Yiyeceklerinizi karıştırarak, sıcak yiyecekleri soğuması için yüzeye çıkaracaksınız. Zaten soğuk olan yiyecekler dibe çökecek ve yemeğinizin geri kalanını soğutmaya yardımcı olacaktır. Sıcak çorbaya bir buz küpü ekleyin. Soğuğun dağılmasına yardımcı olmak için çorbayı sık sık karıştırın.
-Sıcak yemekler ulaşım yerinde derhal benmarilere yerleştirilerek min. 650C'de kalması sağlanmalıdır. -Soğuk yemeklerin servisi hemen yapılmayacaksa derhal buzdolabına konarak +40C'de muhafazası sağlanmalıdır. -Mümkün olan en kısa sürede gıdanın nakli gerçekleştirilmelidir.
Yemeklerinizi uzun süre sıcak ve taze tutar. Birinci sınıf malzemeden yapılmıştır.İçi komple paslanmaz çeliktir. Hava geçirmez kilit sistemi sayesinde hava almaz ve sızdırma yapmaz. Özel tutacak tasarımı ile kolay taşınır.
Termosuma ne koymalıyım? Güveç veya çorba gibi biraz sos veya sıvı içeren yiyecekleri termosa koyabilirsiniz. İyi bir termos, yiyecekleri ancak içinde biraz sos veya sıvı var ise sıcak veya soğuk tutabilir.
Yemek termosları yiyecekleri uzun saatler boyunca koruyabilir. Bu süre zarfında ısı kaybı yaşanmayacağı için öğle saatlerinde ve akşamüzeri saatlerinde dahi yemeğiniz sıcacık olarak önünüzde hazır bulunacak. Dilediğiniz zaman termosun kapağını açıp yemeğinizi yiyebileceksiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Kaynamış suyu termosun içerisine doldurun ve kapağını kapatıp bekleyin. Önceden hazırladığınız yemeği mikrodalga fırında ısıtın. Yemek ısındıktan sonra termosun içerisindeki suyu dökün ve hemen yemeği termosun içerisine koyun. Bu işlemi yaparken ısı kaybı olmaması için elinizi olabildiğince çabuk tutun.
Özellikle çalışan insanlar ofise giderken veya okula ya da pikniğe giderken, yiyeceklerini sıcak tutmak için yemek termosunu tercih ederler. Termosun içindeki vakumlu yapısı sayesinde, sıcaklık koruma süresi oldukça uzundur ve yemeğinizin tatsızlaşmasını veya bozulmasını önler.
Sıcaklığın ani ve yüksek derecede değişmesi camların çatlamasına ya da kırılmasına neden olabiliyor. Bu nedenle termosunuza kaynar su koymak istediğinizde cam hazneye zarar verme ihtimaliniz oluyor. Bu tarz bir sorun yaşamamak için önce termosa ılık su koyarak sıcaklığını yükseltmeniz tavsiye ediliyor.
Yemeklerini sıcak yemeyi sevenler, yemek termosu kaç saat sıcak tutar diye düşünür. Stanley'in sana sunduğu yemek termosları ortalama 7 saat sıcak tutma özelliğine sahiptir. Ancak bazı modeller 15 saate kadar da ısıyı koruyabiliyor.
Özetle, Stanley termosların sıcak tutmama sorununun çözümü, doğru kullanım, vakum yalıtımının yenilenmesi veya hasarlı termosların tamir edilmesidir. Ayrıca, içeceğinizi termosa doldurmadan önce, mümkünse kaynar su ile termosun iç yüzeyini ısıtmanız, sıcak tutma performansını artırabilir.
Belirli sıcaklıklarda bakteri üremesi meydana gelebileceğinden Stanley termosların ya da diğer Stanley ürünlerinin içine hayvansal süt ve süt ürünlerinin uzun süre konması önerilmiyor. Bakteri üremesinin yanı sıra fermantasyon, basınç oluşumuna neden olabilir ve kapak contasına zarar verebilir.
Örneğin standart su termosları, suyun sıcaklığı 5-9 saat arası koruyor. Hatta bazı modellerde buz takviyesi ile bu süreyi 2-3 güne uzatmak mümkün.
Yiyeceklerinizi karıştırarak, sıcak yiyecekleri soğuması için yüzeye çıkaracaksınız. Zaten soğuk olan yiyecekler dibe çökecek ve yemeğinizin geri kalanını soğutmaya yardımcı olacaktır. Sıcak çorbaya bir buz küpü ekleyin. Soğuğun dağılmasına yardımcı olmak için çorbayı sık sık karıştırın.
Dolaba koymak için yemeğin ılınmasını bu sebeple beklemek gerekiyor. Fakat, pişen yemeği uzun süre dışarıda bekletmek de bakteri oluşumuna neden olabileceği için, yemeğin çok soğumasını da beklememelisiniz. 2 saatten fazla bekletmeden buzdolabına kaldırmalısınız.
Gıda koruma ve güvenliğine yönelik CDC yönergelerine göre, yiyecekler pişirildikten sonra en fazla iki saat dışarıda tutulabilir. Bu süreden sonra bakteri üremeye başlayabilir ve aşırı durumlarda bu gıda zehirlenmesine yol açabilir. Sıcak pişmiş yemeği soğutmak için iki saat yeterli bir süre.
Çelik iç ampul daha çok sıcak içecekler için kullanılırken, cam ve plastik iç ampuller soğuğu daha iyi koruyor. Camın ve plastiğin kolay kırılma tehlikesi bulunurken, çeliğin böyle bir tehlikesi olmadığını da hatırlatalım.
Bunun sebebi ise termosun içerisindeki iki katmanın arasında hava bulunmaması. Isıyı iletecek bir hava olmadığında sıcaklık da dışarı yansımıyor.
Vakumlu bir alanda hava molekülleri olmadığı için ısının iletilmesi de mümkün değil. Yani içeriden dışarıya veya dışarıdan içeriye doğru bir ısı geçişi yok. Bu nedenle termosa doldurulan sıvının ısısı uzun bir süre sabit kalabiliyor.
Pişmiş etli yemekler buzdolabında 3-4 gün, dondurucuda 2-3 ay saklanabilir.Zeytinyağlı sebzeler buzdolabında 4-7 gün, dondurucu da ise 3-4 ay korunabilirler.
Izgara ya da kızartma yaptığınız et, köfte ya da sebze yemeklerini oda sıcaklığında tamamen soğuduktan sonra buzdolabında cam ya da plastik ve kapağı kapalı saklama kaplarında saklayabilirsiniz. Isıtmak içinse az miktarda sudan destek alarak ocakta ısıtma yöntemini uygulayabilir ya da fırınınızdan destek alabilirsiniz.
Termos soğuduktan sonra soğuk içecek veya yiyeceğinizi ekleyin. Kapağını sıkıca kapadıktan sonra evden çıkmaya hazırsınız. Termosunuzda örnek olarak müsli, süt, yoğurt, smoothie veya meyve suyu saklayabilirsiniz.
Daha iyi bir kullanım için. Termosunuzu sıcak için kullanacaksanız, içeceğinizi koymadan önce sıcak su koyarak iç bölmeyi ısıtabilirsiniz Aynı şekilde soğuk kullanım için soğuk su koyarak termosun iç haznesini önceden soğutabilirsiniz. Bu sayede içecekleriniz daha uzun süre sıcak/soğuk kalabilir.
ÇELİK TENCERELER GÜVENLE KULLANILABİLİR
Çelik kaplar, aşınmaya ve oksidasyona son derece dayanıklı olduklarından yiyeceklerin sağlıklı bir şekilde saklanabilmesi adına güvenle kullanılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri