Yünlü kıyafet ve yorganlarda bulunan akarlar alerji riskini arttırıyor. KışKış mevsiminde yoğunlukla kullanılan yorgan, yünlü ve tüylü kazak, atkı, hırka gibi eşyalarda bulunan, nemli ve havasız ortamları seven akarların, alerjisi olan kişilerde şikayetlerin artmasına neden olabileceği bildirildi.
Yün yatak, yün yastık, kuştüyü yastık yerine dakron veya orlon gibi sentetik liflerden yapılanlar tercih edilmelidir. Kuştüyü içeren yorgan yastıkların zararı kuş tüyünden değil, içinde barındırdığı akarlardan dolayıdır.
Alerjik reaksiyon gösteren kişiler, mutlaka yorgan seçimi yaparken çok dikkatli olmalıdır. Örneğin %100 doğal içerikten oluşan pamuk yorganları tercih edebilirsiniz. Pamuk yorganlar hem serin hem de sıcak havalarda tercih edebileceğiniz bir yorgan türüdür ve anti alerjik yapıdadır.
Ev tozu akarı, rutubet, mantar sporları, küf gibi etkenler alerjik hastalıkları tetikleyebiliyor. Memorial Şişli Hastanesi Göğüs Hastalıkları Bölümü'nden Uz. Dr. Füsun Soysal, uygun olmayan ev ortamının yaratabileceği alerjik sorunlar ve alınması gereken önlemler hakkında bilgi verdi.
Dacron® Hollofil® Allerban® Çocuk Yorgan
Allerban® teknolojisi sayesinde alerjik reaksiyonlara neden olan faktörleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Allerban® teknolojisi sayesinde alerjik reaksiyonlara neden olan faktörleri ortadan kaldırmaya yardımcı olur.
İlgili 16 soru bulundu
Pamuk liflerden elde edilen yorganlar, en sağlıklı yorgan seçimi için idealdir. Bambu yorgan nem oranını dengelediği için gece terlediğiniz anlarda bile kesintisiz bir uyku deneyimi yaşamanıza imkan tanır.
Özel terletmez yapıda yorganlar, mikrofiber kumaşlar ve doğal bambu gibi maddeler sayesinde sağlığı tehdit etmeyen yorganlar bulmak mümkün. Yorganın yanı sıra bebeğiniz için kullandığınız çarşaflar yastık kılıfları ve yorgan astarları da oldukça önemli yer alıyor.
Yünlü giysilere ve malzemelere karşı hassasiyet çok yaygındır. İnsanlar, yün giydiklerinde burun akıntısı, sulanmış gözler ve özellikle cilt tahrişi gibi durumlar yaşayabilirler. Uzun yıllardan beri yün bir alerjen olarak kabul edilir ve yün alerjileri sanıldığı kadar nadir değildir.
Akarların ve alerjiye neden olan alerjenlerinin solunum yolu ile alınması durumunda burunda kaşıntı, akıntı, tıkanıklık, hapşırık, gözlerde kaşıntı, sulanma, kızarıklık, şişlik gibi alerjik rinit belirtileri ortaya çıkabilir. Astımlı hastalarda astım atakları (öksürük, hırıltı, nefes darlığı gibi) tetiklenebilir.
Antialerjik Özelliğe Sahiplerdir
Mikrofiber yorganların büyük bir çoğunluğu antialerjen yapıdadır. Böylece cildinizde herhangi bir hassasiyet oluşturmadan gece boyu bebekler gibi uyumanızı sağlayarak ideal bir kullanım sunar.
Bambu Yorgan Hipoalerjeniktir
O halde bambu yorgan tercih etmeniz akıllıca olacaktır. Neden mi? Çünkü bambu yorgan dış alerjenlerle zararlı bakterilere karşı içerisinde doğal kun maddesi barındırıyor. Bu sayede ciltte herhangi bir alerjiye sebep olmayan bambu yorganlar, rahat bir kullanım sunuyor.
3 - Kaz tüyü anti-alerjik yorgan ve yastık
Nomite lisanslı kumaştan üretilen ürünleri içeren bu set içeriğindeki tüyü dışarı çıkarmadığı gibi üzerinde ev tozu akarı (mite), bakteri ve mantar oluşumuna da izin vermiyor. Özel apreli sıkı dokuması sayesinde toz ve toz akarı alerjilerine karşı doğal bir koruma oluşturuyor.
İçeriğinde bulunan kimyasallar insan sağlığı için de zararlıdır. Kanserden başlayıp her türlü hastalığa sebep oluyor. Başımızı koyduğumuz üzerimize örttüğümüz elyaf yastık ve yorgan ile sabaha kadar solunum yapıyoruz. Ağzımızdan ve burnumuzdan aldığımız solunumlar akciğerlerimizi etkiliyor.
Alerjik hastalıklar normalde insan vücuduna zarar vermeyen maddelere karşı bağışıklık sisteminin reaksiyon göstermesiyle oluşmaktadır. Alerjiye genellikle ağaç ve çiçek polenleri, ev tozları, hayvan tüyleri gibi organik maddeler neden olmaktadır.
İpek yorgan mayt barındırmaz ve ipek yorgan doğal yapısı antialerjik tek yorgandır. Maytları temizleyerek, silerek, yıkayarak kalıcı olarak yok etmek mümkün değildir. Alerjisi olan kişilerin gerçekten mayt barındırmayan ürünler kullanmaları önerilir.
Sonuç olarak, yapılan akademik araştırmalarla da desteklenen çıkarıma göre ev tozu akarlarina karsi alerjisi olan kişilerin kaz tüyü yatak, yorgan ve yastıkları kullanabileceği, hatta bu ürünlerin özellikle tavsiye edilebilir olduğu görülmüştür.
Yatağınızda organik yapılmış her şeyi sentetik olanlarla değiştirin. Pamuk, yün, at kılı, kuş tüyü, çayır otu gibi malzemelerden yapılmış yatak, yorgan, yastık, çarşaf ve örtüleri kullanmayın. Bunların yerine naylon, elyaf, sünger gibi sentetik malzemeden yapılmış olanları tercih edin.
Alerjik kaşıntı, toz, böcek, deterjan gibi çeşitli dış etkenlere karşı ortaya çıkan kaşıntı halidir. Kaşıntı pek çok hastalığın habercisi olabilir. Bu nedenle kaşıntı, çeşitli deri hastalıkların habercisi olabilir.
Banyo yapmak alerjiye iyi gelir mi? Dışarıda bulunan polenler hem vücuda hem de saçlara temas etmektedir. Bu polenlerin temizlenmesi gerekir. Bunun için banyo yapmak alerjiye iyi gelir.
Yoğurt içerdiği probiyotikler sayesinde hem bağırsak florasını hem bağışıklık sistemini güçlendirmektedir. Bağırsak florasını düzenlediği için kolon kanseri riskini düşürmekte, bağışıklığı güçlendirdiği için alerjik hastalıklara karşı direnci arttırmaktadır.
Özellikle doğal ürünleri kullanan kişilerin daha çok tercih ettiği kaz tüyü yorganlar oldukça sıcak tutar. Pamuk yorganlar da ince yapıları sayesinde hem terlemenin önüne geçer hem de içerdiği doğal pamukla sıcak tutar. Soğuk iklimde yaşayanların özellikle tercih ettiği yorgan türü ise yün yorgandır.
Yün kendi doğal yapısı ile antibakteriyel ve antimikrobiyal özelliktedir. Yataktaki toz akarları ve diğer alerjenlerin üremesini önler. Bu özelliklerle, astım ve alerji gibi solunum sorunları olan kişiler yün yorgan kullanabilir. Yün doğal bir dolgu malzemesi olduğu için çevre dostudur.
Bedeninizin nefes almasına yardımcı olan yapısı bebekler ve çocuklar için de oldukça idealdir. Yatak odasındaki konforun tamamlayıcısı olan ürünler doğal olmalarıyla güvenli bir kullanım sunar. Bu nedenle, bambu yorgan sağlıklı mı, sorusuna evet yanıtı verilebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri