Zira yüzde 85-88 su olan yoğurt, sıcak havalarda vücudunuzun terleme ile kaybettiği sıvıyı yerine koymanıza destek olur.
Biber, bol miktarda A ve C vitamini içerir. Yine içeriğindeki su miktarı, yüzde 90'dan fazladır.
Magnezyum, K Vitamini, potasyum gibi önemli vitamin ve elementlerin bulunduğu salatalıkta %95-%96 oranında su bulunuyor.
Yüzde 94 su oranı olan domates tam bir likopen, beta karoten, folik asit, potasyum, C ve E vitaminleri ve flavonoid kaynağı.
İkinci sırada %95 su miktarıyla hıyar yani salatalık bulunurken üçüncü sırada ise %94 su oranıyla yeşil biber bulunuyor.
İlgili 39 soru bulundu
7. Çilek % 92
İçerdiği C vitaminiyle bağışıklığı da artıran çilek, su oranı bakımından yüksek olan meyveler arasında.
Brokoli (%91 oranında su), Havuç (%87 oranında su), Bezelye (%79 oranında su), Patates (%79 oranında su).
Elmanın bileşiminde % 85 su, % 12 şeker, % 0,45 protein, % 0,4 yağ, %1 azotlu maddeler, pektin, organik asitler, Kalsiyum demir, fluor potasyum, magnezyum, silisyum, sodyum, manganez, çinko, bakır, fosfor, kükürt, bor, ve tanen ile A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, G, E, K ve PP vitaminleri bulunmaktadır.
Karpuz ve ıspanak gibi birçok meyve ve sebzenin su içeriği neredeyse yüzde 100. Karpuzun su içeriği yüzde 92. Çok şanslıyız ki, karpuz tam da bu mevsimin meyvesi; hem lezzetli hem de serinletici.
Dünya geneline bakıldığında tüketimi ve üretimi oldukça fazla olan karpuz, domatesten sonra en fazla üretimi yapılan meyve türüdür. Su içeriği yaklaşık olarak %92 civarındadır. Kabakgiller familyasına ait besinlerin birçoğunda olduğu gibi karpuzun da su oranının oldukça yüksek olduğu söylenebilir.
Lahana taze tüketilebilir veya salata, çorba ve sandviçlerde de tüketilir. Ayrıca, buğulama yöntemi ile pişirilebilir. Lahana, yüksek oranda su içeren (% 92'den fazla), besin değeri zengin ve son derece sağlıklı bir gıdadır.
Taze üzümün 100 gramında yaklaşık 71 kilokalori (kkal) enerji, 81,3 g su, temelde glikoz ve fruktoz olmak üzere 15,6 g karbonhidrat, 0,7 g protein, 0,3 g yağ ve 0,8 g posa bulunuyor.
Susuzluğu gideren ve vücudun sıvı ihtiyacını karşılayan 10 besini tüketin! Salatalık: Salatalık, içeriğinde yüzde 95 oranında su bulundurur. Dolayısıyla da yaz sıcaklarında kaybedilen sıvının yerine konulması açısından oldukça yararlı bir sebzedir.
İnsan su ihtiyacını: İçme suyu ile 1500-2000 mL/gün (8-10 su bardağı), yiyecek ve içeceklerle 1000 mL/gün, metabolizma sonucu oluşan su ile 260 mL/gün karşılar. Vücuttaki suyun dengesinin yaşamsal önemi vardır, günlük gereksinim 35 mL x vücut ağırlığı (kg) eşitliği ile basitçe hesaplanır.
Salatalığın neredeyse tamamı su
Yazın simge besinlerinden salatalığın yüzde 96'sı sudan oluşur. Hem aşırı sıcaklarda artan sıvı ihtiyacına hem lif içeriğinin yüksek olması sayesinde tok kalmanıza fayda sağlar. Yüksek oranda C vitamini içermesi ile cilde de sağlık verir.
Özetle; musluk suyu gözetime tabi en ekonomik seçenek ve minerallerden zengin olsa da kirleticiler nedeniyle sağlığı tehdit eder. Su kalitesi, güvenliği ve sağlıklı tüketim için önerimiz cam şişede muhafaza edilen arıtılmış su veya kaynak suyu tüketimidir.
Mesela yeşil çay su yerine geçer mi, ayran içmek suyun yerini tutar mı? Vücudun ihtiyacı olan su, suyun kendisinden ve tüketilen yiyecek ya da diğer içeceklerden sağlanabilmektedir8. Dolayısıyla taze sıkılmış meyve suyu, yeşil çay, ayran gibi içecekler sayesinde de su ihtiyacının bir kısmı karşılanabilir.
11. Muz su içeriği en fazla olan meyvelerden biri. %75'i sudan oluşuyor.
Su içeriği % 94-95, lifli ve kalorisi düşük olması nedeniyle iyi diyet sebzesidir. ➢ Marulların hepsi iyi bir klorofil ve K vitamini kaynağıdırlar.
Salatalık günlük hayatta en çok kullanılan ve tüketilen ürünlerden biridir. Çoğu kişi salatalığı sebze olarak bilir ve bu şekilde tanımlar. Ancak salatalık bir meyvedir. Çekirdekli bir yapıya sahip olan salatalık, bilimsel açıdan bakıldığı zaman meyve kategorisinde yer almaktadır.
Asmaların dinlenme döneminde kök bölgesi suya doymuş olmalıdır, ilkbaharda gelişme başladıktan sonra, kök bölgesindeki toprak solma noktasına gelinceye kadar kurumazsa susuzluk belirtileri görülmez. Fakat bağlarda bu noktaya kadar beklemeye gerek yoktur, daha önceden sulamaya başlanmalıdır.
1 yemek kaşığı üzüm pekmezinde yaklaşık olarak 29 kalori, 7.11 mg karbonhidrat, sıfır yağ, 0.05 mg demir, 0.13 gram protein, 0.03 gram lif, 2.28 mg A vitamini, 1.2 mg C vitamini, 1.08 mg sodyum, 3.84 mg kalsiyum ve 99.84 mg potasyum bulunur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri