Yaz günlerinde içinizi ferahlatacak sağlıklı bir şey yemek istediğinizde yulaf lapasını soğuk tüketebilirsiniz.
En İyi Cevap. Yoğurt, içine sevdiğin meyveyi dilimle gayet güzel oluyor illaha sütle yapacam diyorsan eğer ılık süt tercih et sıcak süt yulafı hamur haline getirir yiyemezsin.
Yulaf ezmesi sabah, öğle ve akşam öğünlerinde tüketilebilir. Güne zinde başlamak için sabah kahvaltılarında tüketilmesi önerilir. Fakat öğle yemeğinde ağır besinler tükettiyseniz, akşam yulaf yemek de olumlu sonuçlar verecektir. Yulafı sade tüketmek yerine süt veya yoğurtla karıştırabilirsiniz.
Yulaf ısıtmadan yenir mi? Yulaf ezmesi daha fazla ısıtmadan veya pişirmeden yenebilir: Yulaf 1-6 saat su, süt veya bitki bazlı süt ikame maddeleri gibi su bazlı sıvı içinde ıslatılır.
Günlük yulaf ezmesi tüketiminin 2535 gram arası olmasını öneren uzmanlar aynı zamanda çiğ yulafı süt ya da su içinde bekleterek yemeyi tavsiye ediyor. Besin ve enerji değeri yüksek olması nedeniyle özellikle kahvaltı olmak üzere ekmek, kurabiye ve bisküvi yapımında sık tercih ediliyor.
İlgili 15 soru bulundu
Kritik sorulardan biri de yulaf ezmesi çiğ yenir mi sorusudur. Bu besinin midemizin sindirip, yararlarını tam olarak alabilmesi için pişirilmesi gerekir.
Yulaf ezmesini sütle pişirerek içerisine kuru meyveler eklenip tüketilebilir. Bunun yanında çiğ olarak yulafı yoğurtla karıştırıp taze meyveler ya da kuru meyveler kullanarak diyetinizde uzun süre tok ve enerjik kalabilirsiniz.
Yulaf soğuk yenir mi? Geceden buzdolabında bekleterek; Sabah uyandığında şişmiş ve yenecek kıvama gelmiş olacaktır. Soğuk yemek istersen: dolaptan çıkardığın yulafın üzerine istediğin meyve, ceviz/badem/fındık vb. ve aroma için tercihine bağlı olarak toz tarçın, kakao veya keçiboynuzu unu ekleyebilirsin.
1- Yulaf Lapası
Bir porsiyon için 1 çay bardağı süt veya su, 3 yemek kaşığı yulaf gerekiyor .
İçeriğindeki vitamin, mineral, protein ve nişasta oranı ile tüm tahıllar içerisinde en fazla oranda çözünür lif içeren yulaf, kahvaltı için en ideal besin olarak önerilir. İki kat daha hızlı doymayı sağladığından ve daha uzun süre tokluk hissi yarattığından dolayı diyet listelerinin vazgeçilmezi olarak kabul edilir.
Her gün yulaf ezmesi yerseniz, bir süre sonra kahvaltı sonrası daha az sıklıkla atıştırma isteği oluştuğunu göreceksiniz. Bunun nedeni, yulaf ezmesinin sizi daha uzun süre tok tutmasıdır. Kahvaltıda yumurta ve sebze yediğinizde aynı etkiyi elde edemezsiniz.
Bir minik tencerenin içine yulafları aktarın. Üzerine suyu ve badem sütünü ilave edin. Kısık ateşte yavaş yavaş pişirmeye başlayın. 3-4 dakika içinde yulafla şişip, yumuşadığında ocaktan alın.
İçeriğindeki melatonin ve B vitamini sayesinde yulaf ezmesi, serotonin salınımını uyarmak ve daha iyi ve kesintisiz bir gece uykusuna sahip olmak için mükemmeldir. Yulaf ezmesi yemek, daha iyi uyumanıza yardımcı olur.
Yulaf, sağlıklı bireylerde olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Kimi kişilerde şişkinliğe ve gaza sebep olabilir. Bunun dışında avenin duyarlılığı bulunan bireylerin yulaf tüketmemesi gerekmektedir.
Yulaf ezmesinin tek başına zayıflattığını söylemek mümkün değildir. Ancak bu besin uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Dolayısıyla daha az kalori almanıza yardımcı olur. Özellikle kahvaltı öğününde yulaf ezmesi yemek, iştahın kontrol altına alınmasını sağlar.
Günlük Yulaf Tüketimi Ne Kadar Olmalı? 8 yemek kaşığı yulaf, günlük protein ihtiyacının %15'ini karşılar. İçeriğinde bulunan E vitamini, kas liflerinin hızlı yenilenmesini sağlar. Bu nedenle günlük tüketilmesi gereken yulaf miktarı ortalama 8 yemek kaşığıdır.
1) Bir tavaya yulaf ezmesini, 200 ml su ya da sütü (ben genelde 100 ml su, 100 ml süt koymayı tercih ediyorum) ve dilediğiniz kadar tarçını koyun. 2) Orta ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. 3) Pişen yulaf lapasını bir kaseye alın, biraz soğumasını bekleyin. Üzerini bal ya da meyveyle süsleyin.
Süt veya yoğurt. ( Herhangi bir süt çeşidi olabilir; inek, keçi, badem, hindistan cevizi sütü vb.) Taze veya kuru meyveler. Ceviz, badem, fındık, kaju, ayçiçek çekirdeği gibi çiğ, kavrulmamış, tuzlanmamış sağlıklı yağlı tohumlar. Toz tarçın, kakao, keçiboynuzu unu, hindistan cevizi tozu.
Günlük Yulaf Tüketimi Ne Kadar Olmalı? 8 yemek kaşığı yulaf, günlük protein ihtiyacının %15'ini karşılar. İçeriğinde bulunan E vitamini, kas liflerinin hızlı yenilenmesini sağlar. Bu nedenle günlük tüketilmesi gereken yulaf miktarı ortalama 8 yemek kaşığıdır.
Yulaf ezmesini yeniden ısıtmak ocakta veya mikrodalgada yapılabilir, bu sadece birkaç dakika sürer.
Yarım su bardağı yulaf ezmesini yarım su bardağı yağsız süt ile karıştırın, 1 adet muz, yarım çay kaşığı tarçın ekleyerek tüketin. Yanında 1 bardak şekersiz çay veya kahve içebilirsiniz.
Yulaf, zengin besin değerleri ve antioksidan kaynağı olması nedeniyle vücudun daha sağlıklı ve zinde kalmasını sağlayan bir besindir. Özellikle diyet yapanların daha uzun süre tok kalmasına yardımcı olarak hızlı kilo vermesine yardımcı olan yulaf, sabah kahvaltılarında tüketilmesi önerilmektedir.
Aç karnına veya kahvaltıda yağsız sütle veya soya sütüyle, portakal suyu veya kabuklu yemişlerle birlikte yemeniz tavsiye edilir.
Muhteşem bir lif ve vitamin kaynağı olan yulaf ezmesi, sporcu beslenmesinin olmazsa olmazlarından biridir. Düşük glisemik endeksi sayesinde uzun süreye yayılan bir enerji salınımı sağlayan yulaf ezmesi, sporcuların antrenman öncesinde en çok tercih ettiği besinler arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri