Hikayeye göre; yeni tanıştığı kız arkadaşını devamlı gittiği büfeye götüren adam, arkadaşının siparişini verirken yengen diyerek malzemelerin bol konulması işin kaş göz işareti yapmış. Siparişi alan kişi yemekleri getirdiğinde buyurun yengen diyerek servis etmiş. Sandviçin ismi bundan sonra yengen olarak kalmış.
izmir'de yengen dendiğinde gelen tost karışıktır.
Yengen : Kumru ekmeğinin arasına kömür ateşinde pişirilmiş sosis,sucuk,erimiş kaşar peyniri ve turşu dilimleri konularak üstüne de mayonez ketçap eklenerek yapılan bir çeşit sandviçtir…
Yengen ya da karışık tost, ekmek dilimleri arasında birden fazla iç malzeme çeşidi konulan tost türüdür. Ekmeklerin arasına genellikle kaşar, sucuk ve domates dilimleri konularak yapılır.
Görüntüsü size İzmir'in sevilen lezzetlerinden kumruyu hatırlatmış olabilir. Kumrunun hazırlanışında kullanılan özel susamlı ekmeği, bu iki sandviçi birbirinden ayıran nokta. Yengende kulanılan sandviç ekmeği ise daha yumuşak ve daha hafif, bu sayede yapılışı çok daha pratik! Şimdiden afiyetler olsun.
İlgili 28 soru bulundu
Yengen (Tost) Tarifi Nasıl Yapılır? Sucuğu kaşarı domates dilimliyoruz, ekmeğimizi ortadan bölerek kaşarı sucuğu ve domatesi sırayla koyarak üzerine ketçap ve mayonezi sıkıyoruz ve tost makinasına koyuyoruz, yaklaşık 4_5 dakika kadar sonra tost makinesinden alıyoruz. Afiyet olsun.
kumrunun * * eritme peyniri benzeri bir peynirle yapilan turu. sayasli yengen tadindan yenmez. ama her zaman da sayasli yenmez.
buna çok sevinen karısı da komşularına sevinçle tarifi anlatırken, "sonunda beyime köfteyi sevdirdim, kadın budur köfte diye diye yedi" demiş ve o günden sonra tarif, "kadın budur köfte" diye dilden dile yayılmış. günümüze de, "kadın budu köfte" olarak ulaşmıştır. ismet kadınbudu isimli ustanın yaptığı köftedir.
Hikayeye göre; yeni tanıştığı kız arkadaşını devamlı gittiği büfeye götüren adam, arkadaşının siparişini verirken yengen diyerek malzemelerin bol konulması işin kaş göz işareti yapmış. Siparişi alan kişi yemekleri getirdiğinde buyurun yengen diyerek servis etmiş. Sandviçin ismi bundan sonra yengen olarak kalmış.
4. Şıllık tatlısı Çok eski bir Güneydoğu Anadolu yemeği olan bu tatlının asıl adı 'Şileki'. Kürtçe'de ıslak, sulu gibi anlamlara gelen Şileki kelimesi, 90'lı yılların başında bazı köşe yazarlarının deformasyonu sayesinde bugünlere Şıllık olarak gelmiş.
çok uyumlu ve çok sevişgen olmak anlamında bir deyim.
DeyimDüzenle
[1] Yeni evli çift. Birbirinden hiç ayrılmayan birbirini çok sevdikleri davranışlarından anlaşılan çift.
Kumru, İzmir'e özgü coğrafi işaretli bir tür sandviçtir. Kumru simit hamuruna benzeyen az tuzlu bir hamurdan üretilir, susama batırılarak fırınlanır. Şekli kumru kuşunun gövdesini andırdığından bu ismi almıştır.
biga tostu, biçim olarak poğaçaya benzeyen ama poğaçadan biraz daha uzun ve yassı bir "sandviç ekmeği" içine -genellikle- sucuk, -istenirse- kaşar konarak yapılan bir tosttur.
Ortaya çıkışı Sandwich 4. kontu John Montagu kumar oynarken yemek için ara vermek istemediğinden masasına dilimlenmiş et ve ekmek getirtiyordu. Bu biçimde yenen yemek kısa sürede moda oldu ve kontun adıyla tanımlanarak başka Avrupa dillerine de girdi.
Ürünün Tanımı ve Ayırt Edici Özellikleri: İzmir Kumrusu, İzmir Kumru Ekmeğinin içerisine İzmir Tulum Peyniri, domates, biber konulması suretiyle hazırlanarak soğuk servis edilen veya kömürde pişirilmiş sucuk, salam ve kaşar peyniri ile domatesin konulması suretiyle sıcak servis edilen üründür.
ANALIkızlı yemeği bulgur ve kıymanın yoğrulup içerisine kıymalı harç eklenmesi ile elde edilen sulu bir yemektir. Büyük köftelerin ana, küçük köfteler ve nohutların da kız olarak kabullenmesinden dolayı yemek bu ismi almıştır. Analı kızlı yemeği sulu bir yemek olması sebebiyle çorba olarak da geçmektedir.
İÇLİ KÖFTEYİ İLK KİM BULDU? Bulgur, soğan, dana, koyun ve keçi etiyle yapılan bir lezzet olan içli köfte ilk kez Arap mutfağında ortaya çıkmıştır. Türk kültüründe de özellikle Hatay, Adana, Antakya ve Gaziantep yörelerinden tüm ülkeye yayılmıştır.
hanım göbeği
tamamıyla şekli itibarıyla ve saray aşçılarının nüktedanlığı sebebiyle bu ismi almıştır.
kibrista baf kasabasi ve cevre koylerinden olanlara verilen isim. kıbrıs'ın en fazla atılıp kapılan, en cimri fakat kıbrıs tarihine yön veren insanlarını kapsayan küme.
bakmıyor anlamında kullanılan bir kelime olmalı.
yunan dilinde, tabi ki antik olanı kastediyorum, değer, paranın değeri, fiyat, miktar, kişiler için ün, bir kişinin hakkı ve nihayetinde stoa felsefesinde ahlaki değer manalarına gelir.
1 dilim tost ekmeğin üzerine kaşar peyniri koyun. Üzerine pişmiş sucuk dilimleri yerleştirin. Sucukların üzerine kornişon turşu dilimleri koyup, ketçap sıkın. Son olarak domates ve kaşar peynir dilimleri yerleştirip, kapatın.
Bir tavaya kare yani tost ekmeğinin şeklinde döküp arkalı önlü tereyağında pişiriyoruz. Ayrı bir tavada sosisleri güzelce tereyağı ile pişirip boş bir kaba alıyoruz. En son olarak tost ekmeklerini tereyağ erittiğimiz bir tavada arkalı önlü kızartılır. İçine pişen yumurta, sosis, salam ve kaşarı koyup.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri