Staj dersleri için Harf notu verilmeyecek, sadece YT (yeterli) ve YZ (yetersiz) notları ile notlandırılacaktır.
d) YT notu, kredisiz derslerin başarı notu olarak verilir. e) YZ notu, kredisiz derslerde başarısızlık notu olarak verilir. f) MU notu, muafiyet sınavında başarılı olan öğrenciye verilir.
6) YT notu, kredisiz derslerin başarı notu olarak verilir. 7) YZ notu, kredisiz derslerde başarısızlık notu olarak verilir. 8) MU notu, iki şekilde uygulanır: a) Kredisiz derslerde yapılan muafiyet sınavında başarılı olan öğrencilere verilir.
(3) Diğer harf notları şunlardır: a) YT (yeterli): Not ortalamalarına katılmayan ders, seminer, uzmanlık alan dersi, proje, tez çalışmaları ve benzeri çalışmalarda başarılı olduğunu gösterir.
1) Bir dersten AA, BA, BB, CB, CC notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. 2) Bir dersten DC ve DD notlarından birini alan öğrenci o dersi şartlı başarmış sayılır. 3) Bir dersten FD ve FF notlarından birini alan öğrenci o dersi başaramamış sayılır.
İlgili 15 soru bulundu
dd) YT ve YZ harf notları; ilgili birim kurulunun kararı ve Senatonun onayıyla not ortalamasına katılması uygun görülmeyen derslerde, başarının gösterilmesi için kullanılır. Başarılı öğrenciye YT, başarısız öğrenciye ise YZ harf notu verilir.
BÜTÜNLEME SINAVINA HANGİ ÖĞRENCİLER GİREBİLİR
Koşulları yerine getirmesine rağmen bitirme sınavına giremeyen veya girdiği halde başarısız (FF) ya da koşullu başarılı (DD) ve (DC) harf notu alan öğrenciler o ders için açılacak bütünleme sınavına girebilir.
Bütünleme Sınav Kaydı yapıp sınava girmezseniz bütünleme not girişi GR(Girmedi) olarak işaretlenir. Bu durumda final notunuz geçerli olur.
FD, FF, FG, DZ ve U başarısız harf notlarıdır MZ ve E henüz başarı durumu netleşmemiş harf notlarıdır FG: Derse devam ve uygulama ile ilgili koşulları yerine getirerek o dersin yarıyıl/yıl sonu sınavına girme hakkı olduğu halde sınavına girmeyen öğrencilerin ilgili dersleri için kullanılır ve öğrenci o dersten ...
FX : Toplam başarısı, öğretim elemanı tarafından belirlenen en düşük başarı düzeyini sağlayamayan öğrencilerden final sınavına katılmamış olanlara F notu yerine FX notu verilir. W : Öğrencinin dersten çekildiği durumlarda verilir.
YT Ne Demek? Bu kısaltma ise Youtube platformunun baş harflerinden oluşuyor.
5) MU notu muafiyet sınavı uygulanan derslerden başarılı olan öğrencilere verilir. MU notu, not ortalamaları hesabına katılmaz. 6) YT ve YZ harf notları; ilgili birim kurulunun kararı ve Senatonun onayıyla not ortalamasına katılması uygun görülmeyen derslerde, başarının gösterilebilmesi için kullanılır.
Dersin seçildiği dönemde ilgili staj (Staj I ve Staj II ) yapılmış ve staj komisyonu tarafından onaylanmış ise ders notu YT olarak girilir. Dersin seçildiği dönemde henüz ilgili staj yapılmamış ise staj notu YZ olarak girilir. (Öğrencinin ilgili staj dersini tekrar seçmesine gerek yoktur.)
Final öncesi notlar ilan edildikten sonra da değiştirilebilir ve girilmemiş notlar girilebilinir. yapılamamaktadır.
“(1) Notların harf, 4'lük ve 100'lük sistemdeki karşılıkları aşağıdaki tabloda gösterildiği gibidir: Harf 4'lük sistem 100'lük sistem AA 4.00 90-100 BA 3.50 85-89 BB 3.00 80-84 CB 2.50 70-79 CC 2.00 60-69 DC 1.50 50-59 DD 1.00 45-49 FF 0.00 0-44 FD 0.00 0.00 FG 0.00 0.00 ” “FD: Devamsız, FG: Sınavlara Girmedi.” MADDE 4 ...
(5) Tek ders sınavının değerlendirilmesinde, ara sınav notu hesaba katılmaz. Bu sınavda geçer not 60'tır (60/100'dür). Tek ders sınavının başarı notunun 60 (60/100) olması halinde bu not Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Bağıl Değerlendirme Sistemi Uygulama Yönergesindeki tabloya göre harf notuna çevrilir.
CC şartlı geçer yarıyıl sonu başarı notu olup, not yükseltmek için bu notların alındığı dersler eğitim öğretim süresi içinde tekrar edilebilir. Bir derse ait yarıyıl sonu notu FF olan öğrenci o dersten başarısız sayılır.
FG ve AG, Nike'ın Erkek Futbol Ayakkabı Modellerini, uygun oldukları zemine göre sınıflandırmak için kullandığı kısaltmalardır. FG kramponlar gerçek çim kramponlarıdır, yani bunlar en iyi performansı çim saha üzerinde gösterir. AG kramponlar ise suni çim kramponlarıdır.
S (yeterli) notu, kredisiz derslerde başarılı olan öğrencilere verilir. U (yetersiz) notu, kredisiz derslerde başarısız olan öğrencilere verilir.
Bütünleme sınavı isteğe bağlı bir durumdur. Yani öğrenci dersten kalmayı göze almışsa eğer bütünleme sınavına girmeyebilir. Bu durumda geçerli olan not final notu olur ve öğrenci o dersten kalmış sayılır.
Final harf notu CC ve üzeri olanlar bütünleme sınavına giremez. FİNAL SINAV NOTU CC VE ÜZERİ OLAN BİR ÖĞRENCİ NOT YÜKSELTMEK AMACIYLA VEYA BAŞKA BİR AMAÇLA BÜTÜNLEMEYE GİRERSE, SINAV EVRAKI DİKKATE ALINMAZ.
2) F2 notu: Devam eden, ancak genel veya bütünleme sınavına girmeyen öğrencilere verilir, katsayısı sıfırdır. Tek başına başarı notu olmamasına rağmen ara sınava girmeyen öğrencilere de ara sınav notu olarak F2 notu verilir.
*En fazla kaç dersten Bütünlemeye girebilirim? Bütünleme için ders sınırlaması yoktur. 1 dersten de kalsanız 7 dersten de kalsanız, kaldığınız tüm derslerden bütünleme sınavına girebilirsiniz.
Final sınavına giremeyen öğrenciler Telafi(bütünleme) sınavına herhangi bir başvuru yapmadan girebilir.
Geçtiğin bir dersten (C, B, A notlarından) Bütünleme Sınavı'na giremezsin. Bütünleme Sınavı, başarısız olunan veya koşullu geçilen dersler için yarıyıl/dönem sonu sınavlarından sonra yapılan sınavdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri