Birçok insan yemek çubuklarının eski Çin'de icat edildiğini düşünür, ancak tam olarak nerede icat edildikleri belli değildir. Bugün, Çin'de ve ona yakın ülkelerde; Kore, Japonya, Moğolistan, Tayvan, Vietnam, Tayland, Singapur ve diğerlerinde, bu çubuklar kullanılır.
Çubuklar, Çinlilerin büyük buluşlarından biridir. Çinliler, bu çubukları 3000 yılı aşkın süre önce Yin ve Shang döneminde kullanmaya başlamışlardır. O zaman çubuklara Kuai Zi adı verilmemiştir. Eski kitaplardaki kayıtlara göre, dönemin insanları bu çubuklara Zhu veya Ce demişlerdir.
İlk olarak M.Ö. 200 yıllarında ortaya çıkan Çin çubukları, Çincede “Kuaizi” denmektedir. Çin yemek çubuğu, bu kültürde yemeğe saygı gösterilmesi amacıyla kullanılır.
Asya ülkelerinde bazı yemekleri tabaktan ya da kaseden almak için çatal ve kaşık yerine özel çubuklar kullanılır. Bu çubuklar chopstick adı verilen ürünlerdir.
İngilizcede chopstik denilen yemek çubukları Çin dışında Japonya, Vietnam, Kore, Tayvan, Moğolistan, Endonezya, Filipinler, Malezya, Tayland, Singapur gibi Asya ülkelerinde de kullanılmaktadır.
İlgili 24 soru bulundu
Leke ve koku sorunu yok, yıkanarak kullanılabiliyor.
japonya ve güney kore'de ceviz ithalatı son 50 yılda %140 artmis. çocuklara durmadan ceviz yediriyorlar. günde en fazla iki öğün yemek yiyorlar.
Çin halkının çok büyük bir kısmı sefalet içinde olduğu için ayakta ve ellerinde ise küçük parçalar haline getirdikleri yiyecekleri (yokluktan dolayı az yemek ve yemeklerini küçük parçalara ayırma gereği duymuşlardır) çubuklarla azar azar yemeye başlamışlardır.
Japonya çıkışlı bir yemek olmasına rağmen tüm Uzakdoğu ülkelerinde tüketilir. Suşi geleneksel olarak orta taneli beyaz pirinçle yapılır, ancak kahverengi pirinç veya kısa taneli pirinç ile hazırlanabilir.
Çinlilere göre vücut fonksiyonlarının temel elementi olduğuna inanılan ateş yağı eritir, suyu ise buharlaştırır. Vücut ısısını yükselten yiyecekleri enerji toniği olarak adlandıran Çinliler sofralarında bu besinlere yer veriyor.
Hatta sushiyi Japon mutfağının en klasik ve popüler yemeklerinden biri olarak tanımlayabiliriz. Ancak sushi tarihi hakkında yapılan araştırmalar bize, bu yemeğin aslında Çin topraklarında doğduğunu gösteriyor.
Birçok insan yemek çubuklarının eski Çin'de icat edildiğini düşünür, ancak tam olarak nerede icat edildikleri belli değildir. Bugün, Çin'de ve ona yakın ülkelerde; Kore, Japonya, Moğolistan, Tayvan, Vietnam, Tayland, Singapur ve diğerlerinde, bu çubuklar kullanılır.
Alttaki çubuk baş parmağınızın elinize en yakın tarafı ve orta parmağınız arasında olmalıdır. Üstteki çubuk ise baş parmağınızın ucu ve işaret parmağınız arasında olmalı. Bu şekilde rahatça tutabilirsiniz . Yemek yerken üst çubuğu işaret parmağı ile alt çubuğa doğru itilmeli ve alt çubuk daima sabit durmalıdır.
Bunlardan biri de chopstick adı verilen çubuklardır. Çatal bıçak yerine kullanılan ve Batı'da chopstick diye bilinen genellikle bambudan yapılan ince çubuklarla ise "waribashi" deniyor. Chopstickler odundan, altından, gümüşten, fildişinden, bambudan ya da plastikten yapılırlar.
İlk çubuğu yüzük parmağınızın iç kenarına ve baş parmağınızı baskın elinize geçirerek başlayın. İkincisini, kalem tutar gibi işaret parmağınız, orta parmağınız ve baş parmağınız arasına yerleştirin. Bu, alttaki çubuğu yerinde sabit tutarken üst çubuk çubuğunu serbestçe hareket ettirmenizi sağlar.
Japonya'daki vadi nehir yataklarında doğal olarak yetişir. Wasabi Japonica'dan başka, Wasabi Koreana ve Wasabi Tetsuigi türleri de vardır.
Aslında noodle'ın bir türü olan ramen Japonya'ya 1920'lerde Çin'den gelmiş. Ramen kelimesinin anlamının Çincede 'el yapımı noodle' olduğu düşünülüyor.
Kızarmış somon, krem peynir ve salatalıkla hazırlanan Philadelphia roll, doyurucu bir sushi türüdür. Tadımı hafif, verdiği lezzet bol olduğu için ilk defa deneyenlere tavsiye edilir.
Bu dövüş sanatını öğrenenler, kendilerini sert darbelere karşı dayanıklı hale getirmeyi amaçlıyor. Ortaçağdaki işkence görüntülerini andıran dövüş sanatında, öğrenciler kütüklerle ve tekmelerle apış arasına vuruyor.
Çinliler ise yemekten önce ve sonra sıcak su içerek midelerinin ekstra efor sarf etmesini engelliyor. Çinliler, alınan soğuk içecek ve yiyeceklerin iç organları daha fazla büzüştürdüğünü, mevcut problemleri daha da kötüleştirdiğini atalarından biliyor.
Dört Büyük Buluş (Basitleştirilmiş Çince: 四大发明; Geleneksel Çince: 四大發明; pinyin: Sì Dà Fāmíng), Çin kültüründe tarihsel önemi nedeniyle ve antik Çin'in ileri bilim ve teknolojisinin sembolü olarak kutlanan antik Çin icatlarıdır. Dört Büyük Buluş kavramı barut, kâğıt, matbaa ve pusula icatlarından oluşur.
Kahvaltı kültürleri tamamen bizden uzak olan Güney Korelilerin aslında tükettikleri her şey metabolizmayı çalıştıran besinlerdir. Vücutlarında neredeyse hiç yağ olmayan Güney Koreliler bunu sabah kahvaltısında çorba ve lapa pirinç tüketmeye borçlular. Aslında bu gelenek Anadolu köylerinde de var.
Gayet paradoksal bir durum da söz konusu. Çinliler köpek katlederken, Japonlar balina etinden köpek maması yapıyor.
Japonların günlük ortalama uyku saati, dünya ortalamasının altında. 28 ülkede yapılan bir araştırmaya göre, Japonların ortalama uykusu günde 6 saat 35 dakika. Bu, uluslararası ortalamanın 45 dakika altında. Bu sebeple gün içinde çok bitkin oluyorlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri