Silinecek reçetenin tekrar giriş tarihi ile reçete tarihi arasında 30 gün veya daha az gün olmalı.Aksi halde tekrar reçete girişi yapılmamaktadır. Fatura isteği gönderilmiş reçetelerde Fatura Süreci "İşlem Görmemiş" - "Onaylanmış" durumda ise reçete silinmesi mümkün değildir.
CEVAP 13) Sağlık hizmet sunucusunca oluşturulan e-reçeteler, Medula Eczane Reçete Web Servislerinin Kullanım Kılavuzunda belirtilen SGK'dan sil metodu ile MEDULA sisteminden silinebilmektedir. Ancak eczaneden karşılanmış olan e-reçeteler hekim tarafından MEDULA sisteminden silinemez.
MADDE 7 – (1) Yazılan reçetenin kullanım süresi bir aydır. Bu süre içerisinde kullanılmayan reçeteler geçersizdir.
Doktorun yazdığı reçeteyi 4 gün içerisinde kullanmanız gerekecektir. Reçete yazıldıktan itibaren 4 gün içerisinde eczaneye başvurarak, ilaçları alabilirsiniz. Dördüncü günün sonundan itibaren reçetenin geçerlilik süresi dolacağı için yeniden doktora gidip yazdırmanız gerekecektir.
Raporlu olarak girilmeyen 8 haneli reçete numarası ve hastanın TC kimlik nosuyla başvurmanız durumunda İl veya İlçe Sağlık Müdürlükleri tarafından düzeltme yapılarak hasta 15 gün önceden ilacını alabilecektir.
İlgili 23 soru bulundu
"Eczane eczacıları olarak her türlü kontrolünü, denetimini yaptığımız ilaçlarımızı, vatandaşlarımıza verdikten sonra, halk sağlığını ve eczanelerimizdeki ilaç kalitesini korumak açısından geri almamız mümkün değildir.
Reçete silinip tekrar giriş yaparak bilgi düzeltmesini sağlayabilirsiniz.Fatura iptali olan reçeteler içinde 30 günlük süre aşımı olmadıysa reçete tekrar silinip eklenebilir. Bağlı bulunduğunuz eczacı odasına reçetenin aslını ibra etmek kaydı ile düzeltme talebinde bulunabilirsiniz.
İlaç yazdırılıp alınmazsa ne olur? Reçete 4 gün içinde işleme konulmazsa, geçerliliğini yitirir. Bu durumda ilacın tekrar yazdırılması ya da eczaneden ücreti mukabilinde alınması gerekir.
Bildiğiniz üzere; İlaçların reçetenin tanzim tarihinden itibaren 4 (dört) işgünü içinde SGK ile sözleşmeli (anlaşmalı) eczanelerden alınması gerekmektedir. Bu sürenin dışındaki müracaatlarda reçete muhteviyatı ilaçlar eczanece verilmeyecektir.
2) Özel Hastaneler sadece (ssk.gov.tr) adresinde yayınlanan branşlarda SSK ile anlaşmalıdırlar. 3) Bazı Özel Hastaneler anlaşmaları olmadığı branşlarda da SSK hastalarına reçete yazmaktadırlar. Bu reçeteler SSK tarafından geri ödenmeyecektir.
İstenirse silinebilir. Ancak reçete oluşturulabilmesi için en az bir tanı girilmelidir. Ayrıca kullanıcı “Hastanın Elindeki İlaçlar” alanına tıklayarak hastanın elindeki ilaçların listesini ve “Hastanın Raporları” alanına tıklayarak hastanın var olan rapor listesini görüntüleyebilir.
· Medikal malzeme reçeteleri 5 iş günü içinde kabul edilmeli, 10 iş günü içerisinde de sisteme girişi yapılıp ürün hastaya verilmelidir. Bu sürenin aşılması durumunda reçete tekrar yazdırılmalıdır. 10 günden sonra reçetenin sistemden silinmesi halinde sistem tekrar girişe müsaade etmeyebilir.
E-reçete sorgulama işlemleri ilk olarak online MHRS sistemi ya da E-devlet üzerinden gerçekleşmektedir. E-devlet şifresi ile beraber TC kimlik numarasının girilmesi ile sistem içerisinde bulunan reçeteler aktif şekilde görünmektedir.
Mevcut durumda vatandaşlar E-NABIZ sistemine girdiklerinde ziyaretlerim sekmesinden ilgili hastane ziyaretini seçip profilimde gözükmesin tuşuna basarak hastalıklarına ilişkin, tanı tedavi ve ilaç bilgisini kaldırabilir.
Kontrol edilmesi ve devamlı ilaç kullanılması gereken bir hastalıktır. Bu nedenle rapor iptali söz konusu olamaz.
İlaç Reçetesi E-Nabız'da Görünür Mü, Sisteme Ne Zaman Düşer ve Nasıl Ulaşılır? Kişisel e-nabız sisteminize giriş sağladığınızda, reçetelerinizden birçok kategoriye kadar sağlık çerçevesinde bilgilerinize erişebileceksiniz. Dolayısıyla e-nabız sisteminizde reçeteleriniz görüntülenmektedir.
İki uygulama arası en çok 45 gün olabilir (iki reçete tarihi arası). İlk rapor 3 aylık çıkmasına rağmen ilaçlar birer kutu olacak şekilde 3 ay boyunca ayrı ayrı yazılır.
Sosyal Güvenlik Kurumu, karar üzerine SUT'ta yaptığı değişiklikle 6 Nisan'dan itibaren reçetede 4 ilaç sınırlamasını kaldırdı. Artık hekim tanısı doğrultusunda reçeteye istediği kadar ilaç yazabilecek.
Hastalanırsak. Kronik hastalığı olanlar için belli süreli ilaç kullanım raporları çıkarılıyor. Hasta ilaç raporunun süresi boyunca kullandığı bu ilacı aile hekimine yazdırabiliyor.
Kurumun karşıladığı bütün ilaçlar için emekli olmayan kişi ve bakmakla yükümlü olduklarından alınan ücret. Kurum ilaç fiyatının %80'ini öder, kalan %20 hastaya aittir ve elden ödenir.
Düzenleme ile evlerde kullanılan, son kullanma tarihi geçmiş ya da kullanılmayan ilaçlar eczanelere verilecek. Eczanelerde toplanan atık ilaçlar, kayda alındıktan sonra bertaraf tesisine gönderilecek.
Kurumdan yapılan açıklamada, "Daha önce 31 Aralık 2022 tarihine kadar süreleri uzatılmış tüm ilaçların rapor süreleri, 30 Haziran 2023 tarihine kadar uzatılmıştır" denildi.
Reçete, doktor, diş hekimi veya veteriner hekim tarafından tedavi amaçlı yazılan ve üzerinde hastaya tavsiye edilen ya da uygun görülen ilaç isimleri yazılı olduğu belgedir. El yazısı, bilgisayar çıktısı ve günümüzde elektronik olarak düzenlenebilir. Eczacı tarafından işleme alınır.
Reçete resmi olarak rapor yerine geçmez. Rapor yerine geçebilicek belgeler arasında değildir malesef.
Alo 184 Hatalı İlaç Reçete Dışı İlaç
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri