Yulaf tüketimi, metabolizmanın hızlı çalışmasını sağlayarak kilo vermeye yardımcı olur. Tokluk hissi yaratarak az yemenizi sağlar.
Yulaf tüketimi sağlıklı bir şekilde kilo vermek isteyenlerin ilk tercihidir. Yulaf tok tutucu yapısı ile beraber gün boyunca kişilerin tokluk hissini yaşamalarını sağlamaktadır. Yulaf tüketimi aynı zamanda vücudun ihtiyaç duyduğu lifi de karşılamaktadır.
Sindirim sistemi fonksiyonlarını düzenler ve iyileştirir. Yulaf ezmesinin ayrıca yağ yakma özelliği vardır. Metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecine yardımcı olur. Yulaf ezmesi ile çok fazla açlık hissi yaşamadan kilo verebilirsiniz.
Her kahvaltıda yulaf tüketmek ve bunu bilinçsiz bir şekilde yapmak ekstra kalori alımına sebebiyet verebilmektedir. Eğer amacınız zayıflamak ve fit bir görünüme sahip olmak ise haftada 3 ya da 4 kere yulaf tüketimi yeterli olacaktır.
Kan şekerinin dengelenmesini sağlayan yulaf, yağ yakımına yardımcı olacaktır. Faydalı yağlar, her zaman depo yağların yakılmasına destektir. Özellikle zeytinyağı, doymamış yağ oranı yüksek bir yağdır. Bu yüzden yağ yakmaya ve ani açlık krizlerini önlemeye yardımcıdır.
İlgili 19 soru bulundu
Her gün en fazla 50 gr olacak şekilde tüketilen yulaf zararları konusunda endişe duymadan faydalanabileceğiniz değerli bir besindir. Düzenli tüketim ile yulafın kilo kontrolü, kas gelişimi, kalp ve damar sağlığının korunması gibi birçok faydasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz.
Yarım su bardağı yulaf ezmesini yarım su bardağı yağsız süt ile karıştırın, yarım bardak kuru üzüm ve yarım bardak kuru erik ekleyerek tüketin. Yanında 1 bardak şekersiz çay veya kahve içebilirsiniz. Öğle yemeği: Yarım su bardağı yulaf ezmesine yarım su bardağı yağsız yoğurt ve yarım su bardağı ceviz ekleyerek tüketin.
Yulaf ezmesi uzun süre tokluk hissi oluşturduğu için diyetlerde çok kullanılmaktadır. Yulaf ezmesini diyetlerinize sabah kahvaltısına eklerseniz ayda 3 ile 4 kilo verebilmeniz mümkündür.
3 Yemek Kaşığı Yulaf Kaç Kalori Bir yemek kaşığı yulaf ortalama 35 kalori (kcal), 2 yemek kaşığı yulaf ortalama 70 kalori (kcal) ve 3 yemek kaşığı yulaf ise ortalama 105 kalori (kcal) olarak hesaplanmaktadır.
1) Bağırsakları Çalıştırır
Bu maddeler kabızlık problemlerini çözme konusunda etkilidir. Yulaf kepeği, uzun süredir kabızlık çeken kişiler için doğal bir çözümdür. Kronik bir şekilde devam eden bağırsak tembelliğini ortadan kaldıran yulaf kepeği, bağırsakların daha sağlıklı şekilde çalışmasını sağlar.
Günlük Yulaf Tüketimi Ne Kadar Olmalı? 8 yemek kaşığı yulaf, günlük protein ihtiyacının %15'ini karşılar. İçeriğinde bulunan E vitamini, kas liflerinin hızlı yenilenmesini sağlar. Bu nedenle günlük tüketilmesi gereken yulaf miktarı ortalama 8 yemek kaşığıdır.
Aç karnına veya kahvaltıda yağsız sütle veya soya sütüyle, portakal suyu veya kabuklu yemişlerle birlikte yemeniz tavsiye edilir. 6. Kolesterolü azaltır: Yulaf bir lif ihtiva eden adı beta-glukan , vücuttaki kolesterol azaltmaya yardımcı olur.
Kalın bir pirinç tanesine benzerlik gösterir. Yulaf kepeği: Sindirimi oldukça zor, kalorisi son derece düşük ve pişirmesi basittir. Yulaf ezmesi: Kabuğu çıkarılmış haldeki yulafların buharda pişirilerek ezilmesiyle yassı hale getirilmesinin ardından raf ömrünü uzatmak için kurutulmasıyla elde edilir.
Kas Gelişimini Destekleyebilir
Ayrıca yulaf, vegan sporcular için önemli bir protein kaynağıdır. Vegan beslenmede hayvansal kaynaklı gıdalar tüketilmediği için protein kaynağı olarak bitkisel besinler kullanılır. Demir içeriğinin yüksek olması da yulaf ezmesinin kaslara faydası açısından önemlidir.
Yulaf ezmesi zararları kişiden kişiye değişiklik gösterir. Genel olarak yulaf ezmesi zararı olan bir besin değildir. Ancak mide ve sindirim sorunu olan kişilerde bağırsak sorunlarına ve gaz problemlerine yol açabilir.
Yulafın su ile karıştırılmasıyla elde edilen yulaf ezmesi, gün içerisinde 8-10 yemek kaşığı olacak şekilde tüketilebilir.
40 gram yulaf ezmesinde 2 gram lif ve 150 kalori bulunur. Öğünlerinizde 2 dilim ekmek yerine 4 yemek kaşığı yulaf ezmesi tüketerek zayıflamanızı hızlandırabilirsiniz. Metabolizmayı hızlandıran yulaf daha hızlı yağ yakmanıza ve kilo vermenize yardımcı olur.
Yulaf ezmesi kaç kaşık yenmeli? 6 yemek kaşığı (40 gr) yulaf günlük posa ihtiyacınızın yaklaşık %20'sini karşılar. 3 yemek kaşığı yulaf = 1 dilim ekmek yerine tüketilebilir.
Yulaf lapasının 100 gramında 77 kalori bulunmaktadır. Yulaf lapasının 1 porsiyonu (130 gr) 100 kaloridir.
Hem kilo vermek hem de sağlığını korumak isteyen kişilerin genellikle diyet listesinde aradıkları besinlerden birisi de yulaf olmaktadır. Kilo vermenin yanında sağlık açısından da iyi bir besin olan yulafın nasıl tüketilmesi gerektiği de bilinmesi gerekmektedir.
Huzurlu ve ödemsiz bir güne başlamak için yulaf ezmesini kahvaltıda tüketebilirsiniz. Öğle vakitlerine doğru karnınızdan açlık alarmları geldiğinde ise bir kase yoğurt veya bir bardak süt içinde yulaf ezmesini içiniz rahat yiyebilirsiniz. Yulaf ezmesi akşam yenir mi derseniz elbette yenir.
Sağlıklı kiloyu korumak ve kötü kolesterolü dengelemek için mutlaka yulaf tüketilmelidir. Yulaf ezmesi akşam yemeğinde de rahat bir şekilde tüketilebilir. Akşam yemeğinde tüketilen yulaf iyi uykuyu da destekler.
1 fincan (60 g) yulaf ezmesi 222 kcal. 1 orta kase (100 g) yulaf ezmesi 370 kcal. 1 tatlı kaşığı (5 g) yulaf ezmesi 11 kcal. 1 su bardağı (200 ml) yulaf ezmesi 259 kcal.
Yulaf ezmesi özellikle diyet yaparken tüketildiğinde ekmek yeme alışkanlığınızın önüne geçecektir. Aşırı açlık hissedildiğinde bir kase yoğurt ya da bir bardak süte yulaf ezmesi ekleyerek gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Kahvaltıda soya sütü, portakal suyu ile yulaf ezmesi tüketebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri