Yoğurdu; müsli, yulaf, kinoa, karabuğday gibi doyurucu besinlerle, taze veya kuru meyvelerle, ceviz veya badem gibi kuru yemişlerle birleştirilerek, ara öğün olarak tüketilebilirsiniz.
Prebiyotikler sayesinde bağırsaklarımızdaki yararlı bakterileri besliyoruz. İşte bu nedenlesağlıklı bir ara öğün olarak yoğurt+meyveyi tercih etmenizi öneririm. 3 yemek kaşığı yoğurt ve 1 porsiyon meyveden oluşan karışım yaklaşık 150 kalori içeriyor. 90Fit Not: Yoğurt ve meyve karışımını kendinizin yapmasını öneririm.
Genel anlamda sindirim sistemi için faydalı bir besin kaynağıdır. Yoğurdun sindirimi kolay olduğu için özellikle diyet yapanların akşam saatlerinde tüketmesi önerilir.
Ayrıca süt, ayran, yoğurt gibi ara öğünler tercih ederken light olanlarını tercih etmeye çalışın. Bu sayede daha az kalori alımı elde edebilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Ara öğün için önerilerimiz;
1 adet havuç Light kaşarlı kepekli tost ve söğüş sebze. Yulaf ezmesi ve yoğurt. 3 kuru kayısı, 2 parça ceviz.
Şekerli yiyecek ve içeceklerden, yapay gıdalardan ve genel olarak endüstriyel şeker ve tuzdan uzak durulmalıdır. Ara öğünlerde bu tür besinleri tüketmek kilo almamıza neden olur. Aynı zamanda tek başına şekerli besinleri tüketmek, kan şekerinde ani yükselmelere ve sonrasında ani düşüşlere sebep olacaktır.
Diyetteyken muz tüketimi sabah veya öğle saatlerinde olması önerilmektedir. Ya da kahvaltıdan sonra ara öğün gibi muz tüketilebilir.
Sağlıklı ve dengeli bir ara öğün; kişinin sağlık durumu ve vücut ağırlığına göre 150-250 kalori arasında olmalıdır. Protein içerikli ara öğünler metabolizmayı hızlandırarak yağ yakılmasına da yardımcı olur.
Tek öğünde büyük bir porsiyonun tüketimi ve devamında bunu takip eden uzun süreli yememe periyodu özellikle yatkınlığı ya da geçmişi olan kişilerde hazımsızlık – şişkinlik – gastrit – kabızlık – ishal gibi sindirim/boşaltım sistemi sorunlarına neden olabilir.
Uzmanlar iki öğün arasında en az 3 saat zaman bırakılması gerektiği görüşündeler ancak bazı beslenme uzmanları her saat başı bir küçük öğünden oluşan diyet programları da verebiliyorlar. Bu temelde kişinin bünyesine, metabolizma hızına, günlük kalori ihtiyacına ve çok daha fazla değişkene göre belirleniyor.
Diyet lifi açısından zengin olan muz aynı zamanda şeker içeren bir besindir. İçerdiği şeker doğal şeker kaynağı olduğu için tatlı isteğini bastırmak için tercih edilebilir. Bu nedenle diyette muz yemek istiyorum diyenler, ölçülü şekilde muz yiyebilir.
Ara öğünler; kan şekerinizi stabile ederek çabuk acıkmayı, bir sonraki öğünde fazla yemeyi engeller ve metabolizmanızı hızlandırır.
Bir günde yediğiniz yemekleri iki öğüne sıkıştırmak yerine altıya bölmek hem diyet hemde sağlık açısından daha verimlidir. Çünkü tükettiğiniz her gıda için sindirim sistemi çalışıp yanma ile beraber zayıflama kolaylaşıyor. Kaliteli ve sağlıklı beslenmenin en önemli altın kuralı 3 ana, 3 ara öğün ile gerçekleşir.
Ara öğünde kilo alma riski olmadan sağlıklı atıştırmalıklar yiyin. Kahvaltıda yumurta yemediyseniz gün içinde ara öğün olarak 1 lop haşlanmış yumurta yenilebilir. 6 gr protein almış olursunuz ve uzun süre tok kalmanızı sağlar.
Bir kaseye yoğurdu alın, üzerine taze taze sıktığınız yarım limonun suyunu ekleyin. Ardından dilerseniz 1 çay kaşığı toz zerdeçalı dilerseniz de 1 çay kaşığı pul biberi ekleyip güzelce karıştırın. İşte bu kadar.
100 gramında sadece 55 kalori bulunan yoğurt hem düşük kalorili hem de besleyici olmasıyla zayıflamaya yardımcı oluyor; içinde bulundurduğu karbonhidrat, protein ve yağa ek olarak kalsiyum açısından da çok zengin olması sebebiyle sağlıklı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor.
Yoğurdun zayıflama üzerinde de etkili olduğu bilinen bir gerçektir. Düzenli şekilde yoğurt tüketirseniz metabolizmanız hızlanır ve sindirim de kolaylaşmış olur. Mümkünse ev yapımı ya da tam yağlı yoğurt tüketilmesi gerekir. Yağ oranı azaltıldığı zaman bağırsak faaliyetlerini zayıflatır ve etkisi de azalmış olur.
Tabakta saatin işleyiş yönünde sırasıyla; yoğurt, ayran, peynir gibi süt ve ürünlerinin, et, tavuk, balık, yumurta, baklagiller (mercimek, kurufasulye, nohut v.b.) gibi protein kaynaklarının, ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişlerin, taze sebzeler ve meyvelerin, ekmek, bulgur, pirinç, makarna gibi tahılların yer alması ...
Kahve, yağ yakımını hızlandırdığı için diyette ya da ara öğünlerde tüketilebilir.
Yukarıda belirtilen iki protein bar içerisindeki az miktarda şeker oranı sebebiyle porsiyona dikkat edildiği sürece diyet listelerinde kullanılmasında bir sakınca yoktur. Ancak ikisinden birini tercih etmemiz gerekirse bu Züber Glutensiz Protein Bar (35 gr) olmalıdır.
Yemekle birlikte yenen yoğurdun, bazı yemeklerin besin değerini olumsuz etkileyebildiğini uzmanların ağzından duymak mümkün. Bu yüzden yoğurttan tam bir verim alabilmek ve içindeki minarelleri, vitaminleri alabilmek için yemekten 2-3 saat sonra veya gece yatmadan önce yememiz tavsiye ediliyor.
Yarım yağlı yoğurt mide asitlerini dengeler. Diyet yapan kişiler aç karnına light ya da laktozsuz yoğurt Yediklerinde bu onlara tokluk hissi verir. Sindirim sisteminin düzgün çalışmasını sağlar. Düzenli olarak her gün aç karnına yoğurt yenildiğinde kalp damar hastalıklarına yakalanma riskini düşürür.
Kahvaltılarda peynir yenildiği, günde 1 bardak da süt tüketildiği düşünüldüğünde; öğle ya da akşam öğününde mutlaka 1 kase yoğurt veya 1 bardak ayran tüketmek gerekir. Fakat günlük beslenmenizde süt ve peynire hiç yer vermiyorsanız, günde 3-4 kase yoğurt tüketmeniz gerekmektedir.
Kas kaybını önlemek için günlük protein miktarı mutlaka tüketilmelidir. Kilo verme süreci içerisinde 3 öğün yerine 5 öğün tercih edilmelidir. Sık yeme alışkanlığı, porsiyonların küçülmesini sağlayacaktır. Uyku esnasında vücudu proteinsiz bırakmamak için iyi bir kazein kaynağı olan süt içilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri