Kolay durulanması için ise deterjanı kıyafete kullandığınızdan daha az miktarda kullanmanızı öneririz. Ekleyeceğiniz yumuşatıcı ise yünün yumuşacık olmasını sağlar. Yıkama sırasında dikkat etmeniz gereken diğer bir konu ise durulama adımıdır.
Yünler ıslandığında sertleştiği için yıkarken yumuşatıcı kullanmayı ihmal etmemelisiniz. Böylece yünleri kabartıp yorganınızın daha iyi görünmesini de sağlayabilirsiniz. Yıkama işleminin ardından yorgandaki deterjan kalıntılarını yok etmek için iyice durulama yapılması gerekiyor.
Yorganların doğal dokusunu bozmamak için ağartıcı, leke çıkarıcı, çamaşır suyu gibi ürünlerin kullanılmaması gerekir. Doğal içerikli elde yıkama deterjanları, beyaz sabun gibi temizleyiciler ile yorganınızı yıkayabilirsiniz. Bunun yanında evde yapabileceğiniz doğal deterjanlar ile de yorganlarınızı yıkayabilirsiniz.
Pamuklu programında ve düşük sıcaklıkta yorganı yıkayabilirsiniz. Sıkma işlemini düşük devirde yapmanız yorganın toparlanmaması ve kırışmaması için önemlidir. Pamuk yorganı yayıp sererek kurutabilirsiniz.
Elyaf ve yün yorganlar gibi makinada yıkanabilir. 30˚C sıcaklıkta, normal programda yıkanabilir. Ya da makinanızın pamuklu ayarında da yıkayabilirsiniz. Yıkama sonrasında ise ürün mutlaka 60˚C'nin altında bir sıcaklıkta kurutma makinesinde iyice kurutulmalıdır.
İlgili 18 soru bulundu
Yorganların yılda en az 2 kez yıkanması öneriliyor. Özellikle mevsim değişikliğinde yorganınızı kaldıracağınız zaman yorganı yıkayıp tozdan ve kirden arındırmak, güvelerden korunmak için önemli bir adım.
8 kg ve üstü makina alırsanız sorun çıkmadan yıkarsınız yorganlarınıda 7 kg makinada yorgan yıkamak zor çünkü. Arçelik 64lt, Bosch 63lt. Çift kişilik büyük yorganları biraz sıkıştırmanız gerekecektir. Büyük çift kişilik yorganları yıkamak için minimum 65lt hacim gerekir.
Makineye sığmayan yorganları elde bir leğenin içerisinde yada küvette yıkayabilirsiniz. Soğuk suyun içerisine yorganı basın ve 1 - 2 saat bekletin. Ardından suya, yünlü çamaşırlar için kullandığınız deterjandan ekleyin. Yorganı çevire çevire yıkayın.
Yorganların etiketindeki bakım talimatlarına göre yıkanması gerekir. Makinede yorgan programı varsa onu seçmeliyiz. Program yoksa çamaşır makinesinde yıkanacak olan yorgan elyaf ise 30 - 40 derecelik programlarda yıkayabilirsiniz. Sıkmasını da 500 - 600 devire ayarlamanız yeterli olacaktır.
9 Kiloluk Çamaşır Makinesinde Çift Kişilik Yorgan Yıkanır mı? Evet, 9 kiloluk çamaşır makinesi çift kişilik yorganları yıkayabilir.
Kazan kapasitesinin yarısı kadar ağırlığa sahip yünü bir ölçek çamaşır deterjanı ile makinede kolayca yıkayabilirsiniz. Yün yıkama deterjanını ekledikten sonra makineyi yün programında düşük sıcaklıkta çalıştırmalısınız. Makinede yıkanan yünleri banyoda iyice süzüldükten sonra balkona serip kurutabilirsiniz.
Çamaşır makinenizin narin ya da hassas programında en az sıcaklık derecesine getirerek yıkamanızı tavsiye ederiz.
Makinenizde sentetik yıkama programı bulunmuyorsa, düşük devirli bir programda 40 derecede yıkayabilirsiniz. Ancak aşırı lekelenme söz konusu ise bu ürünlerin yıkanmasında uygun leke çıkarıcıların kullanılmasında ve ön yıkama yapılmasında da herhangi bir sakınca yoktur.
Yumuşatıcı, kıyafetlerinizin kumaşını yumuşatır. Bunun avantajı, yumuşatıcının ayrıca kıyafetlerinizdeki statik elektriği azaltmasıdır! Bu yüzden çamaşırlarınıza yumuşatıcı ekleyin veya kıyafetlerinize biraz püskürtün, bu şekilde elektriklenme çok daha azalacaktır.
Ancak yumuşatıcılar, kumaşın su alma kabiliyetini olumsuz yönde etkiler; bu nedenle havlu gibi asıl işi su emmek olan çamaşırlarda dikkatli kullanılmalıdır. Ayrıca çabuk kuruyan spor giysilerde yumuşatıcı kullanılmamalıdır; çünkü yumuşatıcılar terinizi tutmak için tasarlanmış olan lifleri yok edebilir.
Çamaşırlar yıkanırken yumuşatıcı kullanılmazsa çamaşırlar sertleşip yıpranabiliyor. Bunu önlemek için ve kıyafetlerdeki statik elektriğin azaltılması için ürün etkili bir çözüm oluyor. Yumuşatıcı kullanırken tasarruf etmek isteyen kullanıcılar konsantre ürüne yönelebilir.
Kova içerisinde beklettiğiniz sararmış yastık ve yorgan kılıflarının üzerine yarım su bardağı oksijenli su ve yarım su bardağı sirke ilave edin. Lekeler üzerinde tam etkiye şahit olmak için yaklaşık bir saat boyunca kova içerisinde bekletmeye devam edin.
Bir çamaşır makinesinde yastık, yorgan ve ceket yıkamak
En iyi kuruluğu elde etmek için yün programını kullanın. Çamaşır makinenizin şimdi bir yün programı varsa - orta sıcaklıkta uzun bir program seçin ve hafif, kabarık ve harika kokulu olmasını sağlayınız.
Dolayısıyla hijyenine dikkat edilmesi içinde oluşabilecek güve gibi parazitlerin yanında yünde oluşabilecek kokunun da önüne geçer. Eski tip yün yorganların senede bir defa yıkanarak havalandırıldığında dayanım süresinin 50-60 yıl olduğundan bahsedilir.
Ayrıca yorganı kuruturken arada bir çevirmeniz, her tarafının hızlı ve eşit derecede kurumasını sağlar. İnce bir yün yorgan 4-6 günde tamamen kuruyacaktır. Ancak kalın bir yorganın kuruması çok daha zor olabilir.
Bunun için direkt olarak yorganlarınızın temizliğini sağladıktan sonra direkt olarak vakumlu poşet alarak, yorganlarınızın saklanmasını mümkün kılabilirsiniz. İkinci bir yöntem ise aynı şekilde hem yorganların temiz şekilde saklanması hem de yer kaplamaması açısından son derece avantajlı olur.
8 Kg'dan 10 kg'a kadar olan tüm çamaşır makineleri ile yorgan, yastık kılıfları, nevresim takımları gibi birçok hacimli eşyaları tek seferde yıkayabilirsiniz.
Kurutma makinesinde kurutulabilir etiketi olan çift kişilik 1 adet elyaf yorganınızı kurutabilirsiniz. Yorgan gibi büyük hacimli çamaşırlarınızı yıkama derdine son! 1 adet çift kişilik (200x200 boyutlarında) makinede yıkanabilir etiketli, elyaf yorgan yıkayabilen programdır.
Çift Kişilik Yün Yorgan %100 Yün 4.5 Kg.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri