YouTube Studio'da oturum açın. Sol menüden telif hakkı simgesini seçin. YENİ KALDIRMA TALEBİ'ni tıklayın.
İpucu: Telif hakkı politikalarımız hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu videoyu izleyin. Etkin canlı yayınınız telif hakkı nedeniyle kaldırılırsa 7 gün boyunca canlı yayın özelliğinden yararlanamazsınız. 3 telif hakkı ihtarı alırsanız: Hesabınız, ilişkili tüm kanallarıyla birlikte kapatılır.
FSEK kapsamında, bir eseri, icrayı, fonogramı veya yapımı hak sahibi kişilerin yazılı izni olmaksızın kullanan kişi ise bir yıldan beş yıla kadar hapis veya adlî para cezasına çarptırılabilir.
Telif hakkı olmayan müzik, yalnızca orijinal içerik oluşturucuya ait olmayan müziktir. İlgili bir taraf genellikle kullanım izni almak için bir kerelik ücret ödeyebilir. Telif hakkı olmayan müzikler kamuya açık alanda, Creative Commons müzik lisansları altında veya telifsiz müzik kütüphanelerinde bulunabilir.
İlgili 27 soru bulundu
Videoyu açtıktan sonra videonun altına inerek bilgi kısmına gelin. Ardından bilgi kısmının en altında bulunan Bu videodaki müzik kısmı ve daha fazla bilgi edin kısmı bulunmaktadır. Daha fazla bilgi edin kısmı bulunuyorsa videoda telif hakkı bulunabilir.
Açıklama detaylarında sadece kategori Müzik yazıyorsa telifsizdir. Albümü, Plak şirketi yazarsa telif hakkı vardır. Plak şirketi yazıyor / yazmıyor değil bunun kriteri. Üretilmiş her şey teliflidir.
Eser sahibi tüzel kişiyse, koruma süresi aleniyet tarihinden itibaren 70 yıldır. Sahibinin ölümünden sonra alenileşen eserlerde koruma süresi ölüm tarihinden sonra 70 yıldır. Eser sahibi belli değilse, koruma süresi eserin aleniyetkazanmasından itibaren 70 yıldır.
Kaydettiğiniz videoda, arka planda çalan ve başkasının telif hakkıyla korunan içerik (ör. telif hakkıyla korunan müzik) bulunuyorsa telif hakkı hak sahiplerinden izin almanız gerekir.
Bu işlemi gerçekleştirmek için Google Görseller'i açın. ardından kamera simgesine dokunun ve resmin URL'sine göre arama yapın. Bunun yerine resmin nerede olduğunu görmek için resmi yapıştırın. Sonuç olarak Google'ın görsel bulgularından sahiplik bilgilerini görebilmeniz mümkündür.
Kullanıcıları rahatlatmak isteyen YouTube, manuel hak taleplerine 5 saniye sınırı getirdi. Yani, video içerisinde müziğin oluşturduğu bölüm beş saniyeyi geçmiyorsa, manuel olarak yapılan hak taleplerinde kazanç talep edilemeyecek.
Youtube'da telif hakkı ihtarları para kazanma durumlarında sakınca doğuracağını belirtmiştir. Bununla birlikte üç telif hakkı ihtarı alınması halinde hesabın tüm kanallarıyla birlikte kapatılacağını, tüm videolar kaldırılacağını ve yeni kanal açılamayacağını belirtmiştir.
Ne yapmalıyım? CEVAP : Telif hakkı, bir fikir veya sanat eserini meydana getiren kişinin, bu eser üzerindeki haklarının tamamıdır. Sözkonusu haklar, zaten eseri meydana getiren kişide olduğundan almak için yapılması gereken herhangi bir işlem bulunmamaktadır.
Telif yerken videonuzun gizli, Liste dışı veya herkse açık olması önemli değil. Videolarınız herkese açık olduktan sonra başka bir kişi tarafından telif atılmadığı sürece aynı etkilerle kalacaktır.
· Telif Hakkının doğması için tescile gerek yoktur. Fikir ve sanat eserleri üzerindeki haklar eserin üretilmesiyle birlikte doğar.
Para cezası 50.000 TL ile 150.000 TL arasındadır. Türk Ticaret Kanunu kapsamına dahilse telif hakları ihlali cezası 1 yıla kadar hapis olarak verilebilmektedir. Markaların Korunması Hakkında Kanun kapsamına alınan bir telif hakkı ihlali için 1 yıldan 4 yıla kadar hapis cezası alınabilir.
Dijital Binyıl Telif Hakkı (DMCA) şartlarına uyarız. Bu yasa uyarınca, gerektiği şekilde bildirildiğinde, geçerli telif hakkı yasasını ihlal eden içeriğe erişimi devre dışı bırakırız. Eserinizle ilişkili içeriği tanımlayan geçerli bir hak ihlali bildirimi alırsak içerik kaldırılır ve siz de ihtar alabilirsiniz.
KİMLER TELİF HAKKI ALABİLİR ? Eseri / Projeyi meydana getiren her kişi ya da kişiler "şahıs" yada "şirket ünvanları" üzerine telif hakkı alabilirler.
Canlı müzik etkinliklerinde ise İcracı Sanatçıya ödenen Kaşe ücreti tamamen Sanatçının sergileyeceği performansa ilişkin yapılan bir ödeme olup, telif ödemesi tamamen icra edilen /edilecek eserlerin sahiplerine ilişkindir.
Not: Bir şarkının cover'ını yapıyorsanız telif hakkı sahiplerinden (ör. söz yazarları veya müzik yayıncıları) mutlaka izin almanız gerekir. Orijinal ses kaydını yeniden üretmek, videoya şarkı eklemek veya şarkı sözlerini göstermek için ek lisanslar almanız gerekebilir.
Müzik, her parçanın iki telif hakkı olması açısından benzersizdir. Bunlardan biri şarkının telif hakkı, yani şarkı nın sözleri ve altta yatan müzikten (ritim, enstrümantal) oluşan müzikal kompozisyondur. Diğer ses kaydı veya "ana kayıt" kendisi bir telif hakkıdır.
Telif hakkıyla korunan müzikleri kullanmaya alternatifler
Tek yapmanız gereken, YouTube'un ses kitaplığında arama yapmak ve şarkıyı doğrudan YouTube'dan kaydetmek. YouTube premium hesabınız varsa müzik parçasını üçüncü taraf bir indirme platformu olmaksızın doğrudan indirebilirsiniz.
YouTube Studio'daki Ses Kitaplığı'ndan telifsiz prodüksiyon müzikleri ve ses efektleri edinerek videolarınızda kullanabilirsiniz. YouTube Ses Kitaplığı'ndaki müzikler ve ses efektleri telif hakkına tabi değildir.
Özetle, telifsiz müzik, lisanslamayı ifade eder. Diyelim ki bir film için fragman hazırlıyorsunuz ve “arka plan” müziğine ihtiyacınız var. Telifsiz müziği tercih ederek (PremiumBeat'teki tüm parçalar telifsizdir) daha sonra karşınıza çıkabilecek yasal sorunları en başından önlemiş olursunuz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri