Diğer üniversitelerden alınan derslerin notları Üniversitemizin kredili sistemdeki harf notuna çevrilerek öğrencinin transkriptine işlenir.
AÖF Yaz okulundan ders almak isteyen öğrenci, ilgili mevzuat hükümlerine göre yaz okulu öğretim ücreti ödemekle yükümlüdür. AÖF Yaz okulunda 1 Ders alan öğrenci Toplam ₺375,00 öder. AÖF Yaz okulunda 2 Ders alan öğrenci Toplam ₺450,00 öder. AÖF Yaz okulunda 3 Ders alan öğrenci Toplam ₺525,00 öder.
Vize ve final sınavları online olarak internet üzerinden tamamlandı. Açıköğretim yaz okulu sınavları ise okul ortamında yüz yüze olarak gerçekleştirilecek. AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi üzerinden adaylar sınava katılacakları okulları öğrenebilirler.
Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) 8 Ağustos tarihli yazısında üniversitelere yaz okulu açma ya da bütünleme sınavı yapma zorunluluğu getirildi. YÖK Kasım 2015'te aldığı kararla bütünleme sınavı yapılıp yapılmaması kararını üniversitelerin senatolarına bırakmıştı.
14) Yaz okulunda ön kayıtta seçmiş olduğum dersler açılmazsa ne yapmam gereklidir? bir derse kayıt olmak istemezse, bu ders öğrencinin ders kaydından çıkarılır ve dersin ücreti öğrenciye iade edilir.
Haftada 12 saat, toplamda ise 48 saat uygulanacak yaz okulları, 4 Temmuz-28 Ağustos'ta öğretmen ve öğrenci başvurularının yoğunluğuna göre okul idareleri tarafından belirlenen tarihler arasında açılacak. Yaz okullarında tüm kademeler için matematik ve ingilizce dersleri verilecek.
Genel akademik not ortalaması (GANO) 1,80'in altında olan öğrenciler başarısız oldukları dersler dışında hiçbir ders alamazlar. 8) Öğrenciler, yaz döneminde alt yarıyıllara ait hiç almadığı, alıp başarısız olduğu, geçip de (DD, DC notları ile) yükseltmek istediği dersleri de alabilirler.
Yaz okulunda vize ve final mi var yoksa tek sınav yapılıp final yerine mi geçiyor? Vize notu normal dönemdeki olarak mı alınıyor? Sonuç olarak normal dönemde aldığımız vize puanının önemi yok yaz okulunda. Vize de final de yaz okulunda yapılıyor.
Yaz okulu başarı değerlendirmesi tek sınav üzerinden yapılır ve bu sınavın başarı notuna katkısı %100'dür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri