Mikropları uzak tutmak ve kabuklanmayı önlemek için, alkole batırılmış bir pamuk kullanarak günde iki kez kulak piercingi etrafındaki deriyi hafifçe temizleyin. Ayrıca açıklık etrafına ince bir tabaka vazelin uygulayabilirsiniz.
Bu ürünler arasında en popüler olanlar ağrı kesici merhemler ve losyonlar oluyor. Kullanıcıların deldirmeyi en çok tercih ettiği bölgelerin başında gelen kulak memesi kısmı, delindikten 4-5 saat sonra uygun bir losyonla temizlenmesi öneriliyor.
Kulağınızı deldirdikten sonra antibiyotik ya da ispirto içeren kremler kullanabilirsiniz. Delinen alanların bu sayede enfeksiyon kapma riski de ortadan kalkacaktır. Kremi bir pamuk yardımı ile kulağınıza nazikçe sürmeniz gerekir. Krem uyguladığınızda iyileşme hızını da iki katına çıkarabilirsiniz.
1 Cevap. kesinlikle eczanenin taktığı küpeyi bir süre çıkarmayın, basit hafif küçük bir küpe olsun, bepanthen krem rahatlatıyor.
Delme için kullanılacak küpeler en az alerjik titanyum malzemeden olmalı veya 14 ayar altın alaşımı içermelidir. Delme işleminden sonra bir sorun olmadıkça, iyileşme süresinden sonra 6 hafta içinde küpeler çıkarılmamalıdır.
İlgili 30 soru bulundu
Bu nedenle kulak deldirdikten yaklaşık 24 saat sonra duş almanız daha iyi olacaktır.
Delik iyileştikten sonra (ortalama 6. haftadan sonra) Hijyen kurallarına dikkat etmeye devam etmelisiniz. Küpelerinizi takmadan önce alkol veya kolonya ile silmeli, küpeyi ellerinizi yıkadıktan sonra takmalı, gece yatarken deliğin havalanması için küpelerinizi çıkarmalısınız.
Kulak delimi esnasında takılan küpenin, bilinçsizce ve erken bir sürede değiştirilmemesi gerekir. Bu süre en az 4 hafta olarak belirlenmiş olsa da tamamen bir iyileşme yaşanması ve sonrasında herhangi bir sorun yaşanmaması için en ideal sürenin 6 hafta olması önerilir.
Doktorunuz söylemediği sürece, Fucidin H %2 + %1 Kremi açık yaralar üzerinde veya burun delikleri, kulaklar, dudaklar veya genital bölge gibi hassas bölgeler üzerinde kullanmamalısınız.
Kulağınızı deldirdikten sonra en az 2 hafta boyunca küpeyi çıkartmamalısınız. İlk travmadan sonra çıkarttığınız durumda 1-2 gün içinde kulak deliği kapanır. Uzun dönemli küpe kullanımından sonra deliğin kapanması için 3-4 ay belki de daha fazla süre geçmesi gerekmektedir.
Kulak Delme İşlemi Sonrasında İyileşme Süreci Hızlandırmak İçin Yapılması Gerekenler. Kulakta küpeler en az 6 hafta takılı kalmalıdır, ayrıca delik kıkırdaktaysa bu süre 12 haftaya çıkabilir. Kanca tasarımlı küpeler tercih etmeyerek daha çok çelik, titanyum altın malzemelerden yapılan küpelere yönelmelisiniz.
Kulağınızı deldirdikten 4 – 6 hafta sonrasında kulak piercingi değişimi yapabilirsiniz. Gün içinde küpelerinizde sürekli oynamamaya özen gösterin. İlk haftalar iyileşme süreci olduğu için ağız ve büyük küpeler tercih etmeyin. Küpelerinizi temiz ve kuru tutun.
Küpenin etrafını günde üç kez steril salin solüsyonu ile temizleyin. Bölgeyi daha fazla tahriş etmemek ve iyileşme sürecini uzatmamak için alkol, hidrojen peroksit ve antibiyotik merhem gibi şeyler kullanmayın. Deliğin kapanmaması ve enfeksiyon kapmaması için küpeyi çıkarmayın.
2) Zeytinyağı
Zeytinyağı kulak iltihabına iyi gelen yağlardandır. Kulak kirinin mantar ya da bakteri kaparak östaki borusunu tıkamasıyla kulak iltihabı yaşanır. Hafifçe ıslattığınız yapı kulağınıza birkaç damla damlatın. Bu kulağınızda biriken kiri yumuşatır.
Bu meselede, yani kulağı deldirmekte bir zaruretten bahsetmek mümkün değildir. Muhtemel olan bu halin dışında, kulak deldirmekte bir mahzur bulunmamaktadır. Birden fazla delik deldirmek de caizdir.
Koku, özellikle kulağını yeni deldiren kişilerin yaşayabileceği doğal bir gelişmedir. Nedeni, dökülen yağ ve ölü deri hücrelerinin kulak deliğinizde birikmesinden kaynaklanmaktadır. Vücudumuz sürekli olarak yenilenir, cilt hücreleri değişir. Kulak deliği içi ise vücudumuzdaki temizlenmesi en zor yerlerden biridir.
Doktorunuz söylemediği sürece, Fucidin H Kremi açık yaralar üzerinde veya burun delikleri, kulaklar, dudaklar veya genital bölge gibi hassas bölgeler üzerinde kullanmamalısınız. Doktorunuz söylemediği sürece, Fucidin H Kremi ince deri, deri ülserleri, çatlak damarlar veya akne üzerinde kullanmamalısınız.
İğne herkesçe acı verici olarak görülse de çoğu bölgede hiç acı hissetmezsiniz. Piercing deldirmek acıtır mı? Deldirdiğiniz bölgeye göre acı değişecektir. Ancak bu acı serum takıldığında ya da iğne yaptırdığınızda ki acının, yerine göre altında ya da biraz üstünde olacaktır.
Krem Beyaz krem. FUCİDİN H, fusidik aside duyarlı olduğu doğrulanan ya da şüphelenilen bakterilerin neden olduğu enfeksiyonun bulunduğu kontakt dermatit veya atopik dermatit dahil olmak üzere, dermatit tedavisinde endikedir.
İlk küpeler için, paslanmaz çelikten yapılmış olanlar tercih edilebilir. Bunlar alerjiye neden olabilecek alaşımlar içermez ve bu nedenle ilk küpeler için en güvenli seçimdir. Alerjiye neden olabilecek nikel içerebileceğinden, beyaz altından yapılmış küpeler daha sonra tercih edilebilir.
Sağ kulağının kulağına yan yana 2 tane küçük gümüş halka küpe, sol kulağının üst kıkırdak kısmına yan yana 3 tane küçük gümüş halka küpe.
Kız bebekler için kulak deldirme işlemini uzmanlar en erken 3 yaşından sonra yapılmasını tavsiye etmektedir. Bu duruma neden olan etmenler arasında ilk sırada bebeklerin kulak memelerinin oldukça ince olması ve kulak memesinin deldirme işlemi sırasında zarar görebileceği gösterilmektedir.
Küpelerinizi en az 6 hafta takılı bırakın. Şayet kıkırdak küpesi ise 12 hafta kalmalıdır. Bu süre sonrasında istediğiz ağı olmayan küpeleri kullanabilirsiniz.
Kulaklarını günde iki kez su ve sabunla temizle.
Yumuşak bir sabunu, parmaklarının arasında iyice köpürt. Sabunu deliklerinin önüne ve arkasına hafifçe sür. Sabunu temizlemek için temiz ve ıslak bir bezle kulaklarını dikkatli bir şekilde sil.
Soru: Boy abdesti alıyorken küpelerimi çıkarmam gerekir mi? Küpe için delinen yerler kapanmışsa alınan abdest geçerli midir? Cevap: Hayır, küpeleri çıkarmak gerekmez. Nasıl ki abdestte yüzüğü oynatarak suyu altına geçirmek mümkünse küpeleri de hareket ettirerek suyu içine geçirmek mümkündür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri