genelde kalan salatanin suyu icin uygulanan lezzetli bir aktivite olup, elit sofralarda ayip sayildigi da görülmüstür. yemeğin tadını çıkarmak için farz olan eylem. eylem şayet çekirdek aile dışında üçüncü kişilerle yenilen yemekte vuku buluyorsa, samimi bir ortam tesis edilmiş demektir...
Bunlar âdettir, mahzuru yoktur. Fakat lüzumsuz, keyf için batırılmaz. İhtiyaç halinde caiz olur. Çatalı ekmeğe batırmayı âdet haline getirmemelidir.
Ban yemek oldukça kolay bir anlama sahiptir. Yani ban yiyen kişi yasaklanmış demektir. Böylelikle ban yemek ile yasaklanmak aynı şey demektir.
salataya finish him yapmaktır. kültürümüzde "sünnetlemek" diye geçer fakat yaşadığı topluma yabancılaşmış azgın sözlükçüler bunu hiç bilmezler.
İçine koyacağınız ekstra malzemeleri siz seçiyorsunuz, sonra da hep beraber yumurtanıza ekmek bandırıyorsunuz. Biz sahanda yumurtaya ekmek bansak, 'Ay çok kırosunuz' derler ama Londra'da buna trend deniyor canlarım... Afiyet olsun.
İlgili 45 soru bulundu
Samsun'un en ünlü lezzetlerinden biri olan Çakallı menemeni rengiyle, kokusuyla ve tadıyla yoğun bir talep görüyor. Samsun-Ankara yolunda hizmet veren menemenciler, her gün yüzlerce vatandaşa bu lezzeti sunuyor.
Şipşak Menemen Tarifi (Soğansız)
Doğrulanmış Cevap. Arkadaşım Ekmeği tuza banmak; fakirliğe ve yoksulluğa sıkıntılarla tahammül etmek anlamına gelir.
Pita veya pitta ayrıca Arap ekmeği, Lübnan ekmeği veya Suriye ekmeği olarak da bilinir. Aynı zamanda ''Hindu'' yemek kültürünün vazgeçilmez besinlerinden biridir.
Tandırın içinde kızgın közler varken duvarına yapıştırılan hamur ile yapılan ekmeğe “Tandır Ekmeği” denir. Hatay yöresinde bu ekmeğin üstüne yörede “katık” olarak adlandırılan ve içinde salça, çökelek ve bazı baharatların olduğu karışım konularak yapılan ekmeğe ise “Biberli (katıklı) Ekmek” denir.
Ekmek çoğu zaman arpadan yapılmaktaydı. Öyle ki Hz. Peygamber'in genellikle, besin değeri daha yüksek olan buğday ekmeğinden çok, besin değeri düşük olan arpa ekmeği yediği ifade edilmiştir.
İbn-i Sina diyor ki, '2 öğün sağlık 3. öğün hastalıktır. ' Hz. Muhammed de 2 öğün yerdi.
Bir soru bir cevap: Yemek yenirken ağzı ekmekle silmek caiz midir? Tuzluğu, tabağı ekmek üstüne koymak, elini, bıçağı ekmeğe silmek mekruhtur. Bu ekmek yenirse, mekruh olmaz.
En meşhur Fransız ekmeği hiç kuşkusuz bagettir. Baget, genelde 250 gr ağırlığında olan uzun ince bir ekmek.
SOMUN (I) Yuvarlak şekilli şişkin ekmek. Yunanca psomi/psomion (=ekmek) sözünden gelmektedir. Anadolu Rumları bu sözü psomon ya da psomuni şeklinde de ifade ediyordu. Somun ekmeğine Türkçe somun ekmeği ve Kürtçe nanê somi (=somun ekmeği) deniliyor.
fırıncıların kepekli ekmek ile çavdar ekmeğini karıştırmaması için kullandıkları ekmek şekli. aslen piştikten sonra, kepekli ekmek ve çavdar ekmeği birbirine çok benzerler. satışta karışıklığa sebebiyet vermemek için kepek ekmeği normal, çavdar ekmeği yuvarlak yapılır.
birisinin para gelirini kisitlamak, yok etmek v.s. durumlarda denilen tipik soz.
bayat olani kofte yapiminda kullanilan, ekmegin ic kismindaki yumusak bolge. kendince rejim yapanlar bu kismi cikarir yemez.
[1] Kadın, kocasının kazancını, herkese açık olan sofrada yemek yer gibi yer.
Menemen Olayı ya da Kubilay Olayı, 23 Aralık 1930 günü, İzmir'in Menemen ilçesinde, askerliğini yedek subay olarak yapmakta olan Öğretmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın ve yardımına koşan bekçiler Hasan ve Şevki'nin şeriat isteyen bir grup tarafından öldürülmesi.
Çakallı menemeni diğer menemenlerden ayıran en önemli püf noktaları, domateslerin kabuklarının soyulması, domateslerin tamamen suyunu çekene dek pişirilmesi ve pişirirken ezilmesi, yumurtaların sadece sarısının kullanılması ve bolca kaşar peyniri kullanılması .
Menemene pul biber ve karabiber çok yakışır. Servis ederken dilerseniz üzerine kıyılmış maydanoz ya da taze soğan ekleyebilirsiniz.
Samsun'un yerli halkına neyi meşhur diye sorduğunuz zaman duyacağınız cevaplardan biri kesinlikle “tirit” olur. Tirit, et suyuna kızartılmış ya da bayat ekmek konularak yapılan yemeğe denir. Genel olarak kaz, ördek, tavuk, dana ve koyun eti ile yapılan çeşitleri vardır.
Samsun'un Tatlıları
Samsun'da tadabileceğiniz tatlılar arasında kıvratma, kocakarı gerdanı tatlısı, nokul, fırında kabak tatlısı ve palüze bulunmaktadır. Bu tatlılar arasında özellikle nokul Samsunlular tarafından önerilmektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri