Ayrıca süt ürünlerinin hepsi sayılamıyordu. Bu yüzden yoğurt; uncountable (sayılamaz) 'dır.
"yoğurt" teriminin Türkçe İngilizce Sözlükte anlamları : 1 sonuç yogurt i.
( " apple, pear, orange " gibi meyveler tek başına sayılabilse bile " fruit " grup ismi olduğundan dolayı sayılamıyor. İşte aşağıda verilen kelimelerde grup isminden sayıldığı için sayılamıyor. ) fruit ( Sayılabilen nesneler gibi kullanıldığı cümleler olabilir.
“Countable” (sayılabilir) isimler genellikle elma, kalem gibi somut olarak sayabildiğimiz isimlerdir. “Uncountable” (sayılamayan) isimler de pirinç, su, hava gibi teker teker sayamadığımız isimlerdir.
》İçecek sayılamayan yani uncountable olan isimlerdendir. İçeceğin miktarını ifade ederken örneğin 1 tane meyve suyu değil 1 bardak meyve suyu deriz. Bu yüzden sayılamayan kısmına girer.
İlgili 18 soru bulundu
1- "Bread" (ekmek) kelimesi sayılamayan bir isimdir. Çünkü ekmeğin boyutu ülkeden ülkeye göre değişmektedir.
》İngilizcede peynir sayılamaz. Yani uncountable'dır. 》 Sayılabilen isimlere "countable nouns", sayılamayan isimlere "uncountable nouns" denir.
Merhaba, "Cake" kelimesini tek başına kullanıldığında uncountable yani sayılamaz bir isimdir. Bu yüzden; "I would like to have 5 cakes" şeklinde bir cümle yazamayız çünkü "cake" kelimesi sayılamaz olduğu için çoğul eki alamaz.
Dondurma da bu yüzden sayılamayan kelimelerdendir. Dondurma sütten yapılır. Süt ve sütten yapılan her şey sayılamayan kelimedir.
Some other uncountable nouns / Diğer bazı sayılamayan isimler: flour / un, oil / yağ – petrol, water / su, time / zaman, grass / çimen, traffic / trafik, bread / ekmek, milk / süt, cheese / peynir, coal / kömür, paper / kağıt, juice / meyve suyu, hair / saç, physics / fizik, butter / tereyağı, etc.
Sayılabilen ve Sayılamayan Yemek Çeşitleri
Üzüm (grapes), bisküvi (a biscuit / biscuits), karpuz (a watermelon / watermelons) gibi tekil kullanılan, çoğullaştırılabilen ya da tekil olamayacak çok taneli yiyecekler sayılabilen isimler (countble nouns) sınıfındadır.
Cevap: Evet. Açıklama: Limon countable nouns'a girer.
çikolata sayılamaz o nedenle uncountable olarak geçer.
Yoğurt, Türk kültürünün keşfettiği en önemli yiyeceklerden birisidir. Günümüzden yüzyıllarca öncesinde Orta Asya'da göçebe olarak yaşayan atalarımız, besinlerini barındıkları ortamlardan topladıkları meyve ve sebzeler ile evcilleştirdikleri hayvanlardan temin ediyorlardı.
Few ise, az sayıda ama yeterli değil. A little ve little, sayılamayanlarda kullanılır.
Sayılamayan isimler, sayılar ile sayamadığımız nesneler içindir. Sayılmak için çok küçük veya çok düzensiz olan soyut fikir ya da nitelikler veya somut nesneler olabilirler (sıvılar, tozlar, gazlar, vs.). Sayılamayan isimler bir tekil eylem ile kullanılırlar.
cevabımız → Sayılamaz olacak. Eğer 1 baş marul dersek 2 3 4 baş marul gibi o zaman sayılır.
Süt de sayılamaz olduğu için tereyağı, yoğurt, peynir, dondurma gibi süt ve sütten türeyen isimler de sayılamaz.
Sayılabilir bir kelimedir. Sayılabilen nesnelerin bir tekil ve bir çoğul halleri vardır.
Tomato ise sayılabilirdir (countable). İngilizcede isimler sayılabilen ve sayılamayan olarak ikiye ayrılır ve sayılabilir olanlar isminden de anlaşılacağı üzere sayma sayıları ile birlikte kullanabileceğimiz isimleri kapsar.
Hem sayılabilen hem de sayılamayan isimler aşağıdaki gibidir: Capital : Sermaye, para (başkent, büyük harf anlamına gelen sayılabilir) Chicken : Tavuk, tavuk eti (tavuk anlamı sayılabilir)
Paper (kağıt) sözcüğü eğer çoğul olursa sayılabilir. Örnek verelim: There are ten papers in the cupboard. (Dolapta on tane/adet kağıt var.) Birden fazla olduğu için sayılabilir bir sözcük oldu.
☆Zeytin katı ve tanecikli bir yapıda olduğundan kaynakli olarak ilk basta sayilabilir gozüyle bakılsa da fakat zeytin sayılamaz.
Banana, yani muz countable yani sayılabilir.
1Mozzarella Peyniri
Sodyum değeri düşük olduğu için diğer peynirlere göre daha az tuzludur. Mozzarella peyniri bağırsak sağlığını iyileştirebilen ve vücudu iltihaplanmalara karşı koruyan probiyotikler içerir. Bu sayede bağışıklığın güçlenmesine de yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri