Islak halının küflenme ve rutubet yapmasının en büyük sebebi ise yıkandıktan sonra düzgün bir şekilde kurumamasıdır. Bunun sonucunda halı nemli kalır, küflenme ve rutubet yapar. Buda kötü kokuya yol açar.
5-)SU, KARBONAT VE BEYAZ SİRKE KARIŞIMI YÖNTEMİ İki su bardağı su, bir fincan beyaz sirke ve iki su bardağı karbonattan oluşan karışımı hazırlayıp koku yapan bölgeye sürünüz. Ancak fazla miktarda sürmemekte fayda var, halıyı tekrar aşırı derecede ıslatıp kokuşmasına sebep olmamalıyız.
Kokunun kaynağı, imalatında ahşap ya da sunta gibi materyaller kullanılması olabilir. Eğer öyle ise bu mobilyalarda bulunan koruyucu maddelerden kaynaklanan bir koku durumu olabilir ve kokunun giderilmesi için bazı yöntemlere başvurulur.
YÜN KOKUSU ÇIKARMA
Organik halı şampuanı ile yıkamanız bu kokuları giderecektir. Bu elinizde yoksa yün olanlar için geliştirilmiş bir şampuanı tercih etmelisiniz. Ayrıca sirkeli su da bu kokuları azaltacak ve bakterileri yok edecek bir yöntemdir.
Camilerde ve yurtlarda yün halılar, farklı renk ve motiflerle birçok insanın odak noktası oluyor. Aynı zamanda kokuyu içinde barındırmaması, yanıcı özelliğinin diğer halı türlerine göre daha az olması da tercih etmek için avantaj sağlıyor.
İlgili 23 soru bulundu
İlk önce halılar çamaşır makinesinde kesinlikle yıkanmaz. Bunu bilmeniz gerekiyor. En basit çözümü elektrik süpürgesi kullanmaktır. halıdaki görünen tüyleri süpürge yardımıyla kolayca alabilirsiniz.
sorusuna en etkili yöntem sirke, karbonat ve Arap sabunudur. Bu üçlü, halıyı temizlemek için karıştırılabilir veya ayrı ayrı kullanılabilir. Halınız yağ gibi ağır kirler içermiyorsa, temizlemenin en iyi yolu sirkeli ılık su ve diğer temizlik bezleridir.
Karbonatı yalnızca kötü kokuları gidermek için değil; kötü koku oluşmasını engellemek için de farklı yöntemlerle kullanabilirsiniz. Kötü kokan çamaşırlarınızın üzerine biraz karbonat serpin. 20 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırçalayarak karbonatı yedirin ve giysiyi temizleyin.
Bunun için doğal bir yöntem kullanmak isterseniz karbonattan yardım alabilirsiniz. Karbonat, halılarınızı tozlardan arındırmanın yanı sıra bakterileri uzaklaştırmak ve kötü kokuları gidermek için de yararlanabileceğiniz bir çözüm.
Islak halının küflenme ve rutubet yapmasının en büyük sebebi ise yıkandıktan sonra düzgün bir şekilde kurumamasıdır. Bunun sonucunda halı nemli kalır, küflenme ve rutubet yapar.
Deterjan Seçimine Dikkat Edin
Halının tüylerine, boyasına ve dokusuna zarar vermemek için mutlaka saf sabun ya da Arap sabunu tercih etmekte fayda vardır.
5-)SU, KARBONAT VE BEYAZ SİRKE KARIŞIMI YÖNTEMİ İki su bardağı su, bir fincan beyaz sirke ve iki su bardağı karbonattan oluşan karışımı hazırlayıp koku yapan bölgeye sürünüz. Ancak fazla miktarda sürmemekte fayda var, halıyı tekrar aşırı derecede ıslatıp kokuşmasına sebep olmamalıyız.
Halı şampuanı ve beyaz kalıp sabun ile yıkanmalıdır. Halı çok fazla suyun içinde bırakılmadan şampuanı dökülerek yumuşak bir fırça ile temizlenmelidir. Halının tüm dış cephesi eşit şekilde temizlenmelidir. Daha sonra iyice durulanması gerekir.
Bir sprey şişesine beyaz sirke ve ılık su koyun. Bu karışımı duvarlara püskürtün ve silin. Karışım, hem duvarları temizler hem de kötü kokuları giderir. Leş kokusu nasıl giderilir: Bunun yanı sıra lavaboya kahve telvesi ve sonrasında kaynar su dökebilirsiniz.
Sirke, karbonat, su ve toz deterjan dörtlüsü sizin için ideal olabilir. Bu yöntem inatçı lekeler için de kullanılabilir. Toz deterjan yerine Yumoş Extra gibi kaliteli bir sıvı yumuşatıcı da tercih edebilirsiniz; bu sayede halınız mis gibi kokacaktır.
Sirkeli, sabunlu suyla koltuklarınızı güzelce silin. Bezin kuruya yakın olmasına dikkat etmelisiniz. Koltuklar çok nemli kalırsa kuruyamadan kötü koku oluşabilir. DURULAMAYI İHMAL ETMEYİN!
BEYAZ SİRKE VE SODA
Halılarınızın pırıl pırıl olmasını istiyorsanız sirke ve soda kullanmanız çok işe yarayacak. Bu yöntem ile hem tüm mikropları öldüreceksiniz hem de halılarınızı tertemiz olacak.
Halının üzerindeki lekelerden çabucak kurtulmak için çamaşır sodası ile halı temizleme yapmanız yeterli olacaktır.
Leke çıkarma işlemi için karbonat ile suyu karıştırarak bu karışımı macun haline getirdikten sonra halınızın sertliğine uygun bir fırça ile lekeleri fırçalayabilirsiniz. Karışımı lekenin üzerinde biraz beklettikten sonra duru su ile halının üzerinden karbonat karışımını alarak leke çıkarma işlemini tamamlayabilirsiniz.
Bir bardak sirke kullanın
Özellikle kızartmalardan sonra, kokuyu gidermeye yardımcı olması için ocakta bir bardak beyaz sirke kaynatın. Ayrıca, daha taze kokan bir mutfakla uyanmak için gece boyunca tezgaha bir bardak sirke de bırakabilirsiniz.
BEYAZ SİRKE
Beyaz sirkenin keskin kokusu sizi rahatsız etmesin çünkü bu koku maksimum birkaç dakika içerisinde uçacak. Fakat beyaz sirkenin içerisinde yer alan ve kötü kokularla mücadele etmesini sağlayan özler, gün boyu kötü kokuları önlemek için kalacak.
Bir tavada tarçın kavurmak ya da tavaya sinen kokuyu limon ve kahve telvesiyle ovarak yok etmek de size yardımcı olacak pratik önerilerdir. Daha kalıcı ve profesyonel bir çözüm istiyorsanız Dion ile ocak, fırın, gril, tava ve tencereleri temizleyebilir ve tüm mutfağa sinen balık kokusundan kolayca kurtulabilirsiniz.
– Hayır, bulaşık tabletleri halı temizliği için uygun ürünler değildir.
Pratik halı temizleme yöntemlerinde kullanılan etkili, ucuz ve zararsız bir üründür. Halılarınızın üzerine serpeceğiniz karbonatı, yarım saat bekletin. Bekleme işlemi bittikten sonra halınızı süpürün. Sonrasında arzuya göre sirkeyle nemlendirilmiş bir bez ile silebilirsiniz.
Halı yıkarken en dikkat edilmesi gereken konu deterjan seçimidir. Seçilen deterjan lekeleri çıkarmalı, halının tüy ve dokusuna zarar vermemelidir. Deterjan halıda renk kayıplarına sebep olmamalıdır. Bundan dolayı genel olarak en sağlıklı yıkamalar saf sabun ve Arap sabunu ile yapılmaktadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri