Yeşil çay, içerdiği Kateşinler ve kafein sayesinde, yağ yakıcı etki gösterir. Bu sayede kilo vermeyi kolaylaştırır ve vücut yağ oranını düşürür. Özellikle, zayıflama sürecinde spor yapanlarda son derece etkilidir.
Yağ yağmak için yeşil çay tüketmeyi tercih eden pek çok kişinin aklına ise diyette yeşil çay ne zaman içilmeli gibi sorular takılmaktadır. Zayıflamak için yeşil çay ne zaman içilmeli sorusunun en basit cevabı gece vakti olacaktır. Gece yatmadan önce içilen yeşil çay açlık hissiyatını yatıştırma konusunda etkilidir.
Yeşil çay kullanarak hazırlayacağınız detoks suyu ile metabolizma hızınıza bağlı olarak 1 haftada 5 kilo verebilirsiniz. Uygun diyet ve egzersiz programına ek olarak tüketilebilen yeşil çaylı detoks suyu ile sağlıklı bir şekilde kilo verebilirsiniz.
Bazı çalışmalar yeşil çayın, karın yağı yakarak vücudu uyardığı ve kilo kaybını teşvik ettiğini göstermiştir. Yeşil çay, metabolizmayı etkileyen fitokimyasal bir yapı içerir. Kilo kaybı konusunda yeşil çaydan destek almak istiyorsanız günde birkaç fincan içmeniz gerekebilir.
Yeşil Çay Ne Zaman İçilirse Zayıflatır? Yeşil çay içeriğinde yüksek kafein oranı bulunduğu için doğru zamanda tüketilmesi gerekir. Genelde saat 10 ile 11 arasında ya da akşam yemekten birkaç saat sonra tüketilebilir. Böylece sağlıklı ve dengeli bir şekilde kilo verme şansı elde edilebilir.
İlgili 40 soru bulundu
Diğer taraftan aç karnına içilen yeşil çay iştahımızı azaltacağı için daha az acıkmamızı sağlayacaktır. Sabah aç karnına içilen yeşil çay gece boyu vücutta biriken zararlı toksinlerin atılmasına da yardımcı olacaktır. Aç karnına içilen yeşil çayın bu etkileri kilo vermenize yardımcı olacaktır.
Nasıl yani yeşil çay soğuk içilir mi dediğinizi duyar gibiyiz. Elbette içilir. Hem sıcak hem de soğuk olarak tüketebileceğiniz bu içeceğin demlendikten sonra oda ısısına gelmesini bekleyebilirsiniz. Sonrasında ise minimum 3 saat buzdolabında soğutarak ferahlatıcı bir içecek haline getirebilirsiniz.
Metabolizmayı ve dolayısıyla yağ yakımını hızlandırır. Tip 2 diyabet riskini düşürür. Cildi güzelleştirir. Enfeksiyon ve hastalıklara karşı koruyucudur, bağışıklık sistemini güçlendirir.
Yeşil çay zayıflamanızda oldukça büyük bir paya sahip. Metabolizmanızı hızlandıracak kafein ve kateşin adlı maddeleri içeren yeşil çay, zayıflama sürecinde size yardım edecektir. Yüksek oranda antioksidan içerdiği için vücut ısısını yükselterek, yağ yakımınızı başlatıyor.
Maydanoz, dereotu, tere, roka, taze nane, semiz otu, yeşil çay, ıhlamur, beyaz çay, hibiskus, karanfil gibi yağ yakıcı bitkiler sayesinde göbek eritmek, artık çok kolay. Çünkü bu bitkiler, vücuttaki fazla gaz, idrar, toksin ve suyu söktürüp karın şişkinliğini giderir, göbekteki fazla yağları yakar.
Bu çaylar sayesinde hem daha tok hissetmenize hem de kolay zayıflamanıza fayda sağlayacaktır. Bitkisel zayıflama içeceklerinin birçok çeşidi vardır. En etkili zayıflama çayı zencefil, yeşil çay ve beyaz çaydır.
Yağ yakımında etkin bir rolü olan yeşil çaydaki antioksidanlar hızlı ve sağlıklı kilo vermenize yardımcı olmada bir numaradır. Geceleyin uyumadan önce yeşil çay içerek metabolizmanızı hızlandırabilir, böylelikle de diyetinizi destekleyebilirsiniz Bu durum da yağ yakımı uykudayken bile gerçekleşecektir.
Yeşil çay, içeriğinde barındırdığı bileşenler sayesinde ödem attırıcı bir etkiye sahiptir. Yeşil çayın Diüretik yani ödem sökücü etkisi, ödemin vücuttan atılmasına yardımcı olur.
Bu faydalardan en iyi şekilde yararlanmak adına yeşil çayın düzenli olarak tüketilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla her gün 1-2 fincan yeşil çay, ara öğünlerde diyete eklenerek bu olumlu etkilerden yararlanılabilir.
Sıkça tercih edilmesinin en büyük sebepleri arasında kilo vermeye yardımcı olması yer alıyor. Polifenol içeren yeşil çayın, limon ile birleşmesi yağ yakımı için 3 kat daha etki sağlıyor. Kronik bir hastalığa sahip değilseniz, spor öncesi 1 bardak limonlu yeşil çay tüketebilirsiniz.
Yeşil çay ile ilgili en çok araştırılan konu zayıflamaya olan etkisidir. Ancak bilinmelidir ki yeşil çayın tek başına zayıflama üzerinde herhangi bir etkisi yoktur. Yeşil çay içeriğindeki bileşenler ile güçlü bir antioksidan kaynağıdır. Bu da metabolizmanın daha düzenli ve sağlıklı çalışmasını sağlar.
Barındırdığı kafein maddesi sebebiyle yatmadan hemen önce içimi önerilmiyor. Kafein içermesi ve uykuyu kaçırması ihtimali ile uyumadan en geç iki saat önce içilmesi tercih ediliyor.
Kahve, yağ yakımını hızlandırdığı için diyette ya da ara öğünlerde tüketilebilir. Gün içinde 2 veya 3 fincan Türk kahvesi içerek tansiyonu dengeleyebilirsiniz.
Diğer yandan aç karnına yeşil çay içmek yeşil çayın içerisindeki kafein ve kateşin gibi bileşenler sayesinde metabolizmanın uyanıp harekete geçmesine yardımcı olabilmektedir. Aynı zamanda aç karnına içilen yeşil çay iştahın azalmasını sağlayıp, gece boyu vücutta biriken toksinlerin atılmasında da rol oynamaktadır.
Günlük tüketim miktarı ne olmalı? Ortalama bir kupa yeşil çayda, 50-150 mg. arsında polifenol bulunuyor. Önerilen miktarsa günde 2-3 kupa yeşil çay veya 100-750 mg./yeşil çay ekstresi almak. Ancak kafein içeren çay; uykusuzluk, anksiyete, huzursuzluk ve baş ağrısına yol açabiliyor.
Dozunda tüketilen yeşil çayın sağlık açısından pek çok faydası bulunmaktadır. Aşırı tüketimi ise şişkinlik yapabilir. Sindirim sistemini çalıştırdığı için gaz yapabilir.
Yeşil çayda bulunan yararlı bileşenler sindirim enzimlerinin aktivitesini hızlandırır. Bu durum sonucunda sindirim sistemi hızlanır ve kabızlık sorunu ile karşı karşıya kalınmaz.
Yeşil çayda bulunan kafein ve kateşinin zayıflamaya yardımcı etkisinden faydalanmak için günde 2-3 bardak yeşil çay içmeniz yeterli.
Yeşil çay yemeklerden 20 dakika sonra içilebilir. Özellikle, demir gibi gıda bileşenlerinin emilimini engellememesi için gıda alımından hemen sonra tüketilmiyor.
Günlük olarak iki yeşil çay poşeti eklemek sindirim sorunlarına ve ayrıca asitliğe neden olabilir. SOĞUTMADAN TÜKETİN Daha önce belirtildiği gibi, maksimum fayda sağlamak için yeşil çayı ılıkken tüketmeniz gerekiyor. Bu nedenle, yeşil çayınızı çok sıcak veya çok soğuk değil, uygun bir sıcaklıkta içmeye devam edin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri