Başlat'a tıklayın ve Aramaya Başla kutusuna yedekle yazın ve ardından Programlar listesinde Yedekleme ve Geri Yükleme'ye tıklayın. Dosyaları veya tüm bilgisayarı yedekle seçeneği altından Dosyaları yedekle seçeneğine tıklayın. Dosya yedeğinizi depolamak istediğiniz yeri belirleyin ve ardından İleri'ye tıklayın.
Android N (7.0) veya daha eski sürümleri kullanan cihazlarda Ayarlar > Yedekleme & Sıfırlama > Verilerimi Yedekle menüsünden bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Yedekleme sürecini tamamlamak için “Verilerimi yedekle” seçeneğini etkinleştirin, Google hesabınıza giriş yapın veya yeni bir hesap ekleyin.
Windows yedekleme ve eşitleme ayarları hakkında. Bir dış sürücüye veya ağ konumuna yedeklemek için Dosya Geçmişi'ni kullanın. Başlat > Ayarları > Güncelleştirme & Güvenlik > Yedekleme > Sürücü ekle'yi seçin ve ardından yedeklemeleriniz için bir dış sürücü veya ağ konumu seçin.
İlgili 27 soru bulundu
Bunu şöyle düşünebilirsiniz: Yedekleme, verilerinizin bir kopyasını koruma amacıyla depolama işlemidir, yedekleme kurtarma ise bir veri kaybı olayı durumunda bu verileri geri yükleme işlemidir. Veri kaybı her zaman olabilir.
Telefon ve SIM karta kaydettiğiniz kişiler tüm bilgileriyle birlikte, anları yansıtan fotoğraf ve videolarınız, müzik arşiviniz, notlarınız ve belgeleriniz, takvimleriniz, kısa mesajlarınız kısacası gittiğinde üzüleceğiniz her şey tek dokunuşla yedeklenmiş oluyor.
Yedekleme, bilgisayar sistemlerinin işlevsel kalmasını sağlayan ve çalışan yazılımların hata, hasar ve arıza durumunda geri dönülemez bir şekilde kaybolmasını önleyen sistemdir.
Android: Android cihazlar için, Google hesabınızı kullanarak kişiler ve rehber bilgilerinizi yedekleyebilirsiniz. Bu, cihazınızda kayıtlı olan kişileri ve rehber bilgilerini internet üzerinden yedekler. Bu yedekleme işlemi için, Ayarlar> Google> Kişiler ve Gmail'i açın ve "Kişileri yedekle" seçeneğini tıklayın.
Cevap evet, bazı veriler kurtarılabilir. Esnek işletim sistemi olan Android, fabrika ayarlarına sıfırlama işleminden sonra verilerin nasıl geri yükleneceği konusunda birçok seçeneğe sahiptir. Manuel, otomatik veya Google hesabından olabilir. Bunu yapmanın en kolay ve en güvenli yolu profesyonel yazılım kullanmaktır.
iPhone, iPad veya iPod touch'ınızda: Ayarlar > [adınız] > iCloud'a gidin. Hesap Saklama Alanını Yönet'e, ardından Yedeklemeler'e dokunun. Daha ayrıntılı bilgi görmek için bir yedeklemeye dokunun, hangi bilgilerin yedekleneceğini seçin veya yedeklemeyi silin.
Android için WhatsApp, verilerini Google Drive'a düzenli olarak yedekleyebilir. Bu kopyalar ayarlara bağlı olarak yalnızca metin veya metin, fotoğraf ve video olabilir. Bu yeni bir özellik değil, yedeklemeler senelerdir bu şekilde çalışıyor.
Sohbetleriniz /sdcard/WhatsApp/Databases/ klasörüne kaydedilir. Bu klasörleri WhatsApp'ın dışında açamazsınız. Bu dosyaları silebilmek için bir dosya yöneticisi kullanmanız gerekir.
WhatsApp'ı açın. Sağ üstte yer alan üç noktadan Diğer seçenekler > Ayarlar > Sohbetler > Sohbet yedeği > Google Drive'a yedekle'ye dokunun. Asla dışında bir yedekleme sıklığı seçin. Sohbet geçmişinizi yedeklemek istediğiniz Google hesabını seçin.
WhatsApp > Ayarlar > Sohbetler > Sohbet Yedeği'ne giderek bir iCloud yedeklemeniz olduğunu doğrulayın. En son yedeklemenin ne zaman oluşturulduğunu görebiliyorsanız WhatsApp'ı silin ve yeniden yükleyin. Telefon numaranızı doğruladıktan sonra talimatları takip ederek sohbet geçmişinizi geri yükleyin.
Android'te yedekleme
1.Mobil cihazınızda Google Fotoğraflar uygulamasını açın. 2.Sol üstteki menü simgesine dokunun. 3.Ayarlar > Yedekle ve senkronize et'i seçin.
Yedeklemeyi etkinleştirdiğinizde fotoğraflarınız photos.google.com'da depolanır.
Yedekleme diğer adıyla Backup, kullanılan bilgisayar, laptop telefon ya da tablet gibi elektronik cihazların, olası bir arıza veya hasar ile tüm verilerin silindiği bir durumda tamamen kaybolmasının önüne geçmek için yapılan işlemler ve bulundurulan dosyaların tümüne verilen genel addır.
Tam Yedekleme (Full Backup) Artımlı Yedekleme (Incremental Backup) Diferansiyel Yedekleme (Differential Backup) Sentetik Yedekleme (Synthetic Backup)
Backup, dijital ortamda ki verilerimizin olası veri kayıplarına önlem olarak yedeklenmesidir. Yedekleme mekanizmaları özellik ve barındırıldığı alana göre bir kaç isim ile anılırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri