Yulaf yoğurtla veya sütle direkt olarak çiğ bir şekilde yenilebildiği gibi, pişirilip de tüketilebiliyor.
Tatlı ve tuzlu yiyeceklerde karşımıza çıkan yulaf çiğ formda tüketildiğinde mide ve bağırsaklarda birikerek hazımsızlık ve beraberinde kabızlık sorunlarına yol açabilir.
Çiğ tüketilen yulaf tüm tohumlar gibi vücudumuzdan sindirilmeden atılır. Bunu da içeriğindeki fitik asite borçludur. Fitik asit sindirim enzimlerini bloke ettiği gibi, aynı zamanda demir, çinko, kalsiyum gibi vücudumuz için önemli minerallerin emilimini de engeller.
Yulaf ezmesi pişirilmeden tüketildiği gibi pişirilerek de tüketilebilmekte olan bir besindir. Özellikle de kış mevsimlerinde portakallı yulaf ezmesi en fazla tercih edilen besinler arasında yer almaktadır. Genel olarak yulaf pişirmek için yapışmayan bir tava tercih etmeniz gerekmektedir.
Yulafı sade tüketmek yerine süt veya yoğurtla karıştırabilirsiniz. Ek olarak kuru üzüm, çilek, elma kurusu gibi meyvelerle tatlandırabilirsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Yulaf ezmesini lapa kıvamına getirmek için sıcak sütte kaynatabilir ya da soğuk süte bir miktar yulaf ekleyerek bir gece buzdolabında bekletebilirsiniz. Yulaf lapasını meyvelerle, fındık ve ceviz kırıklarıyla süsleyerek şekersiz ve düşük kalorili tatlılar hazırlayabilirsiniz.
Yiyeceğin yulaf miktarının üzerini örtecek şekilde süt ilave edip 5-10 dakika bekletirsen, sen yüzünü yıkayıp hazırlanana kadar şişerek yenecek kıvama geliyor.
6 yemek kaşığı (40 gr) yulaf günlük posa ihtiyacınızın yaklaşık %20'sini karşılar. 3 yemek kaşığı yulaf = 1 dilim ekmek yerine tüketilebilir.
100 gramında yaklaşık 370 kalori bulunan yulaf ezmesi, bu kalorinin büyük bir kısmını protein ve karbonhidrat olarak sağladığı için aşırıya kaçılmadığı sürece kilo aldırıcı etkisi bulunmaz.
Bizi daha uzun süre tok tutan, açlığımızı azaltan ve kilo vermemize yardımcı olan lif ve protein ile doludur. Bu lifler aynı zamanda vücudumuzdaki kan şekeri seviyesini düzenler ve bağırsak hareketlerini düzenli hale getirir.
Düzenli olarak yulaf tüketmek, metabolizmanın hızlı çalışmasına yardımcı olabiliyor. Hızlı çalışan bir metabolizma ile kilo vermek de daha kolay hale geliyor. İçeriğindeki yavaş karbonhidratlar, tokluk hissini artırıyor ve normalden daha az yemeye yardımcı oluyor.
Öncelikle evet; yulaf ezmesi, süt ve muz karışımı kilo aldırır. Çünkü kalorisi yüksektir. Üstelik bu karışım, içerisinde sağlığa zararlı herhangi bir besin olmadığından diyetisyenler tarafından kilo almak isteyenlere ara öğün olarak verilir.
Yulaf, sağlıklı bireylerde olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Kimi kişilerde şişkinliğe ve gaza sebep olabilir. Bunun dışında avenin duyarlılığı bulunan bireylerin yulaf tüketmemesi gerekmektedir. Çünkü bu bireylerde yulaf tüketiminin, sindirim sistemi hastalıklarına yol açtığı söylenebilir.
Yulaf tüketimi, sağlıklı durumdaki bireylerde pek de zararlı olan nitelikteki olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Ancak yulaf tüketimi bazı insanlarda şişkinliğe ve gaza neden olabilmektedir.
8. İçinde yok yok... Malzemeler: 1 su bardağı süt. 2 yemek kaşığı yulaf.
1- Yulaf kepeğini süt yerine su ile karıştırarak tüketiyorsanız ilk hata bu olabilir. Çünkü kepek su ile değil süt ile şişiyor ve midenizdeki 'tokluk' yerini alıyor. 2- Kulağa ilginç geliyor olsa da bazı araştırmalara göre yulaf kepeğine az da olsa tuz eklemek gerekiyormuş. Çok az olmak şartıyla.
koyu kivami ve kremamsi tadiyla kahveyi epey lezzetli hale getiriyor. hayvansal olmayan diğer sütlerden farklı olarak, pişirilmeye uygun yapısı yoktur. hele de süzülmeden kullanılıyorsa, sıcak süt içme hevesinizin lapa ile sonuçlanmaması mümkün değil. soğuk içiniz.
Muhteşem bir lif ve vitamin kaynağı olan yulaf ezmesi, sporcu beslenmesinin olmazsa olmazlarından biridir. Düşük glisemik endeksi sayesinde uzun süreye yayılan bir enerji salınımı sağlayan yulaf ezmesi, sporcuların antrenman öncesinde en çok tercih ettiği besinler arasındadır.
Yulaf ezmesi uzun süre tokluk hissi oluşturduğu için diyetlerde çok kullanılmaktadır. Yulaf ezmesini diyetlerinize sabah kahvaltısına eklerseniz ayda 3 ile 4 kilo verebilmeniz mümkündür.
Yulaf Sütsüz Nasıl Yenir? Yulafı sütsüz yemenin birden fazla yolu vardır. İlki süt yerine su ile haşlamaktır. Fakat lezzet konusunda tatmin olmazsanız kakao gibi baharatlarla aromalandırabilirsiniz.
Vegan beslenmesinde oldukça önemli bir yere sahip olan yulaf sütü, B vitaminlerini yüksek oranda yapısında bulundurmaktadır. Sağlıklı beslenenlerin, inek sütüne alerjisi olanların ve farklı tatlar denemeyi sevenlerin tüketebileceği bir süt türüdür.
1- Yulaf Lapası
Bir porsiyon için 1 çay bardağı süt veya su, 3 yemek kaşığı yulaf gerekiyor . - Sütü bir cezveye/sos tenceresine dökün.
Yulaf ezmesinin tek başına zayıflattığını söylemek mümkün değildir. Ancak bu besin uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir. Dolayısıyla daha az kalori almanıza yardımcı olur. Özellikle kahvaltı öğününde yulaf ezmesi yemek, iştahın kontrol altına alınmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri