Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

1 ay raporlu olunca ne kadar maaş alırım?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » 1 ay raporlu olunca ne kadar maaş alırım?

Sigortalı kişi yatarak tedavi edilecekse günlük kazandığı brüt ücretinin yarısı SGK tarafından ödenir. Ayakta tedavi durumunda bu ödenek günlük brüt ücretin 3'te 2'si kadar olur. Bu durumda asgari ücretle çalışan birinin iş göremezlik raporu için alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 223.5 TL'dir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

1 ay rapor parası ne kadar?

RAPOR PARASI 2024 NE KADAR OLDU? Hastalık halinde geçici iş göremezlik ödeneği bilinen adıyla rapor parası, 2023 yılında için ayakta tedavide günlük 223.5 TL, yatarak tedavide de 298,10 TL olarak ödeniyor. Ocak zammıyla günlük en az yatarak tedavide 333,38, ayakta tedavide 444,50 lira ödenecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: finans.mynet.com

1 ay rapor alınca maaş kesintisi olur mu?

Gününden başlayarak iş göremezlik ödeneği ödenir. Kurum raporun ilk iki günü için ödeme yapmamaktadır." Bu durumda, 1 günlük rapor alan çalışanlara SGK tarafından herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır. Dolayısıyla, bu çalışanların maaşlarından, raporlu oldukları gün sayısı kadar kesinti yapılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: orduyorum.com

30 gün raporlu ne kadar maaş alır?

28 gün raporlu ayakta hasta ise 1.831,20 TL ödemesidir. Yatan hasta ise 1.373,40 TL ödemesi yapılır. Ancak işçi bir iş kazası sonucu 30 günlük yatan hasta ise 1 ayın tamamı ödenir. Ayakta hasta ise 1.962 TL olarak ödemesi yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bordrox.com

30 günlük rapor parası ne zaman yatar?

Hastalık, iş kazası, doğum gibi çeşitli nedenlerle sigortalı çalışanlara devlet tarafından ödenen rapor parası, çalışan vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor. SGK'lı çalışanlara ödenen rapor parası en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sporx.com

Raporlu işçinin maaşı kesilir mi?

İlgili 24 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Asgari ücret 1 günlük rapor parası ne kadar?

2024 İŞ GÖREMEZLİK ÜCRETİ KAÇ TL OLACAK? Asgari ücretlilerin rapor parası günlük yatarak tedavide 223,58, ayakta tedavide de 298,10 lira. Ocak zammıyla günlük en az yatarak tedavide 333,38, ayakta tedavide 444,50 lira ödenecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ahaber.com.tr

10 günlük iş göremezlik parası ne kadar?

Öncelikle günlük brüt kazancı bulalım: 73.854/90 = 205,15 TL yapar. 205.15*1/2 =102,5 TL ile günlük esas kazancı bulmuş oluruz. Toplam rapor ücreti için 10 gün alınması gerekir. 102,5*10 =1.025 TL olur.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hesapkurdu.com

30 gün raporlu olan işçiye ücret ödenir mi?

İşçinin raporlu olduğu süre boyunca maaşı tam olarak ödenir, bununla birlikte SGK'ya tahsil edilecek sigorta primine karşılık SGK tarafından ödenecek Geçici İş Göremezlik ücretinin mahsup edilmesi sağlanır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kuveytturk.com.tr

Raporlu iken ne kadar maaş alırım?

Alınacak rapor ücreti; yatarak tedavilerde günlük kazancın yarısı, ayakta tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisi olarak uygulanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: turkiyefinans.com.tr

Özel sektörde rapor alınca maaş kesilir mi?

Örneğin, Türkiye'de çalışma mevzuatına göre, iş göremezlik raporu (doktor raporu) alan bir çalışanın, raporunun ilk 2 günü için ücreti genellikle kesilir, ancak 3. günden itibaren Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından ödeme yapılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yukseldamar.com

Kaç gün rapor alırsa maaştan kesinti olmaz?

SGK tarafından rapor ücreti ödenmesi için en az 3 gün rapor alınması gerekmektedir. İş kazası istisna olarak, 1 ya da 2 günlük rapor alan sigortalı çalışanlara Sosyal Güvenlik Kurumunca herhangi bir rapor parası ödemesi yapılmamaktadır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: rasyoneldanismanlik.com

Raporlu olan işçi maaşını nereden alır?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle çalışanların PTT veya e-Devlet üzerinden tanımlanan banka hesabına yatırılır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr

Rapor parası hesaplama nasıl yapılır?

Günlük gelir hesaplaması, son 3 aylık prime esas kazanç toplamının son 3 aylık prim gün sayısına bölünmesi ile bulunur. Alınacak olan rapor parası; yatarak tedavilerde günlük kazancın yarısı olurken, ayakta tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisi olarak hesap edilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tahanci.av.tr

İstirahat raporu en fazla kaç gün olur?

Memurlar ayrı ayrı hekimlerden olmak şartı ile toplamda 40 gün rapor kullanabilir. Memurların tek seferde alabileceği rapor ise 10 günü geçemez. Raporda kontrol muayenesi belirtilirse aynı hekim, 20 güne kadar rapor verebilir. Esasında bu durum, "Bir doktor kaç gün rapor verebilir?" sorusunun cevabıyla da eş değerdir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dunya.com

Rapor alan işçinin sigortası yatar mı?

Rapor Aldım, İşveren Sigorta Primlerimi Ödemezse Ne Yapmalıyım? Öncelikle belirtmek gerekir ki yukarıda sayılan geçici iş göremezlik hallerine ilişkin rapor aldığınızda işverenin sigorta yatırmasına gerek bulunmamaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus işverenin bu sürelerde size ücret ödeyip ödememesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: okyanushukuk.com

Rapor parası ayın hangi günleri yatar?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Işe gitmemek için rapor nereden alınır?

İş göremezlik raporu herhangi bir sağlık kuruluşu veya hekimden değil; Sosyal Güvenlik Kurumunun yetkilendirdiği hekim veya sağlık kuruluşlarından alınır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: kadimhukuk.com.tr

İşveren rapor parası ödemek zorunda mı?

İşverenlerin ne istirahat süresinin ilk iki gün için, ne de tüm istirahat süresince ücret ödeme ve sigorta günü bildirme yükümlülüğü bulunmamaktadır. Ancak, işveren dilerse sigortalıların istirahatli (raporlu) bulundukları sürede atıfet kabilinden (iyilik olsun diye) işçilere ücretlerini ödeyebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resulkurt.com

Raporluyken maaş eksik yatar mı?

Söz konusu maddelerde aylık ücretli çalışanlardan bahsedilmiş olduğundan, aylık maktu ücretle çalışanların hastalık nedeniyle rapor almaları durumunda, SGK tarafından ödeme yapılan tutar mahsup edilecek ve SGK nun ödeme yapmadığı ilk iki gün işveren tarafından ödenmek zorunda kalınacaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: eroglumuhasebe.com

2024 4 günlük rapor parası ne kadar?

Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: malimusavirturkiye.com

90 günlük rapor parası ne kadar?

Sigortalının brüt maaşı 15.000 TL olsun ve 3 aylık toplam gün sayısı 90 gün olarak işleme başlayalım. Bu durumda sigortalıya günlük geçici iş göremezlik ödeneği şu şekilde yapılır: Yatarak tedavi ödemesi: 500 / 2 = 250 TL (günlük) Ayakta tedavi ödemesi: 500 / 3 = 166.66 TL x 2 = 333.33 TL (günlük)

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mapfre.com.tr

İş göremezlik parası kaç gün sonra yatar?

Rapor parası, işverenin raporu SGK'ya bildirmesinin üzerinden en geç 15 gün geçmesiyle birlikte PTT üzerinden çalışanların hesabına yatırılmaktadır. Bu ücretin hesaba yatırılmasıyla birlikte 2 ay içerisinde alınması gerekmektedir. Bu süre içerisinde alınmayan ücretler SGK'ya tekrar iade edilebilmektedir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: hurriyet.com.tr

Rapor parası hesaba nasıl aktarılır?

E Devlet Şifresi ile hesaba para yatıyor

E devlet şifresi olanlar sisteme giriş yaparak şahıs ödemelerinden yeni hesap tanımla butonuna tıklayarak hesap tanımlama yapabilirler. Bu sayede rapor alındığı zaman Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından adına yapılacak tüm ödemeler direk bu hesaba aktarılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: yenisafak.com

Raporlu işçi kendi isteği ile çalışabilir mi?

Sonuç olarak, istirahat raporu alan sigortalının ne mevcut işyerinde ne de başka bir işyerinde çalışamaz, mevcut işyeri de çalıştıramaz. Diğer işyeri bu kişinin istirahatli olduğunu tespit etmesi mümkün olmadığından istirahatli kişinin sorumluluğu kaçınılmazdır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: proventus.com.tr

Asgari ücretli rapor alırsa ne olur?

- Yatarak tedavilerde günlük kazancının yarısı, - Ayaktan tedavilerde ise günlük kazancın üçte ikisidir. Buna göre; Asgari ücretlilerin alacağı rapor parası, 2023 yılı için ayakta tedavide günlük 144,5 liradan 223.5 TL'ye, yatarak tedavide de 108,42 liralık tutar 167.68 TL'ye yükseldi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ntv.com.tr
Önceki makale
Mart çiçeği ne zaman ekilir?
Sonraki makale
Yatay iletişim ne demek?

DuyuruReklam alanı

© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT