a) Profesör kadrosunda bulunanlara %100'ü, b) Doçent kadrosunda bulunanlara %100'ü, c) Doktor Öğretim Üyesi kadrosunda bulunanlara %100'ü, d) Araştırma Görevlisi kadrosunda bulunanlara %115'i, e) Öğretim Görevlisi kadrosunda bulunanlara %115'i, oranında her ay yükseköğretim tazminatı ödenir.
e) Öğretim Görevlisi ve Okutman kadrosunda bulunanlara %115'i, f) Uzman, Çevirici ve Eğitim-Öğretim Planlamacısı kadrosunda bulunanlara %115'i, oranında her ay yükseköğretim tazminatı ödenir. Bu tazminata hak kazanılmasında ve ödenmesinde aylıklara ilişkin hükümler uygulanır.
Öğretim üyelerine almakta oldukları aylık tutarının (ek gösterge dahil) % 80'i, öğretim görevlileri ve okutmanlara % 60'ı, öğretim yardımcılarına % 40'ı her ay üniversite ödeneği olarak ayrıca ödenir.
✓ Akademik teşvik ödeneğinin ödenebilmesi için, akademik teşvik puanının en az otuz olması gerekir. ✓ Her bir takvim yılı için bir önceki yıl esas alınmak suretiyle hesaplanan akademik teşvik puanı üzerinden Şubat ayının onbeşinden itibaren oniki ay süreyle her ayın onbeşinde ödenir.
Öte yandan, 1765 sayılı Üniversite Personel Kanununun 1 inci maddesinde, Üniversiteler Kanununa tabi üniversite öğretim üyelerinin ve öğretim yardımcılarının aylıklarının, ödeneklerinin ve diğer özlük işlerinin bu kanunla düzenleneceği belirtilmiş bulunmaktadır.
İlgili 22 soru bulundu
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36. maddesinde memur sınıfları sayılmış. Akademisyenler bu sınıflara dahil değil. Dolayısıyla Devlet Memurları Kanunu'na göre akademisyenler memur değil. Onlara yakın görülebilecek öğretmenler ise “Eğitim ve Öğretim Hizmetleri” sınıfına dahil memur.
a) Yükseköğretim: Milli eğitim sistemi içinde, ortaöğretime dayalı, en az dört yarı yılı kapsayan her kademedeki eğitim - öğretimin tümüdür.
28 Aralık 2022 YOKSİS sistemine veri girişinin açılması. 2-8 Ocak 2023 tarihleri arasında Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonlarına başvuruların yapılması. 9-13 Ocak 2023 tarihleri arasında Birim Akademik Teşvik Başvuru ve İnceleme Komisyonlarının incelemelerinin sonuçlandırılması.
(3) Akademik teşvik ödeneğinin ödenebilmesi için, akademik teşvik puanının en az otuz olması gerekir. (4) Teşvik ödemeleri sürerken kurum değiştirenlerin ödemeleri yeni yükseköğretim kurumlarınca yapılır.
e) Öğretim Görevlisi ve Okutman kadrosunda bulunanlar için %70'ine, f) Uzman, Çevirici ve Eğitim-Öğretim Planlamacısı kadrosunda bulunanlar için %70'ine, aldıkları akademik teşvik puanının yüze bölünmesi suretiyle bulunacak oranın uygulanması suretiyle hesaplanan tutarda akademik teşvik ödeneği verilir.
2023 yılı itibari ile 47 kişinin paylaştığı veriler ışığında aylık ortalama Yardımcı Doçent Doktor / Yrd Doç maaşları 34630 TL'dir. En düşük Yardımcı Doçent Doktor / Yrd Doç maaşı 27710 TL iken, en yüksek Yardımcı Doçent Doktor / Yrd Doç maaşı 83120 TL'dir.
eleman.net verilerine göre, Öğretim Görevlisi 2023 yılında ortalama 28.700 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Öğretim Görevlisi , Ocak 2023 yılında ortalama 22.660 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 13.992 TL maaş alıyordu.
eleman.net verilerine göre, Araştırma Görevlisi 2023 yılında ortalama 25.900 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Araştırma Görevlisi , Ocak 2023 yılında ortalama 20.680 TL maaş alırken, Temmuz 2022'de ise ortalama 12.628 TL maaş alıyordu.
Geçtiğimiz yıl eğitim ödeneğine ilişkin şu açıklamada şu ifadeler yer alıyordu; 2022 ve 2023 yıllarını kapsayan 6'ncı Dönem Toplu Sözleşme'nin 'Eğitim, Öğretim ve Bilim Hizmet Koluna İlişkin Toplu Sözleşme' bölümüne göre, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin; 2022'de 1325 TL, 2023'te 1400 TL olarak ödeneceği bildirildi.
a) Profesör kadrosunda bulunanlara %100'ü, b) Doçent kadrosunda bulunanlara %100'ü, c) Doktor Öğretim Üyesi kadrosunda bulunanlara %100'ü, d) Araştırma Görevlisi kadrosunda bulunanlara %115'i, e) Öğretim Görevlisi kadrosunda bulunanlara %115'i, oranında her ay yükseköğretim tazminatı ödenir.
2- Üniversite Ödeneği:
c) Üçüncü dereceden aylık alanlara % 110'u, d) Dördüncü ve beşinci dereceden aylık alanlara % 104'' ü, e) Diğer derecelerden aylık alanlara % 98' i, her ay üniversite ödeneği olarak ödenir. Bu ödenek damga vergisi hariç herhangi bir vergiye tabi tutulmaz ve kısmi statüde görev yapanlara ödenmez."
(*) Tek yazarlı makalelerde yazar tam puan alır. İki yazarlı makalelerde başlıca yazar tam puanın 0.8'ini, ikinci yazar 0.5'ini alır. Üç ve daha fazla yazarlı makalelerde ise, başlıca yazar toplam puanın yarısını alır, diğer yazarlar ise diğer yarısını eşit paylaşır.
Akademik teşvik ödeneği kanuna göre incelenmektedir. Bu ödeneğin ödenmesinde bireyin yurt içinde ve yurt dışında tamamladığı projeler, teknoloji ya da sanata katkısı gibi özellikler önemlidir. Bu özellikler neticesinde akademik teşvik puanının hesaplanmasıyla yapılan ödemeye akademik teşvik tutarı denmektedir.
Üniversitemiz öğretim elemanlarının 2021 yılı içerisinde gerçekleştirdikleri faaliyetlerine yönelik akademik teşvik ödeneği başvuru süreci, 03.01.2022 tarihinde başlayacaktır.
Akademik Teşvik Puanı:
Bu hesaplama, öğretim elemanının her bir faaliyet türünün alt faaliyetinden dolayı almış olduğu oranların toplamı ile her bir akademik faaliyet türü için belirlenmiş olan (30) puanın çarpılması sonucu elde edilir [Akademik faaliyet türü puanı = alt faaliyet oranları toplamı x 30]."
Çalışanların hem ekonomik, hem sosyal hem de psikolojik ihtiyaçlarını karşılayabilecek kurallar, programlar ve uygulamalar geliştirilmelidir. eğitebilecekleri bir çalışma ortamı oluşturulması gereklidir. Bu eğitimlere lise ve üniversite mezunu herkes başvurabilir.
1. 2020 yılı Akademik Teşvik Ödeneği başvurusu için öğretim elemanları 01.01.2020 – 31.12.2020 tarihleri arasında gerçekleştirdikleri ve Faaliyet Tablosunda yer alan akademik faaliyetlerini YÖKSİS'e (https://yoksis.yok.gov.tr/ “Özgeçmiş Oluşturma” menüsünden) girmelidir.
Türk yükseköğretim sisteminde dekan fakültenin ve birimlerinin temsilcisidir. Rektörün önereceği üniversite içinden veya dışından üç profesör arasından Yükseköğretim Kurulunca 3 yıl için atanır. Süresi biten dekan tekrar atanabilir.
Bilindiği gibi, 2547 sayılı kanunun 50/d maddesine göre atanmış araştırma görevlilerinin süreleri yüksek lisans için 3 yıl, doktora için 6 yıldır. Atamalar başarı durumuna göre birer yıllık dönemler halinde yapılır.
Böylece tüm yükseköğretim kurumları Yükseköğretim Kuruluna (YÖK) bağlanarak sistem merkezi bir hale getirilmiştir Bu yeniden yapılanma sonrasında, tüm yükseköğretim kurumları üniversite olarak tasarlanmıştır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri