Diyet yapanlar ve tok kalmak isteyenler için yulaf unu süt veya yoğurtla beraber tüketilebilir. Bir kase yoğurt üzerine 1 kaşık yulaf unu ekleyip üzerine meyve veya kuru yemiş gezdirip tüketebilirsiniz. Yulaf unundan elde edilen gevrekler marketlerde satılmaktadır. Bu gevrekleri de yine aynı şekilde tüketebilirsiniz.
Nasıl buğday veya çavdarı çiğ tüketmiyorsak yulafı da aynı şekilde çiğ tüketmemeliyiz. Çiğ tüketilen yulaf tüm tohumlar gibi vücudumuzdan sindirilmeden atılır. Bunu da içeriğindeki fitik asite borçludur.
İçerisinde zengin mineraller, fosfor ve mineraller yer alan yulaf her mevsim tüketebileceğiniz lezzetli gıdalardandır. Ölçülü bir şekilde tüketildiği zaman yulaf kilo aldırmayan bir besindir.
Yulaf unuyla oda sıcaklığındaki suyu küçük bir kaba koyun. Orta hararetli ateşte karıştırarak kaynama noktasına getirin. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısın 3-5 dakika pişirin. Ocaktan alıp bir kaba aktarın ve birazcık soğumasına izin verin.
Yulaf unu, özellikle de diyet yaptığınız zamanlarda kullanabileceğiniz bir üründür. Tatlılara çok yakışan bu unu kurabiyeden, poğaçaya, kekten ekmeğe kadar pek çok hamur işi tarifinde gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Aynı zamanda sütlü tatlılarınızın içine ilave ederek kıvamının koyulaşmasını sağlayabilirsiniz.
İlgili 45 soru bulundu
Yulaf unu, ana maddesi yulaf olan, yulafın birkaç farklı öğütülme aşamasından geçirilerek elde edilen halidir.
Diyet yapanlar ve tok kalmak isteyenler için yulaf unu süt veya yoğurtla beraber tüketilebilir. Bir kase yoğurt üzerine 1 kaşık yulaf unu ekleyip üzerine meyve veya kuru yemiş gezdirip tüketebilirsiniz. Yulaf unundan elde edilen gevrekler marketlerde satılmaktadır. Bu gevrekleri de yine aynı şekilde tüketebilirsiniz.
Acımsı bir tadı var ve bu yüzden bebeğim yiyemedi. Son kullanma tarihine ise 1 yıl var.
Özellikle içermiş olduğu zengin lifler sayesinde yulaf bağırsakların düzenli şekilde çalışmasına olanak tanır. Yani sindirimi kolaylaştırır. O yüzden kabızlık problemi yaratmasının aksine, sağlıklı bir şekilde kabızlık probleminin ortadan kalkmasına imkan verir.
Yulaf ezmesinin ayrıca yağ yakma özelliği vardır. Metabolizmayı hızlandırarak kilo verme sürecine yardımcı olur. Yulaf ezmesi ile çok fazla açlık hissi yaşamadan kilo verebilirsiniz. Bitkisel protein içeriği sayesinde yulaf ezmesi, kilo verme sürecinde oluşan sarkmayı önlemede etkilidir.
Her gün en fazla 50 gr olacak şekilde tüketilen yulaf zararları konusunda endişe duymadan faydalanabileceğiniz değerli bir besindir. Düzenli tüketim ile yulafın kilo kontrolü, kas gelişimi, kalp ve damar sağlığının korunması gibi birçok faydasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz.
Genel olarak yulaf ezmesi zararı olan bir besin değildir. Ancak mide ve sindirim sorunu olan kişilerde bağırsak sorunlarına ve gaz problemlerine yol açabilir. Yulaf ezmesinin aşırı tüketiminden kaçınılmalı ve yulaf ezmesi aralıklı olarak tüketilmelidir.
Kardiyovasküler hastalıkların oluşum riskini azaltmaktadır. Yulaf kepeği veya yulaf ezmesi olarak özellikle kurabiye tariflerinizde beyaz un yerine kullanabilirsiniz.
Yulafın Zararları
Yulaf, sağlıklı bireylerde olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Kimi kişilerde şişkinliğe ve gaza sebep olabilir.
Tatlı ve tuzlu yiyeceklerde karşımıza çıkan yulaf çiğ formda tüketildiğinde mide ve bağırsaklarda birikerek hazımsızlık ve beraberinde kabızlık sorunlarına yol açabilir.
Yulaf kepeği, un, kakao ve kabartma tozunu ekleyip az yağla yağladığımız kek kalıbına döküyoruz. Normal kek kıvamından biraz daha akıcı oluyor. O yüzden 150 derece fırında 25 dakika kadar pişiriyoruz.
Yulaf unu lif, protein ve mineraller bakımından zengindir ve içerdiği sağlıklı yağlarla kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilir. Yulaf unu, yavaş sindirilen karbonhidratlarıyla bilinir. Beyaz undan daha düşük glisemik indeksi ile vücudunuzun enerji için yulafı sindirmesi daha uzun sürer.
1 tepeleme çorba kaşığı (15 g) yulaf ezmesi 56 kcal.
Çözünebilen lifler mide ve barsakların düzenli çalışmasında etkinliği kanıtlanmış maddelerdir. Yulaf tüketimi düzenli hale getirilirse başta kabızlık olmak üzere ishal, hazımsızlık, şişkinlik, İBS gibi sindirim ve emilim şikayetleri önemli oranda azaltılabilir.
Yulaf, sağlıklı bireylerde olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Kimi kişilerde şişkinliğe ve gaza sebep olabilir. Bunun dışında avenin duyarlılığı bulunan bireylerin yulaf tüketmemesi gerekmektedir. Çünkü bu bireylerde yulaf tüketiminin, sindirim sistemi hastalıklarına yol açtığı söylenebilir.
Yulaf Unu: Uygun saklama kabı, kapalı ağız ve müsait depolama alanlarında 3 aya kadar, buz dolabında ise 6 aya kadar saklanabilir.
a.
Yulaf gerekli bütün besin maddelerini en uygun karışımla bünyesinde saklar. İyi bir kas yapıcıdır. Ortalama bir spor atına 6 kg. verilebilir.
Diyet yapan ve sağlıklı beslenmek isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilen yulaf unu, hem yemek yapımında hem de ara öğün için atıştırmalık tariflerinizde kullanabilirsiniz. Ayrıca yulaf ununu çorbaların içine katarak koyu kıvam oluşturabilirsiniz. Yulaf unuyla sağlıklı tarifler için tıklayın!
Tarifte kullandığım su bardağı ölçüsü 200 ml dir. Daha sonra kaba 2 buçuk su bardağı yulaf unu, 1 paket kabartma tozu ve 1 çay kaşığı tuz koyun. Yoğurmadan sadece spatula yardımı ile hamuru güzelce karıştırın. Spatula ile hamurunuz çok kolay bir şekilde toparlanacaktır.
Yulaf doğası gereği glutensiz bir ürün olduğundan, yulaf ununun da gluten içermemesi gerekiyor. Ancak üretim aşamasında buğday, arpa, bulgur vb. diğer tahıllarla karıştırılması veya bu glutenli mamullerle yakın tutulması, üründe gluten bulunmasına yol açabiliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri