Yılbaşı sofranızda mevsim sebzelerinden hazırlanmış bol yeşillikli bir salata bulunmalı. Hatta haşlanmış kuru baklagil veya peynir eklenmiş salata iyi bir seçenek olacaktır. Etleri kızartmak yerine yağ ilave edilmeden ızgara- fırın- haşlama veya yağsız tavada pişirme gibi sağlıklı yöntemler tercih edilmelidir.
Meze ve zeytinyağlı yemek çeşitlerinin yanı sıra ikramlık kanepeler, ekmek, çörek, bal kabağı tatlısı ve farklı kurabiyeler yapabilirsiniz. Yılbaşı yemekleri arasında patates salatası gibi basit ve doyurucu seçeneklerin bol olması özellikle kalabalık kutlamalarda kurtarıcı olur.
İlgili 15 soru bulundu
Uğurlu yiyecekler Yeni yılda mandalina ve portakallar elden ele geçirilir. Çünkü onlara göre mandalina şansı, portakal ise zenginliği temsil eder. Üzüm zenginlik, refah; nar, bereket ve bolluk getirir. Yılbaşında yenen “börülce” şans getirir.
Deccan Herald ve Arkeoloji Haber'de yer alan habere göre arkeologların bulduğu 1.2 milyon öncesine ait çiğ hayvan dokusuyla pişmemiş nişasta tanecikleri içeren bir diş plağı mikrofosili, ot ile çam polen tanesi ve haşare tüketimini işaret ediyor.
Bozkurt, yılbaşı gecesi aç karnına asla alkol tüketilmemesi gerektiğini belirterek, "Alkol tüketimini sınırlandırın ve tüketim sırasında bol bol su tüketin. Rakı, viski, votka gibi içkilerin alkol oranları şarap ve biraya göre daha yüksektir.
Kaymaklı cevizli incir dolması, kışın vazgeçilmezi yumuşacık bal kabağı cheesecake, elmalı tatlı çeşitleri, pişmeyen pratik pasta, Kıbrıs tatlısı, tiramisu, yılbaşı akşamına çok yakışacak süslemesi ile pavlova, kakaolu irmik dilimleri, ibiza tatlısı ve daha nicesi püf noktalarıyla sizleri bekliyor!
Allah'ım! Bu yılımızın başını hayır ve iyilik, ortasını kurtuluş, sonunu ise başarı eyle. Onu bizim için saadet, şahadet, tövbe, bağışlanma ve imanla neticelendir. Bu yılın başlangıcını rahmet, ortasını fani ve günahlı şeylerden uzaklık, sonunu ise lütuf ve ikram eyle.
Hindi etinin normal günlerde tüketilmemesiyle ilgili bir sorun yok. Ancak âlimler yılbaşında hindi yemenin doğru olmadığını belirtiyor. Niyet yılbaşı kutlamak olmasa bile 31 Aralık'ta hindi eti yemek de bir benzeşmedir.
Genellikle sazan ikram edilir, ancak Noel bayramı kazı da yaygındır. Bunların yanında çoğu kez patates çorbası veya "sosis çorbası" gibi yöresel çorbalar ki bu da - isminden de anlaşılacağı gibi - Avusturya bayram yemeğinde ev yapımı sosisler ve erişte ve sebzeler ile ikram edilir.
Atalarımız neler yediler? olduğu; fosillerin, beden, kemik ve diş yapılarından anlaşılmaktadır. En ilkel yaratıklar öldürdükleri hayvanlarla beslenirlerdi. Onların nesilleri olan buz çağının insan benzeri yaratıkları, avladıkları hayvanlar yanında bitkilerin tohumlarını diyetlerine eklemeye başladılar.
Güvecin en eski yemeklerden biri olduğunu da bahsettiğimiz yemek kapları bizlere ispatlıyor zaten. Arkeolojik kazılarda elde edilen yemek kapları ve M.Ö 8. veya 4.yüzyıllar arası Heredot'un yazıtlarında bulunan güveç tarifleri bu yemeğin yaklaşık 8.000 yaşında olduğunu gösteriyor.
Saat kaçtan sonra yemek yenmemelidir? Ne kadar erken saatte son yemeği yersek o kadar iyi, uzmanlara göre bu saat aralığı akşam 7 ile 7:30 arası, en ideali.
Akla ilk gelen seçeneklerden olan ev yapımı cipsler, kroketler listedeki yerini aldı. Yılbaşına özel atıştırmalıklar arasında başka neler var? derseniz; nefis kanepeler, cips tadında fırınlanmış sebzeler, dip soslar, füme sarma ve volovan tariflerini bir arada bulabilirsiniz.
İslam alimlerine göre yılbaşını çeşitli etkinliklerle kutlamak haramdır. Yılbaşı Hristiyanlarca Hz. İsa'nın doğumu olarak kabul edilir ve bu günde Müslümanların kutlama yapılması Hıristiyanların örf ve geleneklerinin taklit edilmesi anlamına gelir.
EVDE TEK BAŞINA 7+
Türkler için nar her zaman bereketi simgeler. Yeni yıla girerken nar bereketini tüm yıla saçsın diye kırılır. Ne kadar çok parçaya ayrılırsa ve etrafa saçılırsa o kadar bereketli bir yıl sizleri bekliyor demektir. Yeni yıla girerken kapınızın önüne ve omzunuzun arkasına tuz serpmenin bereket getireceğine inanılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri