Yoğuşmalı Kombilerin kalorifer başlangıç çalışma sıcaklığı 30 - 35 derecedir. Bu kalorifer sıcaklık derecesi markadan markaya değişebilmektedir. En üst ayarlanabilecek kombi sıcaklık derecesi ise genellikle 80 derecedir.
Bu sebeple, kış mevsiminin ortasında da olsanız, hava çok soğuk da olsa yoğuşmalı kombide ısı ayarınızı 50 55 derecenin üzerine çıkarmamayı ihmal etmemelisiniz. Tabii düz/konvansiyonel kombi kullanıyorsanız bu derece yükselebilir. 40 derece ile 80 derece arasında olabilir.
Kışın kombiyi kaç derecede kullanmanız gerektiği, birçok faktöre bağlıdır, bu yüzden belirli bir sıcaklık değeri her ev için aynı olmayabilir. Ancak, genel olarak enerji tasarrufu sağlamak için önerilen iç mekan sıcaklığı 20 ila 22 derece arasında bir sıcaklıkta tutmaktır.
Yoğuşmalı kombileri en verimli şekilde kullanabilmek için kalorifer sıcaklığının 50 derecenin üstüne çıkmaması önerilir. Uzmanların önerdiği ideal ortam sıcaklığı olan 22 dereceyi yakalayabilmek için yoğuşmalı kombinin 50 derece olarak ayarlanması yeterlidir.
>>> Kombi kaç derecede olmalı sorusuna verilebilecek yanıtta görüldüğü gibi radyatör boyutu ve radyatör ısıl kapasitesi önemli rol oynamaktadır. Ancak ideal dünyada 20°C bir sıcaklık için kombinin 60°C'de çalıştırılması yeterlidir.
İlgili 27 soru bulundu
Kısaca çok daha az yakıt tüketimi için yoğuşmalı kombi önerilir. Ancak yoğuşmalı kombilerin yoğuşma yapması için yukarıda bahsettiğimiz gibi su sıcaklığının yaklaşık olarak 50°C üzerine çıkmaması gerekir.
Yaz mevsiminde sıcak su ihtiyacı olacağı, şebeke suyu sıcaklığının da yüksek olacağı için kombi sıcak su ayarı 40-45 derecelerde olabilir.
Yoğuşmalı Kombilerin kalorifer başlangıç çalışma sıcaklığı 30 - 35 derecedir. Bu kalorifer sıcaklık derecesi markadan markaya değişebilmektedir.
Konvansiyonel kombilerde yanan doğalgazdan oluşan atık gaz ve beraberinde oluşan su buharı direkt bacadan dışarı çıkar. Yoğuşmalı kombilerde ise atık gaz sisteminin önüne eklenen ısı eşanjörü sayesinde gaz bacadan çıkmadan önce gazdaki su buharı ayrıştırılıp enerjiye dönüştürülerek yeniden kullanılır.
Kombi kaç dakikada bir ateşleme yapar? Kombilerin otomatiğe geçiş süreleri markasına göre 1 ile 3 dk arasında değişmektedir. Yani alev söndükten sonra kombiler 1 ila 3 dk arasında tekrar çalışmaya başlar.
Başlangıç sıcaklığı kombi marka modeline göre daha düşük veya daha yüksek de olabilmektedir. Maksimum sıcaklık ise genel olarak 80°C civarıdır. Yoğuşmalı kombilerin yoğuşma yapması, tasarruflu olması açısından 50°C ve üstünde kullanılmaması gerekir. Kullanılırsa da tasarruf oranı her bir dereceye göre düşebilmektedir.
Kombiye Fazla Su Basmak, Basıncı 2-3 Barın Üstüne Çıkarmak.
Kombilerin marka modeli fark etmeksizin basınç seviyelerinin 1 ile 2 bar arasında olması gerekmektedir.
40 derecede doğalgaz ne kadar yakar: 40 derecede çalışan bir kombi yaklaşık olarak saatte 0.42 metreküp doğalgaz tüketir. Yani kabaca saatte 96-97 kuruş artı KDV tüketim yapacaktır.
Yoğuşmalı kombilerin kullanımından kazanılan ısı verimliliği %109 oranında oluyor. Diğer kombilerden %17 daha verimli olan yoğuşmalı kombi kullanımı sayesinde daha az enerji ile daha yüksek oranda ısı sağlanabiliyor.
Kombi basıncını 1,5 barda tutmanız tavsiye edilir. Kombi basıncının 1 barın altına düşmesi durumunda su doldurma musluğunu; 2 barın üstüne çıkması durumundaysa tahliye musluğunu açarak basıncın 1,5 bar seviyesine gelmesini sağlayın.
Tasarruflu bir kullanım deneyimi yaşamak istiyorsanız oda termostatlı kombi kaç derecede olmalı? Sorunuzun cevabını 22 olarak kabul etmelisiniz. Eğer termostat üzerinden bu ayarlamayı yapmanıza rağmen eviniz yeteri kadar ısınmazsa, o takdirde sıcaklığı kombiden artırabilirsiniz.
Yoğuşmalı kombide, baca içinde ısının yoğuşabilmesi için baca gazı sıcaklığı 56 C'yi geçmemelidir. Bunun içinde kazan suyu sıcaklığı 50 C'yi geçmemelidir. Radyatörlü sistemlerde kazan sıcaklığı 50 C'yi geçtiği için, baca gazanın yoğuşması gerçekleşmez ve yoğuşmadan verim alınmaz.
Kombinin devamlı çalışıyor olmasının temel nedenlerinden birisi kalorifer filtresinin tıkalı oluşudur. Kaloriferin dönüş borusu dahilinde bulunan filtrenin tıkanmasıyla peteğe ısının iletilmesi engellenir. Bu nedenle kombiniz peteği ısıtabilmek için devamlı çalışmayı sürdürür.
Kısaca çok daha az yakıt tüketimi için yoğuşmalı kombi önerilir. Ancak yoğuşmalı kombilerin yoğuşma yapması için yukarıda bahsettiğimiz gibi su sıcaklığının yaklaşık olarak 50 °C üzerine çıkmaması gerekir.
📌Kombi kaç derecede olmalı sorusuna verilebilecek yanıtta görüldüğü gibi radyatör boyutu ve radyatör ısıl kapasitesi önemli rol oynamaktadır. Ancak ideal dünyada 20°C bir sıcaklık için kombinin 50°C'de çalıştırılması yeterlidir.
Gündüz sıcaklığını 22 ⁰C, gece sıcaklığını 18 ⁰C civarlarında tutmak idealdir. Buna göre oda termostatı var ise üzerinden ayar yapılabilir. Eğer oda termostatı yok ise oda içindeki sıcaklık bir termometre yardımı ile ölçülebilir ve gece 18 ⁰C olacak şekilde kombi üzerinden sıcaklık ayarlanmalıdır.
Kardeşlerim yoğuşma sınırı 57 C... Kombi bu derecenin üzerinde yakılırsa yoğuşma yapmaz... Normal hermetik kombi olarak çalışır... İyi havalarda 35 - 38 - 40 yapın bırakın......Çok soğuklarda yetmiyorsa 45 - 48 yapın.....Kombi kendi başına + 10 ve --10 inip çıkıyor....23 saat el sürmeyin....
Tesisat suyu sıcaklığının (uzun metrajlı radyatör ile) yoğuşmalı kombilerde 45-50 °C ye ayarlanması verim ve ekonomi açısından en uygun (ideal) değerdir.
Bu noktada sıcak ve soğuk suyu karıştırarak kullanacağınızı da hatırlatmak isteriz. Özetle, teorik olarak 40-50°C arasındaki kullanım suyu sıcaklığı uygun kabul edilebilir. Kullanıcıların kullanım alışkanlıklarına göre bu değerler arasında deneme yanılma yaparak doğrusıcaklığı bulmaları tavsiye edilir.
Evet, içindeki tesisat suyu yeterli miktardaysa çalışır. Çünkü kombi; sıcaklık üretmek için, kendi bünyesindeki suyu ısıtarak devir daim yapan bir makinedir. Bundan dolayı, içerisinde yer alan su henüz bitmeden (1 barın altına düşmeden) tekrar suya ihtiyaç duymaz ve sular kesik olsa dahi kombi çalışmayı sürdürür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri