Egzersiz yaptığımız matlar çeşitlilik gösterir. Pilates, Yoga veya Fitness, yapacağımız antrenmana göre mat seçimimizi yapmalıyız. Yoga matları, pilates matlarına göre daha sert ve ince bir yapıdadır. Yoga matıyla Pilates yapmak bazı pilates hareketlerinde sizi zorlayabilir.
Esneme veya pilates gibi egzersizler yapıyorsanız, sıklıkla zemine temas edeceğiniz ve ayaklarınız çıplak olacağı için yaklaşık 5 mm kalınlığında, yumuşak bir mat seçmelisiniz. Mat seçerken boyunuzun uzunluğunu da hesaba katmanız gerekir.
Yoga, pilates ve fitness için matlar farklı olabiliyor. Elbette elinizdeki imkanlar dahilinde herhangi bir mat ile hem pilates hem yoga yapabilirsiniz.
Omurganıza masaj yapacak yumuşaklıkta matlardır, aklınızda olsun. Kalıp gibi sert matlar kullanmamalısınız. Pilates matınızın minimum 10 mm kalınlıkta olmasını öneriyorum.
Pilates,yoga,kamp ve tüm spor aktivitelerinde konforlu ve güvenli şekilde kullanım olanağı sağlar.
İlgili 41 soru bulundu
Pilates yaparken daha rahat olmalıyız ve vücudu zeminle temas ettirmeyecek kalınlıkta bir mat seçmeliyiz. 10 mm-15 mm arasında bir tercih daha doğru olacaktır. Bu şekilde omurga ve diz sağlığımızı daha iyi koruruz.
Yoga Matı Ne İşe Yarar? Yoga matı, antrenman sırasında sizi destekleyen ve hareketlerinizi rahatça gerçekleştirmenizi sağlayan bir ekipmandır. Bu matın temel işlevleri zemin ile aranızda bir tampon oluşturmak, denge ve istikrarınızı sağlamak ve fiziksel konforunuzu artırmaktır.
Yoga ve pilatesin arasındaki en temel fark, odaklandıkları noktadır. Yoga ruh sağlığını geliştirmeyi amaçlarken pilates öncelikli olarak vücut sağlığına odaklanır. Her iki branş da ruh ve beden sağlığını olumlu anlamda etkiler, farklı öncelikler üzerinden hareket eder.
İdeali haftada 3 defa yapmak. Yapamıyorsanız, minimum 2 gün Pilates yapın. Bu sayede etkilerini görebilir ve forma girebilirsiniz. Eğer haftada 3 gün yapabiliyorsanız harika bir şey yapmış olursunuz.
Pilates, bedenin dengesine ve sağlıklı duruşuna yardımcı olan, omurgayı desteklemekte belirgin işlevi olan merkez kas grupları üzerine yoğunlaşan, aynı zamanda nefes teknikleri ve zihinsel konsantrasyon da içeren, güçlendirici, sıkılaştırıcı ve dengeleyici bir egzersiz programıdır.
Ne Sıklıkta Pilates Yapmalıyım? Spor yapmak serotonin hormonu (mutluluk hormonu) salgıladığı için devamlı ve düzenli spor yaptığınızda kendinizi daha iyi hissedersiniz. Mat pilates ya da reformer pilates haftada en az iki en fazla üç gün yapılabilir. Grup derslerinde genelde tercih edilen haftada üç gündür.
Emin ellerde uygulanan Pilates ile hızlı sonuç almak sizin konsantrasyonunuz ve isteğiniz ile doğru orantılıdır. Düzenli uygulanan Pilates ile öğrenci, 1 ayda güç ve esneklik kazanır. Sıkılaşmak, incelmek, toparlanmak ve kas oranının artması 3 ay içerisinde gerçekleşmeye başlar.
Duruş bozukluklarına yönelik çalışmalarda da Aletli Pilates, Mat Pilates'e göre daha hızlı sonuç verir. G&G Studio Suadiye Pilates Matwork dersleri 6-10 kişilik gruplar halinde yapılırken, Aletli Pilates dersleri tek (single), iki (düet) veya maksimum üç (trio) kişi ile yapılır.
Pilates hareketleri ile vücuda şekil vermek, incelmek ve vücudun esnemesini sağlamak mümkündür. Pilates diğer spor ve egzersiz dallarına göre daha yakın bir tarihte ortaya çıkmıştır.
Pilates hareketlerini yapmasına engel olacak herhangi bir fiziki rahatsızlığı bulunmayan herkes pilates yapabilir. Omurilik ve eklem rahatsızlığı olup doktorlarının spor yapmasına izin verilmeyenler pilates yapmamalıdırlar. Bel ve boyun fıtığı olanlar ise hafif egzersizler şeklinde pilates yapabilirler.
Pilates egzersizi ile yapılan hareketlerde incelmenin mümkün olduğundan bahsetmiştik. Pilates ile yapılan hareketlerde vücuttaki tüm kaslar çalıştığı için, bedenin gücü, esnekliği, denge ve koordinasyonu bir bütün halinde gelişir. Bu bütünsel gelişim sizin daha 'fit' görünmenizi sağlar.
Pilates, karın eritme egzersizleri bakımından çok zengin bir seçenektir. Evde zayıflamak için spor yapmak niyetinde olanların ilk aklına gelen şey bu olabilir. Haftada iki-üç kez pilates yapabilir, karın yağlarınızdan kurtaracak hareketlerle, formda kalabilirsiniz.
Maksimum ayda 2 ya da 3 kilo vermenize yardımcı olur.
Pilatesin kemik yoğunluğunu arttırmak, kilo kontrolü sağlamak, sırt kaslarının, karın kaslarının güçlenmesini sağlamak, sakatlanmaları önlemek gibi birçok faydası bulunmaktadır. Fakat konu basen eritme olduğu zaman; pilates sıkılaştırma gibi güçlü bir etkiye sahiptir. Çünkü pilates derin kasları çalıştırmaktadır.
Yoga bazı pozlarda dakikalarca kalmayı önerirken, Pilates soğuma ve esneme bölümleri hariç sürekli harekete devam ettirmeyi hedefliyor. Hem Yoga hem Pilates metodlarında öğrenciler sürekli odaklanma üzerine çalışırken Yoga içe dönük, Pilates ise fiziksel vücuda odaklanmayı amaçlıyor.
Yoga kalori yakmanızı sağlar ve bunu yaparken de kaslarınızı şekillendirir. Yoga disiplininin sunduğu beyin, beden ve ruh üçlemesi, stres derecenizi düzenlemenizi sağlar. Bu da yemek konusunda size gerçekten yardımcı olacaktır. Daha bilinçli ve daha kendinizden emin bir beslenme sistemine yoga sayesinde geçebilirsiniz.
Her şeyden önce pilatesin, fitness'ın alt dallarından biri olduğunu belirtmemiz gerekir. Pilates, pek çok kişinin zannettiğinin aksine yağ yakıcı ve kilo verdirici bir çalışma değildir. Pilates, daha sıkı bir vücut ve vücut esnekliğini arttırmak için yapılan bir çalışmadır.
-Yoga Matı şart mıdır? Yoga matı şart değildir. Asana hareketlerini katlanmış bir battaniye, bir halı ya da ince bir kilimin (hasırın) üzerinde yapabilirsiniz. Kilim çok ince ya da kalın olmamalıdır.
Hatha, Yin gibi hafif yoga çeşitleri için 5-8 mm kalınlığındaki matlar idealdir. Eğer dengeyi ön planda tutan Vinyasya, Ashtanga gibi yoga çeşitleri yapmak istiyorsanız, bu durumda 3-5 mm kalınlıktaki matları tercih edebilirsiniz. Kalınlık konusu yanı sıra ağırlık da önemlidir.
Düzenli Olarak Nasıl Temizlenir? Aslında bu çok kolay! Matınızın her iki tarafını da bir yoga mat temizleyicisi (bazı mat üreticileri bu temizleyicileri de satarlar) veya bir sprey şişesinde birkaç damla hafif bulaşık deterjanı ve iki bardak ılık su karışımı ile temizleyin.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri