Yaz okulunda bölümümüzden bitirme ödevi alma ile ilgili açıklama; Yaz okulu sonunda mezun durumunda olan öğrenciler yaz okulunda bölümüzden bitirme ödevini bölüm başkanımızın onayı ile alabileceklerdir.
Hayır, proje dersleri yaz okulunda alınamaz. Yaz okulunda sadece teorik dersler alınabilir.
b) (Değişik:RG-17/5/2016-29715) Yaz okulunda öğrenciler; alt yarıyıllara ait hiç almadıkları, alıp da sınavına girme hakkı elde edemedikleri, alıp da başarısız oldukları veya AGNO'larını yükseltmek istedikleri dersleri alabilir.
4) Öğrencinin Not Durum Belgesinde yaz okuluna kayıt yaptırılan öğretim yılları “Öğretim Yılı - Yaz Okulu” olarak ayrıca gösterilir. Yaz okulunda ders alan öğrencinin Genel Not Ortalaması, yaz okulunda oluşan harf notları da dikkate alınarak yeniden hesaplanır.
Öğrenciler Danışamanının, Bölüm Başkanının uygun görüşünü ve ayrıca Fakülte Yönetim Kurulunun onayını almak zorundadırlar. Fakülte Yönetim Kurulu onayı alınmadan başka bir üniversiteden ders alınamaz, alınması halinde de geçersiz kabul edilir.
İlgili 39 soru bulundu
3. Yaz okulunda ders almak öğrencinin isteğine bağlıdır. Öğrenciler öncelikle tekrarlamak zorunda oldukları dersleri almak kaydıyla, bir yaz döneminde toplam 20 AKTS veya 12 ders saatini geçmemek üzere en çok dört ders alabilirler. Bu toplama; zorunlu, seçmeli, ortak zorunlu ve benzeri bütün dersler dahildir.
Ayrıca genel ağırlıklı not ortalaması (GANO) 3,00 ve üzerinde olan öğrenciler Yaz Okulunda üst yarıyıllardan derslerin açılması kaydıyla ders alabilirler. Yaz Okulunda açılan bir derse kaydolan öğrenci o dersi bırakamaz.
YAZ OKULU SINAVI DEĞERLENDİRME HAKKINDA
Başarı notu alt sınır değeri 35'tir.
Yaz okulunda vize ve final mi var yoksa tek sınav yapılıp final yerine mi geçiyor? Vize notu normal dönemdeki olarak mı alınıyor? Sonuç olarak normal dönemde aldığımız vize puanının önemi yok yaz okulunda. Vize de final de yaz okulunda yapılıyor.
Yaz okulunda ders almak isteyen öğrenci, açılması öngörülen ve ilan edilen dersler arasından seçim yapar. (3) Öğrenci, önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve genel not ortalamasının 2.50 ve üzerinde olması halinde yaz okulunda üst yarıyıldan ders alabilir.
Öğrenciler, almak istedikleri dersi istedikleri takdirde kendi üniversitesinde açılsa bile, o dersi başka bir üniversiteden alabilirler. Bu duruma başka üniversitelerin diğer fakülteleri de dahildir. 2. Öğrenciler istedikleri takdirde, aynı yaz dönemi içerisinde ikiden fazla üniversitede aynı anda yaz okulu yapamazlar.
Yaz okulu öğretim süresi 25 öğretim gününden az olmamak üzere en az beş haftadır. Bu süre 35 öğretim gününden az olmamak üzere yedi haftaya çıkarılabilir. Yaz okulu sonu sınavları bu sürenin dışındadır.
(2) Yaz okulunda geçen süre, eğitim-öğretime ilişkin azami sürenin hesabında dikkate alınmaz. (3) Yaz okulunda açılacak dersler için güz veya bahar yarıyılı ders planında yer alan toplam saat ve AKTS kredileri esas alınır.
Yaz Okulunda alınan bir dersten öğrenci kalmış ise bu ders öğrencinin Genel Not Ortalamasını etkiler mi? Yaz öğretiminde alınan tüm notlar genel not ortalamasına dâhil edilir. 16.Yaz okulununda eski ve yönetmelik öğrencileri arasında uygulama farklılığı var mı? Hayır yoktur.
(5) Yaz okulunda alınan bir dersten başarılı sayılabilmek için en az CC harf notu almak gerekir. (6) Yaz okulunda DC ve daha düşük harf notu alan öğrenciler, o dersten başarısız sayılır.
Güvenli bir yaz okulu ile çocuğunuzun gelişimini ve sosyalleşmesini sağlayabilir, okuldan uzaklaşmanın öğrencilerde yaratmış olduğu öğrenme boşluğunu eğlenceli ve keyifli kurslarla giderebilirsiniz. Yaz okulunun faydalarından bir diğeri de çocukların fazla enerjilerini atmalarına imkan sağlaması olabilir.
Yaz okulunda devamsızlıktan kaldığım dersi alabilir miyim? Yaz okulunda devamsızlıktan kaldığınız, nottan kaldığınız veya hiç almadığınız dersleri alabilirsiniz. Bu konuda kısıtlama yok.
Yaz okulu sonunda hesaplanan ağırlıklı genel not ortalaması (AGNO), öğrencinin yaz okuluna başlamadan önceki (bahar yarıyılı) AGNO'sunun yerine geçer. Yani hangi dönem dersini alırsanız alın geçmiş dönem AGNO değeriniz değişmez, sadece son AGNO değeriniz değişecektir.
Açıköğretim yaz okulu sınavları ise okul ortamında yüz yüze olarak gerçekleştirilecek. AÖF yaz okulu sınav giriş belgesi üzerinden adaylar sınava katılacakları okulları öğrenebilirler.
Evet, normal yarıyıl için geçerli olan %80 devam zorunluluğu, yaz okulunda da geçerlidir. Ayrıca yaz okulu kuralları ayrı bir program olmayıp yönetmelikler aynen geçerlidir.
Yaz okulunda en fazla kaç ders alınabilir. Yaz okulunda öğrenci 12 saate karşılık gelen sayıda ders seçebilir. Örneğin her biri 2 saat olan derslerden 2*6=12 saat olmak üzere toplam en fazla 6 ders seçebilecektir.
Yaz okulu başarı değerlendirmesi tek sınav üzerinden yapılır ve bu sınavın başarı notuna katkısı %100'dür.
Dersler yüz yüze yürütülecektir. Yaz Okulu dersleri 24 Temmuz 2023'de başlayacaktır. Kesinleşen dersler 18 Temmuz 2023 tarihinde ilan edilecek olup kesin kayıt işlemleri 19-23 Temmuz 2023 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemi (BYS) üzerinden gerçekleştirilecektir.
Yaz öğretimi sonunda mezuniyet şartlarını sağladığı halde öğrenime ders alarak devam etmek isteyen öğrencilerin yaz öğretimi dönem sonu sınavlarının son gününe kadar dilekçe ile bölüm başkanlıklarına başvurması gerekir. İlgili dönemde ders almayan öğrencinin mezuniyet işlemleri başlatılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri