1. Dönem ortalamanız 1. dönem notlarınızla 2. dönem ortalamanız 2. dönem notlarınızla hesaplanır. Karne notu ise iki dönemin ortalaması alınarak hesaplanır.
Evet 2. yazılı 1. dönemi etkiler.
Sadece 2. dönem ortalamasına göre verilir.
2*: AĞIRLIKLI ORTALAMA HESABI: Her ders için hesaplanan ortalamaların, o dersin haftalık ders saatine çarpımının, ders saatleri toplamına bölünmesi ile elde edilen değerdir. 3* : YILSONU BAŞARI PUANI: Her iki dönemde, her ders için hesaplanan ağırlıklı ortalama toplamlarının, aritmetik ortalamasıdır.
AÇIKLAMA: İki dönem puanının aritmetik ortalaması en az 50 veya birinci dönem puanın ne olursa olsun ikinci dönem puanın en az 70 ise dersten başarılı sayılırsın.
İlgili 39 soru bulundu
Hayır, ilk dönem dersini ayrı alman gerekiyor yani 2. sınıfta tekrardan vermen gerekecek.
2,00′ın altında bir Genel Not Ortalaması getirirseniz, koşullu geçtiğiniz derslerden kalırsınız. Ve sonraki sene ilgili dönemde kaldığınız dersi tekrar alırsınız.
Yıl sonu başarı puanı 50 olmak kaydıyla en fazla 1 dersten başarısız dersi bulunanlar doğrudan bir üst sınıfa geçebilecek. Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek, 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak.
Arkadaşların doğru söylemiş, ikinci dönemi 47 ve üzeri ortalama ile bitirmen sınıf geçmen için yeterli.
1,80'in altında olan öğrenci o yarıyılda başarısız sayılır. Genel not ortalaması (GNO) 2.00'nin altında ve Dönem not ortalaması (DNO) iki yarıyıl üst üste 1.80'in altında olan öğrenciler üst dönemden ders alamazlar.
İlkokul 4'üncü sınıf ile ortaokul öğrencileri için 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönem derslerinin sınavla değerlendirilmesi durumu, öğrencilerin tercihine bırakılmıştır. İkinci dönem sınav notu olan öğrenciler için; Bu sınavlar geçerli olacak ve e-Okul sistemine işlenecektir.
İki dönemin ortalaması hesap ediliyor. Edebiyat gibi baraj derslerden yıl sonuna göre kalmış olmamak. 50 ve üzeri ortalama olmalı. İlk dönem ortalamanıza bakılmaksızın ikinci dönem Edebiyat ortalamanızı 70 ve üzeri tutarsanız doğrudan geçersiniz.
Yani birinci dönem sonu ortalamanız 50, 2. dönem sonu ortalamanız da 50. 50+50 = 100 100/2=50 yani ortalamanız 50 olur. 2 döneminde dönem sonu ortalamaları toplanıp 2'ye bölünür.
Öğrencilerin sınıf geçme durumu ile ilgili açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Ziya Selçuk, "Birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. Not ortalamaları kaç olursa olsun sorumlu olarak bir üst sınıfa geçecekler.
Sınıf geçmeyle ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak ve doğrudan sınıfını geçemeyen öğrenciler alt sınıflar da dâhil başarısız ders sayısı toplamına bakılmaksızın sorumlu olarak bir üst sınıfa geçeceklerdir.
Dönem sonu not ortalaması 70.00 ile 84.99 arasında olan öğrenciler teşekkür belgesi alırken, 85.00 üstü olan öğrenciler takdir belgesi almaya hak kazandılar.
sınıf geçme işlemleri puan(100 lük sistem) üzerinden yapılmaz. not(5 lik sistem) üzerinden yapılır. ve bir dersten geçmiş sayılmak için birinci ve ikinci dönem ortalamasının en az ki, ikinci dönem notunun da en az 2 olması gerek. Yıl sonu ağırlık notuna bakılır.
Dönem (yarıyıl) Not Ortalaması (YNO); o yarıyılda kayıt olunan derslerin her birinin kredi değeri ile o dersten alınan başarı notunun ağırlık katsayısının çarpımı ile elde edilen toplamın, o yarıyılda aldığı tüm derslerin kredi değeri toplamına bölünmesiyle çıkan sayıdır.
Yeni yönetmeliğe göre lisede sınıf geçme şartları aşağıdaki gibidir: Yıl sonu başarı puanı 50'nin altında olan öğrenciler sınıfta kalır. Yıl sonu başarı puanı 50 olan ve en fazla 3 dersten başarısız olan öğrenciler sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilir.
2024 ORTAOKULDA SINIFTA KALMA VAR MI? Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğine göre ortaokul 5,6,7 ve 8'nci sınıfta kalma bulunmuyor. Ortaokulda yıl sonu ortalaması 45 puandan düşük olan öğrencilerin sınıf geçmesine veya sınıf tekrarına kalmasına Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) karar veriyor.
Türkçe dersi 69,99 (70 altı), diğer dersleri 49,99(50 altı) olan öğrenci bu derslerden başarısız sayılır. Fakat başarısız sayılması sınıf tekrarını gerektirmez.
1. Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer. Ancak alt sınıflar da dâhil toplam 6 dersten fazla başarısız dersi bulunanlar sınıf tekrar eder.
2. Mezuniyet için Ağırlıklı Genel Not Ortalamasının (AGNO) en az 2.00 olması gerekir. Mezuniyet için Ağırlıklı Genel Not Ortalamasını (AGNO) tutturamayan öğrenci mezun olamaz.
Koşullu geçme en basit haliyle bir dersten genel not ortalamasına bağlı olarak geçmektir. Genel not ortalaması koşullu geçmeyi olanaklı kılmaktadır. İlgili fakültenin belirlediği bir puan sınırı bulunmaktadır. Bu genellikle 2.00 ya da 2.50 şeklinde olmaktadır.
Dolayısıyla üniversite boyunca tüm derslerini CC ile geçen bir öğrencinin diploma ortalaması 2.0 olur. bizde ortalaman 2 altında ise cc altı dersleri kitliyordu sistem yükseltmen gerekiyordu. Bütün derslerin cc olursa ortalaman 2 olur. DD 1 e doğru indirir ortalamanı. 2 altında ortalama ile mezun olunmuyordu.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri