Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS), ilk olarak 08.01.2018 tarih ve 30295 sayılı Resmi Gazete 'de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği (KTY) ile tehlikeli yük, tehlikesiz yük ve yolcu taşımacılığında bildirim zorunluluğu getirmişti.
Yolcu, kargo ve yük taşıyan araçların kayıt altına alınarak elektronik olarak takip ve denetlenmesini sağlayan bir sistemdir.
14 Ocak 2023. Karayolu Taşıma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi'ne (U-ETDS) veri girişi uygulaması 1 Ocak 2024 tarihine uzatıldı.
E-devlet ten giriş yaptıktan sonra Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı hizmetlerinden Taşıma İşlemleri kısmından Yük Taşıma Kaydı Bildirimi hizmetine tıklanarak ilgili hizmete giriş yapılır. Bildirim için taşımayı yapacak aracın plakası ve 1. Şoför ün TC Kimlik Numarasının doldurulması gerekmektedir.
Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS) 2018 yılında Resmi Gazete'de duyurulan ve yük taşıyıcıları için ilk defa 2024 yılında zorunlu olacak sistemdir.
İlgili 30 soru bulundu
4- Uetds-Sistemi.com/giris üzerinden firma tanıtımınızı yapıp, Bakanlıktan aldığınız Kullanıcı Adı ve Şifre bilgilerini girin. 5- Bakanlığın U-ETDS sistemi için zorunlu olarak göndermenizi istediği Sefer tarihi, araç plaka, kaptan, güzergah, yolcu bilgileri vb. verilerinizi girip ücretsiz olarak Bakanlığa gönderin.
K Yetki Belgesi, SRC Belgesi, Psikoteknik Raporu'na sahip sürücü ve şirketler, yük taşımacılığında yasal prosedürü tamamlamış ve güvenle yola çıkabilecek demektir. Tescil belgesinde yani ruhsatta kamyon ya da kamyonet olarak geçen ve yük taşımak için kullanılan tüm araçların K Yetki Belgesi alması şarttır.
Araçlarınızı ve personellerinizi U-ETDS Sistemine bir kez kaydetmeniz yeterlidir. Araç veya personel eklemek için sol kısımda bulunan Seferler > Araçlar veya Seferler > Personeller bölümlerine girmelisiniz. Buraya girdikten sonra Yeni Kayıt diyerek gerekli araç veya personel bilgilerini doldurarak kaydedebilirsiniz.
K1 belgesi ticari olarak yurt içi yük taşıma işi yapan araç ve kişilerin taşıması gereken bir yetki belgesidir. Gelir kazanmak amacıyla yük taşıma yapan firmalar, araçlar ve şahıslar K1 belgesi taşımak zorundadır.
Bu adımda https://www.uetds-sistemi.com/giris adresine giderek ya da ana sayfamızda bulunan Uetds giriş butonlarına tıklayarak kayıt ekranına ulaşabilirsiniz. Eğer daha önceden herhangi bir üyelik kaydı oluşturmamış iseniz, “Kayıt Ol” butonuna tıklayarak kayıt işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.
UETDS: Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetleme Sistemi.
Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS); 08.01.2018 tarihli 30295 sayılı Karayolu Taşıma Yönetmeliği (KTY) ve 4925 sayılı Karayolu Taşıma Kanunu (KTK) çerçevesinde geliştirilmiş bir takip ve denetim sistemidir.
Sadece kamyonet/kamyonetlerle taşımacılık faaliyetinde bulunacak olan gerçek veya tüzel vergi mükellefi taşımacılar için K1 yetki belgesi bedeli 2.500,-TL, Kamyon, tır, kırkayak vs gibi azami yüklü ağırlığı 3,5 ton' dan fazla araç/araçlarla taşımacılık faaliyetinde bulunacak olanlar için 10.000,-TL' dır.
FIATA FCT, nakliyecilere verilen taşıma belgesi, FIATA FCR, nakliyecinin mala zarar vermeden teslim ettiğini gösteren belge, FIATA FBL ise taşınacak olan mal ve yüklerin mülki konumlarını temsil eden önemli bir karayolu taşımacılığı belgesidir.
Yük taşıma araçları, yük olarak tanımlanmış tüm ürünlerin sevkiyatında kullanılan araçlardır. Bu araçların en sık kullanılanları ise şu şekilde sıralanmaktadır: Transpaletler: Üç farklı çeşide ayrılan transpaletler, özellikle yatay yüklerin taşınmasında kullanışlı ve popüler bulunmaktadır.
U-ETDS sistemi, Karayolları Taşıma Kanunu ve Karayolları Taşıma Yönetmeliği çerçevesinde, taşımacılık alanında faaliyet gösteren tüm firmaların taşıyacakları yük ve eşyalar ya da yolcuların elektronik ortamda anlık olarak takip edilmesi için oluşturulan bir sistemdir.
Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi (U-ETDS), ilk olarak 08.01.2018 tarih ve 30295 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Karayolu Taşıma Yönetmeliği (KTY) ve 24.04.2019 tarih sayılı resmi gazetede yayımlanan Tehlikeli Maddelerin Karayoluyla Taşınması Hakkında Yönetmeliği ile tanımlanmıştır.
U-Net ise E-Devlet sistemi üzerinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından Tehlikeli Madde Güvelik işlemleri kapsamında işlem giriş ve takipleri için kurulmuş otomasyon sistemidir. İkisi benzer fakat farklı bakanlıklara bağlı olmakla birlikte işlem giriş ve takipleri amacıyla kurulmuş otomasyon sistemleridir.
Bacak omuz genişliğinde açılmalı, yük araya alınmalı ve sıkıca kavranmalıdır. Kollar ve dirsekler vücuda olabildiğince yakın tutulmalı, dizler ve kalça beli düz tutabilecek şekilde bükülmelidir. Yük taşınırken asla belden dönüş yapılmamalı, yön değiştirilecekse ayaklar üzerinde tüm vücut birlikte dönmelidir.
bb) Özel izin: Ağırlık ve/veya boyutları bakımından özelliği olan, başka ulaşım sistemleri ile taşınması mümkün olmayan ve taşıma sınırını aşıp da taşınması zorunlu olan yüklerin taşınması ile ağırlık ve/veya boyutları bakımından yasal sınırı aşan yüksüz araçlara verilen izni ifade eder.
Bu belge, ihracatçı veya ithalatçının isteği üzerine, deniz yolu taşıma şirketleri veya uluslar arası gözetim şirketlerince düzenlenir.
D2 yetki belgesi belirli bir zaman tarifesine uymaksızın yolcu durumuna göre arızi sefer düzenleyerek taşıma yapacak olan gerçek ve tüzel kişilere, önceden gruplandırılmış yolcuları bir hareket noktasından alıp aynı hareket noktasına götürmek veya getirmek suretiyle mekik sefer düzenleyerek taşıma yapacaklara verilir.
Elektronik izleme; şüpheli, sanık veya hükümlülerin elektronik yöntem ve araçlar ile toplum içinde izlenmesini, gözetim ve denetim altında tutulmasını sağlayan, mağdurun ve toplumun korunmasını destekleyen kararların infaz edilmesinde kullanılan bir yöntemdir.
TARİFESİZ YOLCU TAŞIMA
Önceden bir taşıma hattı ve taşıma güzergahı ile bir zaman ve ücret tarifesi belirlenmeksizin; grup yolcu durumuna göre arızi veya mekik sefer düzenlenerek yapılan düzensiz yolcu taşımalarını ifade eder.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri