Neden yılın 256. Günü olabilir bir tahminiz var mı? Uluslararası Programcılar Günü olarak da bilinen bugün ikili koda göre kutlanmaktadır. 256 sayısı, programcıların iyi bildiği bir değer olan 8 bitlik bir bayt olduğu için seçildi. 256 aynı zamanda 365'in altında olan en yüksek 2 üssü olan sayıdır.
Her bir karakter 8 tane bu 0 ve 1 denen değerlerle ifade edilir. Yani sekiz tane 2'nin çarpımıdır. Bu da toplam “256” eder. Özetle, tüm yazılımcıların Dünya Yazılımcılar Günü kutlu olsun!
Bu özel günün ortaya çıkışı, Parallel Technologies'in (bir yazılım şirketi) çalışanları Valentin Balt ve Michael Cherviakov tarafından önerilmesiyle başlar. 2002 gibi erken bir tarihte, günün Programcı Günü olarak tanınması için Rusya hükümetine sunulan bir dilekçe için imza toplamaya çalıştılar.
13 Eylül Dünya Yazılımcılar gününe özel, yazılım alanında önde gelen isimlerden Sn. Prof. Dr. Şadi Evren Şeker ile “Yazılıma Dair Herşey”temalı canlı yayınımızda; •Yazılımı, •Geleceğin mesleklerini, •Yapay Zekanın İnsan Kaynakları üzerine etkisini ve •Dijital trendleri tartıştık.
Yazılımcılar Günde Kaç Saat Çalışır? Yazılım uzmanlarının günlük çalışma saatleri üstünde çalıştıkları proje, çalışma stilleri, çalışılan şirket ve konuya hakimiyet gibi pek çok etkenden etkilenmektedir. Tüm bu etkenlere rağmen yazılım uzmanlarının ortalama günlük çalışma saatleri 8-10 saat arasında değişmektedir.
İlgili 22 soru bulundu
Kariyer.net kullanıcılarının iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, Yazılım Uzmanı maaş beklentisi aylık ortalama 41.800 TL seviyesindedir. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 37.500 TL ile 47.500 TL arasında değişmektedir.
Sakarya Meydan Muharebesi, Türk milleti için bir ölüm kalım mücadelesi olmuştur. Bu meydan muharebesi, Türk ordusunun taktik geri çekilmeleri bırakıp büyük çaptaki bir geri çekilme sonunda stratejik savunmayı uygulamaya koymasının en güzel örneklerinden birisidir.
Belirledikleri kriterlere göre en başarılı geliştiriciler Rus ve Çinli olanlar. Rusların algoritma konusunda başarılı oldukları, Çinlilerin ise matematik, fonksiyonel programlama ve veri yapılarında herkesi geçtiği raporlanıyor. İlk 5'deki diğer ülkeler Polonya, İsviçre, Macaristan, Japonya şeklinde.
Bu sorunun cevabı her ne kadar değişiklik gösterse de ABD, Hindistan, Rusya, Çin, Kanada, İsrail gibi ülkeler yazılım alanında başarılı yazılımcılar yetiştirmekle bulunan ülkeler arasındadır. Bu yüzden en iyi yazılımcılar bu ülkeler arasından çıkıyor diyebiliriz.
Yazılımdan para kazanabilmek için rahat 2 yıl kendini geliştirmen gerekir, tabi dediğim gibi ne kadar zaman ayırdığına bağlı olarak bu süre oynar.
Dünyada yaklaşık 27 milyon yazılım geliştiricisi var. 2024 'te yaklaşık, 30 milyonu geçmesi, 2030 yılında da 45 milyona ulaşması öngörülüyor.
Dünyada yazılımcıların durumu: Evans Data Corporation'ın yaptığı ve Daxx'ın yazdığı araştırmaya göre bugün dünyada 23 milyon yazılımcı var ve bu sayının 2023'e kadar 27.7 milyona yükselmesi bekleniyor.
İşgücünün yanı sıra, yüksek öğrenim ve bilgisayar mühendisi yetiştirilmesine verilen önem, büyük Amerikan firmalarında çalışan Hintlilerin sayıca fazlalığı ve yazılım hizmetleri için büyük sermayeye gerek olmaması gibi unsurlar da bu ülkenin yazılım sektörünün hızlı gelişmesinde önemli roller oynadı.
Programlama dilleri, yazılımcıların bilgisayar ile iletişim kurmak için kullandığı ve bilgisayara ne yapması gerektiğini anlatmak için kullanılan dillerdir. Öğrenilmesi gereken 5 programlama dilinden bahsedecek olursak, Python, Java, JavaScript, C# ve Php dillerini sayabiliriz.
Yazılım denildiği zaman akla gelen ilk ülkelerden birisi, hiç şüphesiz ABD'dir. Gerek kendi yetiştirdiği gerekse de dışarıdan gelen yazılımcılar sayesinde bu alandaki en iyi ülkelerden biri olarak kabul edilir.
Tecrübesiz bir yazılım mühendisinin maaşı ortalama olarak 21.000 TL ile 28.000 TL arasında olabilir. İlk deneyimli bir yazılım mühendisi ise genellikle 29.000 TL ile 46.000 TL arasında bir maaş alabilir. Daha deneyimli bir yazılım mühendisinin maaşı ise ortalama olarak 50.000 TL ile 100.000 TL arasında değişebilir.
Yazılım mühendisliği bölümünde, 4 yıllık lisans eğitimi verilir. Öğrencilerin bölümlerini başarı ile tamamlamaları için zorunlu stajlarını yapmaları ve 240 AKTS kotasını doldurmaları gerekmektedir.
Derleyiciden gelen çıktı ya donanım tarafından ya da yorumlayıcı diye adlandırılan programlar tarafından çalıştırılır. Cihaza komut göndermeyi sağlayan, verileri cihaza aktarma stilidir. Şu anda hemen hemen tüm yazılım dilleri İngilizcedir. Bazı uygulamaların dili ise İspanyolca olarak kullanılmaya başlanmıştır.
7 Eylül - Hatay'ın Samandağ ilçesindeki bir krom madenine baskın düzenleyen PKK militanları 9 işçiyi kurşuna dizerek öldürdü. 11 Eylül - Tunceli'nin Mazgirt ilçesindeki Darıkent köyüne baskın düzenleyen PKK militanları, bu köyün ilkokulunda görev yapan 6 öğretmeni öldürdü.
1493 - Osmanlı ile Macaristan Krallığı destekli Hırvatistan Krallığı birleşik ordusu arasında Krbava Muharebesi gerçekleşti. 1922 - Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin kazanılmasının ardından Türk Ordusu, işgal altında bulunan İzmir'e girdi.
14 Eylül Dünya Egzama Günü | Çocuk Alerji ve Astım Akademisi Derneği.
Üniversite okumadan yazılımcı olmak mümkün mü? Evet, üniversite eğitimi almadan da yazılımcı olman mümkün. Yazılımcı olmak için hangi bölüm okunmalı diye düşünüyorsan, Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliğinde bir üniversite eğitimi güçlü bir temel sağlayabilir.
Yazılım mühendisleri, özellikle de dijital dünyaya geçişle birlikte artan talep sonucunda birden fazla işte çalışma olanağına sahiptir. Bu da rahatlıkla freelance iş bulma imkanını beraberinde getirir. Dolayısıyla, yazılım mühendisliği home office çalışma modeliyle yapılabilecek meslekler arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri