Yulaf lapası, tek bir porsiyona ayırıp buzdolabında 5 gün boyunca saklayabilirsiniz. Dondurucuda saklanan yulaf lapası ise yaklaşık 3 ay kadar saklanabilmektedir.
Yulaf ezmesi, chia tohumu, süt ve su küçük bir kavanozda karıştırılarak 1 gece beklemek üzere dolaba kaldırılır. Sabah dolaptan çıkarılır ve üzerine meyveler, badem ezmesi, tarçın eklenir. Afiyet olsun.
Yulaf ne kadar sürede bozulur? Paketi açılmış kahvaltılık gevrek ise 4 ila 6 ay boyunca taze kalır. Pişmiş yulaf lapası gibi kahvaltılıklar ise buzdolabında 4-5 gün dayanabilir.
Yulaf ezmesinin de belli bir kullanım ömrü vardır. Yulaf ezmesi bozulur mu, ne kadar taze kalır diye merak ediyorsanız bu sorunun cevabı saklama şartlarına bağlıdır. Cam kavanozda, buzdolabında saklanan yulaf ezmesi 6 aya kadar taze kalır. Oda sıcaklığında ise bu süre 3 aya kadar düşer.
Yaz günlerinde içinizi ferahlatacak sağlıklı bir şey yemek istediğinizde yulaf lapasını soğuk tüketebilirsiniz.
İlgili 30 soru bulundu
Yulaf lapası, tek bir porsiyona ayırıp buzdolabında 5 gün boyunca saklayabilirsiniz. Dondurucuda saklanan yulaf lapası ise yaklaşık 3 ay kadar saklanabilmektedir.
Yulaf ezmesi sabah, öğle ve akşam öğünlerinde tüketilebilir. Güne zinde başlamak için sabah kahvaltılarında tüketilmesi önerilir. Fakat öğle yemeğinde ağır besinler tükettiyseniz, akşam yulaf yemek de olumlu sonuçlar verecektir. Yulafı sade tüketmek yerine süt veya yoğurtla karıştırabilirsiniz.
Paketi açılmış kahvaltılık gevrek ise 4 ila 6 ay boyunca taze kalır. Pişmiş yulaf lapası gibi kahvaltılıklar ise buzdolabında 4-5 gün dayanabilir.
yulaf ezmesi donduktan sonra, küpleri uzun süreli saklama için kilitli bir buzdolabı poşetine veya başka bir hava geçirmez kaba taşıyabilirsiniz. Dondurulmuş yulaf ezmesi, dondurucuda yaklaşık 3 ay dayanabilir.
Yani eğer yulaf ezmesini açtığınız zaman renginde bir değişiklik, kötü koku varsa tüketmeyin ama bunlar varsa kesinlikle tüketmeyin demek istemişler ama benim tavsiyem son kullanma tarihi geçen yulaf ezmesini kesinlikle tüketmemek. Bu durum sizin sağlığınızı etkiler, midenizi bozabilir.
Saklanması Ev yapımı yulaf sütü, ağzı sıkıca kapanan bir şişede ve buzdolabında tutulduğu sürece tazeliğini 5 gün civarı koruyacaktır.
Ev yapımı yulaf sütünü buzdolabında 5 güne kadar saklayın. Yulaf sütünü marketten almak yerine kendin yaptıysan sütü cam kavanoz gibi ağzı kapaklı kapalı bir kaba koyun. Sütün bozulmaması için buzdolabında 5 güne kadar saklayın. Yulaf sütünü daha uzun süre dayanması için dondurun.
Yulaf ezmesi günlük rutininiz için mükemmeldir, bu yüzden liflerin bağırsaklarınızın düzgün çalışmasını sağlar. Öğle veya akşam yemeği yedikten sonra sorun yaşıyorsanız, yulaf ezmesi yemek safra kesesi asitlerini azaltmaya yardımcı olur. Bu aynı zamanda bağırsak geçişini kolaylaştırır ve kabızlığı önler.
Yiyeceğin yulaf miktarının üzerini örtecek şekilde süt ilave edip 5-10 dakika bekletirsen, sen yüzünü yıkayıp hazırlanana kadar şişerek yenecek kıvama geliyor.
Küçük bir tencerenin içine yulafları koyun. Üzerine suyu ve sütü ilave edin. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye başlayın. Yulafları 3-4 dakika içinde şişip, yumuşadığında ocaktan alın.
Yulaf ezmesinin ayrıca yağ yakma özelliği vardır. Metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecine yardımcı olur. Yulaf ezmesi ile çok fazla açlık hissi yaşamadan kilo verebilirsiniz. Bitkisel protein içeriği sayesinde yulaf ezmesi, kilo verme sürecinde oluşan sarkmayı önlemede etkilidir.
Dengeli bir diyetle tüketilmesinde bir sakınca görülmese de çiğ yulaf çinko, demir gibi minerallere bağlanan ve vücudun bu mineralleri emmesini güçleştiren antinutrient fitik asidi içerir. Özellikle çiğ hali ile sık tüketildiğinde mineral eksikleri kaçınılmaz olabilir.
Paketi açılmış kahvaltılık gevrek ise 4 ila 6 ay boyunca taze kalır. Pişmiş yulaf lapası gibi kahvaltılıklar ise buzdolabında 4-5 gün dayanabilir.
Ayrıca kek, kurabiye vb. hamur işlerine eklenerek de tüketilir. İşte bu durumda kalori değeri birden yükselir. Eğer yulaf ezmesi kullanarak hazırladığınız yemekleri ara öğünlerde tüketirseniz sağlıklı bir şekilde kilo almanız mümkün.
Bir su bardağı süt ve 3 yemek kaşığı yulaf ile hazırlanan sütlü lapa kalorisi bir porsiyona eş değerdir. Yani 200 gr ağırlığında sütlü yulaf lapası yaklaşık olarak 325 kalori değerindedir.
Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Pişmiş yulaf mı çiğ yulaf mı? Tabi en sağlıklısı pişmiş yulaf yemek. Çünkü çiğ bir şekilde yenen bu tahıl, sindirim sistemini zorlayabiliyor. Yulafın pişirilmesi aynı zamanda patojenik mikroorganizmaların bulunma riskini en aza indirmeye yardımcı oluyor.
Yulaf ezmesini yeniden ısıtmak ocakta veya mikrodalgada yapılabilir, bu sadece birkaç dakika sürer.
Yulaf ezmesi yapılacaksa süt ya da su kullanılabilir. Eğer yulafı çiğ olarak yiyecekseniz o zaman süt kullanılması daha doğru olacaktır. Yulaf Ezmesi Zayıflatır Mı? Yulaf yüksek besin değerine sahip bir tahıl olduğu için uzun süre tokluk hissi verir.
Bunlardan birisi de yoğurt ve süt olmaktadır. Yapılan araştırmalara göre yulafı süt ve yoğurt gibi besinlerle tüketmenin daha faydalı olduğu gözlemlenmiştir. Özellikle kilo verme açısından süt ve yoğurt ile güvenli bir şekilde yulaf tüketilebilir.
İçeriğindeki melatonin ve B vitamini sayesinde yulaf ezmesi, serotonin salınımını uyarmak ve daha iyi ve kesintisiz bir gece uykusuna sahip olmak için mükemmeldir. Yulaf ezmesi yemek, daha iyi uyumanıza yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri