Kabuğun ağrı vermeden nemli kalması için tuzlu su uygulamak gerekir. 1 bardak temiz kaynamış suya 1 çay kaşığı tuzlu su katarak bunu yara ve takı çevresine uygulayın.
Bu gibi ürünler hâlihazırda hassas olan piercing bölgesinin tahriş edebilir. Bunun yerine piercing bölgesini steril ya da tuzlu su ile günde birkaç kez temizlemeniz yeterli olur.
Enfeksiyon riskini azaltmak için piercingi günde iki kez sabunla ve ılık suyla temizleyin. Temizleme sırasında doğal bir antiseptik olduğu için deniz tuzlu solüsyon da kullanabilirsiniz.
Piercing'ini suda beklet.
İçine ılık su koyduğun bir yumurta tutucuda 1/4 tatlı kaşığı deniz tuzunu erit. Kulağının delinen kısmını suya batır. 2-3 dakika beklettikten sonra sudan çıkar.
Piercing takılı takılmaz deliğe antibiyotikli krem sürmek ve bu delik deri ile sarılanana kadar antibiyotikli krem devam edilmelidir. Bu süre ortalama 3 haftadır. Özellike duş alınırken piercingi hareket ettirip bu bölgeyi güzelce temizlemek gerekir. Duş sonrası yine antibiyotikli krem sürülmelidir.
İlgili 26 soru bulundu
* Piercing yapılan bölge ilk 72 saat (3 gün) içerisinde çeşme (şebeke) suyuna maruz kalacaksa (duş alınacaksa) üzeri saf beyaz vazelin ile yoğun bir şekilde sürülerek örtülmelidir.
Piercing yapıldıktan sonra ilk 24 saat duş almamak ; enfeksiyon oluşmaması için şehir şebeke suyundan korumak gerekir. Bir hafta duşa girerken herhangi bir antibiyotik krem sürerek, çıkarken pansuman yaparak çeşme suyundan korunmalı ve ıslak bırakılmamalıdır.
Piercing'ini temizlemenin en kolay yolu, tuz solüsyonu kullanmaktır. Tuz solüsyonu yapmak için, 1/4 tatlı kaşığı iyotsuz deniz tuzunu 1 su bardağı ılık suyla karıştır. Alternatif olarak, eczaneden ambalajlı steril tuz solüsyonu satın alabilirsin. Ellerini yıka.
Burun piercing bakımı için öncelikle uygulama yapılan bölgeyi tuzlu suyla durulamanız gerekir. Solüsyonu evinizde kullandığınız sofra tuzuyla hazırlayabilirsiniz. Bu aşamadan sonra, piercing bölgesini kulak pamuğuyla temizleyiniz. Kâğıt havlu veya pamuklu bez kullanarak burnunuzu kurulayabilirsiniz.
Günde bir kez sıcak suya batırılmış makyaj pamuğunu o bölgede tut. Temiz bir makyaj pamuğu, gazlı bez veya normal bir bez al ve onu sıcak suya batır. Onu şişliğe bastırıp birkaç dakika öyle tutarak sıkışan sıvının gevşemesine ve akmasına yardımcı ol. Takını değiştirmeyi dene.
Antibakteriyel Krem veya Jel: Piercing iltihabında, bir antibakteriyel krem veya jeli (eczane veya doktor önerisiyle) iltihaplı bölgeye uygulayabilirsiniz. Ancak, herhangi bir krem veya jeli kullanmadan önce doktorunuzun veya piercing uzmanınızın önerilerini almanız önemlidir.
Enfeksiyon riskini azaltmak için piercingi günde iki kez sabunla ve ılık suyla temizleyin. Temizleme sırasında doğal bir antiseptik olduğu için deniz tuzlu solüsyon da kullanabilirsiniz. Akne kremi ve yüz losyonu gibi bakım ürünlerini burun bölgenizden uzak tutmalısınız.
piercing bakımının amacı yarayı hızlı bir şekilde kapatmak olacaktır. bunun içinde tuz ve nem en iyi ilaçtır. Okyanus suyu ( serumfizyolojik) spray yada damlalar bakım için uygundur.
Piercinginizin temizliği ve bakımı için piercing bakım solüsyonu harici bir şey kullanmayın. Kantaron yağı, çay ağacı yağı, antibakteriyel sabun, kolonya, cilt antiseptiği vb. şeyler yeni yarayı tahriş edeceğinden kullanılmamaları gerekmektedir.
Burun direğine yeni bir piercing takdırdıysan ana temizleme yöntemi buruna günde üç kez deniz tuzlu su çekmektir. Ayrıca yüzme gibi aktivitelerden kaçınarak ve piercing'e yalnızca temiz ellerle dokunarak piercing'i temiz tutmaya çalışmalısın.
Kaş piercinginin kapanıp kapanmaması kullanım sürenize bağlı olarak değişir. Deldirme işleminin üzerinden fazla vakit geçmediyse açılan delikler kapanmaya yatkın olur. Vücudunuz henüz piercingi tam olarak kabul etmediği için kaş piercingini taktırmanız üzerinden çok geçmediğinde çıkarırsanız delikler kapanacaktır.
Bir çeyrek tatlı kaşığı tuzu, bir bardak suda erit; su ılık olsun ama dokunulmayacak kadar sıcak olmasın. Bir parça pamuğu ya da temiz bir gazlı bezi solüsyona batır. Sırt üstü uzan ve solüsyonu batırdığın materyali nazikçe göbek deliği bölgenin üstüne koyup 10 dakika beklet.
Burun deldirdikten hemen sonra duş alınmaz. Bu sadece burun için değil, deldirdiğiniz tüm bölgeleriniz için geçerlidir. Deldirdiğiniz bölgeye 24 saat boyunca su değdirmemelisiniz. Eğer 24 saat geçmeden su değerse delinen bölgede enfeksiyon oluşabilir.
Tuzlu Su ile Yapılan Bakım
Tuzlu su bakımı günde bir kez yapılmalı. Bunun için eczane veya parfümeriden deniz tuzu alıp kaynar suda çözdürün (10 gr. deniz tuzu + 1 litre su). Karışımın ılıklaşmasını bekleyin. Ilık suyla yapılan bakım çok rahatlatıcıdır.
Fucidin, Bactroban, Thiocilline gibi antibiyotik içeren kremleri, günde bir ya da iki defa piercing uygulanan bölgeye sürünüz. Piercingleri ileri ve geri oynatarak kalan kremi temizleyiniz. Bölge kremli, nemli ya da ıslak kalmamalıdır.
Piercing sonrası tamamen iyileşmeniz için 3,6 ay bekleyebilirsiniz. Bazı durumlarda kişinin iyileşmesi bir yıl kadar sürebilir.
Delme için kullanılacak küpeler en az alerjik titanyum malzemeden olmalı veya 14 ayar altın alaşımı içermelidir. Delme işleminden sonra bir sorun olmadıkça, iyileşme süresinden sonra 6 hafta içinde küpeler çıkarılmamalıdır.
DELME İŞLEMİNDEN SONRA 6-8 HAFTA BEKLEYİN
“Komplikasyonsuz bir deldirme işlemi sonrasında (enfeksiyon, alerji vb.) iyileşme periyodu olan 6-8 hafta boyunca küpeyi çıkarmamak gerekir. Sonrasında da kendi hijyenine dikkat edilmeli kulağa temas edebilecek şeylerden sakınılmalı, eller iyi yıkanmalı ve öyle dokunulmalıdır.
3 . Tek seferde kaç piercing yaptırılabilir? Eğer delim olacak bölge kulaksa ve işlem aynı kulağa yapılacaksa 5 piercinge kadar çıkılabilir. Fakat bu sayı sizin acı eşiğinize, vücudunuzun iyileşme ve kendini yenileme hızına bağlı olarak değişecektir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri