Yengen : Kumru ekmeğinin arasına kömür ateşinde pişirilmiş sosis,sucuk,erimiş kaşar peyniri ve turşu dilimleri konularak üstüne de mayonez ketçap eklenerek yapılan bir çeşit sandviçtir…
Yengen (Tost) Tarifi Nasıl Yapılır? Sucuğu kaşarı domates dilimliyoruz, ekmeğimizi ortadan bölerek kaşarı sucuğu ve domatesi sırayla koyarak üzerine ketçap ve mayonezi sıkıyoruz ve tost makinasına koyuyoruz, yaklaşık 4_5 dakika kadar sonra tost makinesinden alıyoruz. Afiyet olsun.
Hikayeye göre yeni sevgilisini bir büfeye götüren vatandaş, her seferinde tostun malzemesinin bol olması gerektiğini anlatmak için 'yengen' ifadesini kullanmaya başladı. Büfe sahibinin de tostu 'buyurun yengen' diye sipariş etmesiyle bu isim kalıcı oldu.
karşınızdaki kişinin dayısının veya amcasının eşinden bahsederken kullandığınız kelime. herkese gore "asmis seklinin yerinin" farkli oldugu bir yiyecek. bize gore yalovada aydinkenttir.
izmir'de yengen dendiğinde gelen tost karışıktır. ama bu karışık tost öyle istanbul'lunun ya da başka bir şehirlinin anladığı kaşar sucuk karışımı bir tost değil, salam, sosis, sucuk, kaşar domates, turşu muhteviyatlı bir karışık tostdur. hele kömürde yapılanı muhteşemdir.
İlgili 17 soru bulundu
Sandviç ekmeklerinin içini kızarttığınız etlerle doldurun. Üzerine erittiğiniz kaşar peynirini, domates dilimlerini ve kornişon turşuları yerleştirin. İsteğe göre ketçap, mayonez ve hardal ilavesiyle sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun!
Yengen : Kumru ekmeğinin arasına kömür ateşinde pişirilmiş sosis,sucuk,erimiş kaşar peyniri ve turşu dilimleri konularak üstüne de mayonez ketçap eklenerek yapılan bir çeşit sandviçtir…
Ürünün Tanımı ve Ayırt Edici Özellikleri: İzmir Kumrusu, İzmir Kumru Ekmeğinin içerisine İzmir Tulum Peyniri, domates, biber konulması suretiyle hazırlanarak soğuk servis edilen veya kömürde pişirilmiş sucuk, salam ve kaşar peyniri ile domatesin konulması suretiyle sıcak servis edilen üründür.
Ayvalık tostu, tadını ekmeğinden ve bu da yapımında kullanılan özel undan almaktadır. Bozulmaya karşı dayanıksız olan bu ekmek buzdolabında muhafaza edilmelidir. Genellikle sosis, sucuk, kaşar, turşu, mayonez, ketçap malzemeli karışık olarak yapılır. Malzemesinin bol olması belirgin özelliklerindendir.
Bir tavaya kare yani tost ekmeğinin şeklinde döküp arkalı önlü tereyağında pişiriyoruz. Ayrı bir tavada sosisleri güzelce tereyağı ile pişirip boş bir kaba alıyoruz. En son olarak tost ekmeklerini tereyağ erittiğimiz bir tavada arkalı önlü kızartılır. İçine pişen yumurta, sosis, salam ve kaşarı koyup.
hanım göbeği
tamamıyla şekli itibarıyla ve saray aşçılarının nüktedanlığı sebebiyle bu ismi almıştır.
4. Şıllık tatlısı Çok eski bir Güneydoğu Anadolu yemeği olan bu tatlının asıl adı 'Şileki'. Kürtçe'de ıslak, sulu gibi anlamlara gelen Şileki kelimesi, 90'lı yılların başında bazı köşe yazarlarının deformasyonu sayesinde bugünlere Şıllık olarak gelmiş.
Yengen olur! TDK sözlük anlamı şu şekildedir: argo bayanla yakın ilişkisi olduğunu ima etmek için kullanılan söz.
3 dilim kaşarı ekmeğe yerleştirelim. Üzerine pul biber ve salamları koyalım. 3 dilim daha kaşar yerleştirelim en son ketçap sıkıp tostu kapatıp altını üstünü ara ara yağlayarak 2 dk bastıralım. Dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Kızaran ekmeklerin üzerine tereyağı sürün ve kaşar dilimlerini sıcak ekmeğin arasına koyun. Ekmeğin içindeki kaşarlar eriyince tavada kızarttığınız malzemeleri de kaşarların üstüne ekleyin. Daha sonra üzerine domates ve turşu ilave edin. Son olarak içine ketçap, mayonez de ekleyerek servis edin.
Tost ekmeklerinize tereyağ sürüp pastırmayı, peyniri ve isteğe bağlı domates koyup tavada veya tost makinesinde pişirin.
Ekmeğimiz tost makinesinde ısıtılır. Ardından kavurarak pişirdiklerimiz ekmek arasına alınır. Salatalık turşusu, kaşar ve ketçap, mayonez sıkılarak ekmek kapatılır. Tost makinesinde kaşar eriyene dek pişirilir.
🙂 Esas olan bugündür, ve Ayvalık tostu da içinde juliyen kesilmiş sosis ve salam, kaşar peyniri, salatalık turşusu, domates ve hatta bazen Amerikan salatası bile bulunduran yerellerin tabiriyle “bomba”dır.
İslam dini, hangi kuşların yenip, yenmeyeceğini açıkça belirtmiş. Buna göre; iğrenç olmayan, leş yemeyen, avını pençesiyle yakalamayan kuşlar yenebiliyor. Kumru da bu gruba girmediği için yenebilir. Kumru, eti yenen bir kuş olmasına rağmen zevk ve av için öldürülmesi caiz değildir.
Kumru, İzmir'e özgü coğrafi işaretli bir tür sandviçtir. Kumru simit hamuruna benzeyen az tuzlu bir hamurdan üretilir, susama batırılarak fırınlanır. Şekli kumru kuşunun gövdesini andırdığından bu ismi almıştır.
Ekmek ortadan ikiye ayrılır, peynir ya da sos ekmeğin iki tarafına da sürülür. Yeşillik olarak marul ya da kıvırcık eklenir, daha sonra salam dilimleri yeşilliklerin üzerine eklenir, ekmek üst üste konulur. Bu şekilde salamlı sandviç hazırdır.
Kumru Yanına Ne Gider? Kumru en çok dilimlenmiş domates ve salatalık turşusu ile iyi gider. Yanına bol köpüklü ayranla güzel bir atıştırmalık olarak afiyetle yenir. Dilerseniz kumru yapımında kullanılan ekmeği kendiniz de hazırlayabilirsiniz.
Baget ekmeğini ikiye bölün. Arasına sostan sürün, Amerikan salatasını koyun ve üzerine sosisi de ekleyip servis edebilirsiniz. Dilerseniz arasına turşu da koyabilir ya da yanında servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
TARİFİ - NASIL YAPILIR ? :
Pişen sucuk ve sosisi ekmeğin İçine dolduralım. Sonra tavayı silip kaşarı dilimleyip tavada hafif eriyene kadar pişirelim. Çok pişmeyecek ama sadece hafif eriyecek sonra sucuk ve sosisin üzerine ekleyelim, tavaya alalımi hafif bastıralım. Ketçap ve baharatlar ekleyip servis edebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri