Dünyaca ünlü Yemen kahvesi, yüzlerce yıldır ülkenin yüksek dağlarında ya da yaylalarında yetişen ağaçlardan elde ediliyor. Kahvenin dünya genelinde en çok tüketilen ikinci içecek olduğu düşünüldüğünde, lezzeti ve kalitesiyle öne çıkan Yemen kahvesi dünya piyasasında kendine önemli bir yer edinebilir.
Kahvemiz Kızıldeniz sınırında yemen bölgesinin dağlarında, Arap Yarımadası'nın güneybatı tepesinde yetişen, tek orijinli ve ekilen dünyanın en eski kahveleridir.
Kolombiya, kahve üretim hacmi bakımından rakip ülkelerin gerisinde kalmış olsa da, dünyanın en iyi kahvesinin üretildiği yer olarak ün yapmış bir ülke.
Kahve'nin anavatanı olan Etiyopya'nın yüksek yaylaları, yabani kahve bitkisinin doğal olarak yetiştiği bölgelerde yerli halk bu bitkinin tanelerini un haline getirip bir çeşit ekmek yapıyordu . Meyveleri kaynatıldıktan sonra suyu içilmek suretiyle tıbbi amaçlı kullanılıyor ve "sihirli meyve" olarak adlandırılıyordu.
Doğal aroması ve zenginleşen tadı ile her anınıza tat katmaya devam ediyor. Kafein içermeyen türk kahvemiz eşsiz kokusu ve tadı özenle kavurduğumuz tamamen geleneksel taş değirmenlerde çekilmiş 100gr.'lık ambalajlarında sizlerin beğenisine sunuyoruz.
İlgili 31 soru bulundu
Yemen kahvesinin kalitesi doğasından geliyor
Yemen'in yaylaları, yüksek ve engebeli doğası dahil olmak üzere topografyası, en lezzetli tatlara sahip kaliteli kahve çekirdeklerinin elde edilmesinde ana faktör.
Yemen Kahvesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çilingiroğlu, inşaat sektöründe konut satıyorken, kahve sektörünün ülkede gördüğü yoğun ilgi üzerine, 2013 yılı ocak ayında ilk 'Yemen Kahvesi' şubesini açtı. İlk şubeye olan rağbetin ardından bayilik vermeye başlayan Yemen Kahvesi, 44 ilde 126 şubeye isim hakkını verdi.
Tarihçe. 1543 yılında Yemen Valisi Özdemir Paşa, lezzetine hayran kaldığı kahveyi İstanbul'a getirdi. Türkler tarafından bulunan yepyeni hazırlama metodu sayesinde kahve, güğüm ve cezvelerde pişirilerek Türk Kahvesi adını aldı.
Hakkında. 1857'de Fatih, İstanbul'da doğan Mehmet Efendi, Süleymaniye Medresesi'nde eğitim gördükten sonra babasının dükkânında çalışmaya başladı. 1871 yılında işin başına geçen Mehmet Efendi, çiğ kahveyi kavurup dibeklerde öğüterek müşterilerine hazır olarak satmaya başladı.
Kahvenin anavatanı Etiyopya'nın Kaffa bölgesi olmuştur. Kaffa'nın ormanlarında yetişen Arabika kahve ağaçlarındaki kahve çekirdekleri ilk işlenen kahve olarak bilinmektedir.
Kopi luwak, dünyanın en pahalı ve en az üretilen kahvesidir. Kopi luwak, Endonezya'nın Sumatra adası ile çevresindeki birkaç adada yaşayan palmiye misk kedisinin (Endonezce: luwak) yediği ve sonrasında dışkıladığı kahve çekirdeklerinden üretilmektedir.
Kenya'nın başkenti olan Nairobi, aynı zamanda kahvenin de başkenti sayılır.
Endonezya'da kahve meyvesini yiyen misk kedisinin dışkı yoluyla çıkardığı kahve çekirdeklerinden elde edilen Kopi Luwak (Luwak kahvesi) dünyanın en pahalı kahvesi olarak satılıyor.
Yemen kahveleri diğer ülkelere göre daha küçük taneciklidir. Organik olarak yetiştirilen çekirdeklere, 'Yemen Mocha' ismi verilmektedir. Kahve çekirdekleri baharat ve çikolata tadına sahiptir. Teraslı dağlık bölgelerde yetiştirilir ve bitki türü arabicadır.
Ömer KOÇ/ KAHRAMANMARAŞ, (DHA) - ANTALYA'da yaşayan Adanalı Hüseyin Kurt, iş yeri açmayı düşünürken annesi Elif'in rüyada gördüğü Kahramanmaraş'a kafe açtı. Kurt, açtığı iş yeriyle 35 kişiye istihdam sağladı. Hüseyin Kurt, Maarif Mahallesi Turgut Özal Bulvarı'nda Yemen Kahvesi'nin şubesini açtı.
Günümüzde her ne kadar kahvenin anavatanı Brezilya gibi görünse de, köken olarak ilk kahve ağaçları, Etiyobya ülkesinde keşfedildi. Ülkenin Kaffa adı verilen bölgesinde ormanlık alanlarda yetişen Arabica adıyla bildiğimiz kahve ağaçları, dünya üzerindeki ilk kahve ağaçları olarak bilinir.
Türkiye'de kahve yetişir mi sorusunun cevabı “hayır”dır. Kahve çekirdeklerinin elde edildiği kahve ağacı, narin bir bitki olup her ortamda yetişemez. Türkiye'nin bulunduğu iklim kuşağı, kahve üretimi için uygun koşullar sunmadığından kahve Türkiye'de yetiştirilemez.
Geleneksel Osmanlı Kahve Çeşitleri ve Özellikleri
7 karışımlı Osmanlı kahvesi Adıyaman yöresine aittir.
Türkiye'nin en lezzetli ve en kaliteli Harput Dibek kahvesi yumuşak bir içime sahiptir. Kahvenin içeriğinde bulunması zor ve dünyada çok pahalı olan kakule tohumu bulunmaktadır. Bu sebeplerden en iyi Türk kahvesi markaları arasında yer alıyor.
ABD'deki Texas Üniversitesi'nin 4 bin erkek üzerinde gerçekleştirdiği yeni bir araştırma, günde 2 bardak kahve içmenin, cinsel performansı artırdığını ortaya koydu. Araştırmaya göre, düzenli olarak günde 2 bardak kahve içen erkeklerde ereksiyon bozukluğu yaşama riski, kahve içmeyen hemcinslerinden yüzde 42 daha az.
Ocakta kahvenin ısınmaya başlamasıyla gaz çıkışıyla birlikte çözünme hızı artarak köpük oluşur. Kahvenin yüksek ateşte pişirilmesi durumunda köpükler daha büyük şekilde oluşur ve kahveniz taşar. Kahvenin bayatlaması, gereğinden fazla bekleyerek içeriğindeki karbondioksitin azalması anlamına gelir.
'Sabahları kahve içemeden kendime gelemiyorum' diyorsanız dikkat. Sabah aç karnına tüketilen kahve; mide rahatsızlıklarına, uykusuzluğa ve sinire neden olabilir.
Türkiye de 149 şube ve 7 ülke ile Kokusu Dünyaya Yayılıyor 😊 #yemenkahvesi #yemenkahvesigiresun #kokusudünyayayayılıyor | By Yemen Kahvesi Giresun | Facebook.
* Yemen Kahvesinin bayilik için aldığı toplam yatırım bedeli ise 450.000 ile 900.000 TL arasında.
İlk olarak kahve çekirdeklerini öğüterek toz haline getirin. Daha sonra kaba 6 çay kaşığı yemen kahvesi, 4-6 çay kaşığı arası şeker 2 çay kaşığı zencefil ve bir bardak su koyun. Karışımı ocakta kaynattıktan sonra dinlenmeye alın. Bir süre dinlendirip tekrar kaynatın ve dinlenmeye bırakın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri