Eğer siz de yemeklerden sonra mide şişkinliği, karın şişliği gibi problemler yaşıyorsanız, yoğurt tüketerek midenizin rahatlamasına yardımcı olabilirsiniz.
Cildinize yavaşça süreceğiniz yoğurt, içeriğindeki laktik asit ile yüzünüzdeki yorgun görünümü azaltır. Yoğurtta B vitamini gruplarından bolca bulunur. B2 vitamini cildi nemli tutmaya yardımcı olur ve parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlar. Yoğurt cildin kurumasına engeller.
Cilde bölgesel olarak uygulandığında, cildinizi nemlendirmeye, akne ile savaşmaya, erken yaşlanmayı önlemeye, güneş yanığını hafifletmeye ve renk değişikliğini azaltmaya yardımcı olur.
B2 vitamini (Riboflavin) parlak ve sağlıklı bir cilde sahip olmanızı sağlamakla birlikte cildi nemli tutmaya yardımcı olur ve cilt hücrelerini serbest radikallerin meydana getirdiği yaşlanma etkilerinden korur. Ayrıca nemlendirme sayesinde kuruluk nedeniyle oluşabilen pullanmayı ve tahrişi giderir.
Uzmanların yaptığı bir araştırmaya göre yoğurt, en etkili cilt nemlendiriciler arasında yer alıyor. Antioksidan özelliği sayesinde ciltteki kaşıntıları, kızarıkları gideren yoğurt, gözenekleri sıkılaştırarak adeta siyah noktaları derinden etkileyerek yok ediyor.
İlgili 34 soru bulundu
Yoğurt fazla tüketildiğinde sindirim sisteminin çalışmasının aksamasına neden olarak gaz ve ishal gibi problemleri ortaya çıkarmaktadır. Yoğurt tüketilirken dikkat edilmesi gereken en önemli unsurlardan biri de son kullanma tarihi olmaktadır.
Yanığa yoğurt, diş macunu gibi ürünler sürmek doğru değil. Bunlar enfeksiyona eğilimi artırabilir. Amacımız hasar gören deriyi serinletmek, soğutmak olmalı. Bunu suyla yapabiliriz” açıklamasında bulundu.
Yoğurt ciltteki gözenekleri küçültür ve cildi sıkılaştırır. Limon ise yüzdeki sivilce, tahriş, kızarıklık ve iltihap gibi sorunların giderilmesine yardımcı olur.
Yoğurdu bir kaba koyup tahta kaşıkla çırpın. Çırpılmış yoğurt cilde hem eşit biçimde hem de daha kolay sürülür. Yoğurdu parmaklarınızın uçlarıyla fazla bastırmadan masaj yaparak yüzünüze ve boynunuza yedirin. Kuruyana kadar dokunmayın ki cildinizin her yanı maskeden eşit derecede faydalanabilsin.
Cildinizin yağlandığı durumlarda kısa süre içinde temizlenmesi için bir fincan yoğurdu maske olarak cildinize sürün. 15 dakika bekledikten sonra cildinizi yıkayın ve cilt tipinize göre nemlendirici sürün. Bu maske her an her şekilde uygulanması nedeniyle sıkça tercih edilmektedir.
Yemekle birlikte yenen yoğurdun, bazı yemeklerin besin değerini olumsuz etkileyebildiğini uzmanların ağzından duymak mümkün. Bu yüzden yoğurttan tam bir verim alabilmek ve içindeki minarelleri, vitaminleri alabilmek için yemekten 2-3 saat sonra veya gece yatmadan önce yememiz tavsiye ediliyor.
Kemik Erimesine Karşı Yoğurt
Bu anlamda osteoporozun önlenmesinde önemi ortaya çıkar. Yoğurttaki kalsiyum ve D vitamini kombinasyonu sayesinde, kemiklerin güçlenmesini sağlar. Ayrıca D vitamini kalsiyumun depolanmasına yardımcı olur. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirmede önemli görevi vardır.
Çalışmaya göre, gün içinde 3-4 porsiyon yoğurt tüketimi bağışıklık sistemi için önem taşıyor. Yoğurt, hastalık ve enfeksiyonla savaşta rol oynayan T hücrelerini daha güçlü ve aktif hale getiriyor. Yoğurdun içindeki dost bakteriler ise mikroplarla savaşarak bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Yoğurdun maske olarak yüze uygulanması, içerisinde yer alan laktik asit sayesinde kurumuş ve yorgun cildin canlanmasını ve nemlenmesini sağlar. Yüze uygulanmasından sonra bir süre beklenmesi ve ılık suyla arındırılması gerekir.
İçediği çok farklı ve zengin miktardaki bileşen ve besinler cilt sağlığını korur ve cilt hücrelerinin yenilenmesine, onarılmasına yardımcı olur. İçeriğindeki çinko ve laktik asitsayesinde gözenekleri açar, cildi ölü hücrelerden temizler ve cilde sağlıklı bir parlaklık sağlar.
Aşırı tüketime bağlı olarak her şeyde olduğu gibi Yoğurdun Zararları da vardır. Sindirim sistemini olumsuz yönde etkileyebilir ishal ve gaz gibi problemlere yol açabilir. Hazır yoğurtların içine uzun ömürlü olmaları için katkı maddeleri ve koruyucular koyarlar.
Antibiyotik kullanıldığı süre içinde bol yoğurt yenmesi ve günde iki kez vajinaya bir çay kaşığı yoğurt sürülmesi (yoğurt vajinal floranın düzelmesine yardımcı olur), Karbonhidratların, özellikle şekerli gıdaların tüketiminin azaltılması.
Vücut için oldukça faydalı olan yoğurt, her gün tüketilmesi gereken bir besin olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca yoğurt; potasyum, fosfor, riboflavin, iyot, çinko, A, E ve B vitaminleri içeriyor.
Cevap; evet. Bilimsel çalışmalar, bu tür enfeksiyonları yenmek için yoğurt kullanımını destekliyor. Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr.
Dizdar, "Özellikle mide ve bağırsak hastalıklarına iyi gelen yoğurt, aynı zamanda sağlıklı beslenmeye de yardımcı oluyor. Bazı farklı düşünceler olsa da uzmanların genel görüşü evde yapılan yoğurdun daha sağlıklı olduğu yönünde" açıklamasında bulundu. Açık yoğurdun her zaman daha iyi olduğunun altını çizen Doç.
Yoğurt ve pul biber yağ yakan ve metabolizmayı hızlandıran besinlerdir. Bu besinler düzenli tüketimde yağ yakımını hızlandırır ve kilo verdirir. Yoğurt aynı zamanda kan şekerini dengeler ve tok tutar.
Kürü tükettikten sonra daha iyi etki almak için kesinlikle başka bir gıda almayın. Yatana kadar küçük yudumlar ile 4-5 bardak sade su tüketebilirsiniz, ancak başka bir içecek de tüketmeyin. Bu kürü en az 2 hafta uygulamanız gerekir.
Yoğurt. Faydaları say say bitmeyen yoğurt, nasıl yanıklara iyi geliyorsa aynı şekilde kesiklere ve yaralara da iyi geliyor; cildin eski sağlığına kavuşmasını sağlıyor. Bunun için kesiğin üzerini kapatacak kadar yoğurdu etkilenmiş bölgeye sürün ve yarım saat beklettikten sonra soğuk suyla yıkayın.
Sıcak mayalanırsa(48 dereceden yüksek sıcaklıkta olursa) yoğurtta ekşime gerçekleşir.
Halk arasında, güneş yanığı sebebiyle oluşan yanma ve ağrı hissinin giderilmesi için yoğurt veya diş macunu sürmek halen devam eden yanlış uygulamalardır. Cildin hava almasının bu gibi ürünlerle engellenmesi, cildi daha fazla tahriş eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri