Portbebe, yenidoğan bebeğinizi ilk günlerinde güvenle taşımanızı sağlayan bir üründür. Bebeğinizi bir yerden farklı bir yere rahatlıkla ve güvenli bir şekilde Portbebe ile taşıyabilirsiniz. Konforlu ve kullanışlı bir ürün olan Portbebe kanguru sling bebeğinizin güvenliğini önemseyen özgün bir tasarıma sahiptir.
Portbebe, bebeğiniz ilk doğduğu andan itibaren kullanabileceğiniz ürünler arasındadır. Bebeğinizi bir yerden başka bir yere konforlu ve güvenilir şekilde taşıyabilmenize yardımcı olabilecek ürünlerin başında portbebeler yer alır. Bebekler ilk doğdukları dönemlerde bebek arabalarına yerleştirilemezler.
Puset ve Portbebe Arasındaki Farklar
Yalnızca bebeği taşıma amaçlı değil, aynı zamanda oto koltuk, bebek arabası portbebesi ve ev içinde de bebeği güvenli tutabilecek bir ürün arayışındaysanız, pusetler sizin için çok daha uygun olacaktır.
bebeği arabada seyahat ettirebilmek için anakucağı şart. portbebeyi arabaya bağlayamazsın.
Portbebe ürünleri, yenidoğan sürecinden itibaren rahatlıkla kullanılabilir. Ürün, modeline göre değişkenlik gösterse de genel itibari ile bebeklerde 9-12 ay aralığına kadar kullanılabiliyor. Özellikle seyahat ederken tercih edebileceğiniz bu ürün ile bebeğiniz de siz de rahat edebilirsiniz.
İlgili 24 soru bulundu
Çocukların 2 yaşına kadar arabada yüzleri arka cama doğru bakar şekilde yani ters oturtulmaları gerekiyor. Zira düz oturtulurlarsa, ciddi omurilik zedelenmeleri yaşanabiliyor. Amerika'da yapılan bir araştırma trafik kazalarında ölen kişilerin yaklaşık yarısı 16 yaşından küçüklerin oluşturduğunu gösteriyor.
Bebekler oturmaya başlaması ile beraber puset kullanımına ihtiyaç da azalmaya başlamaktadır. Bebekten bebeğe göre değişse de genellikle bebekler 3 aydan sonra yavaş yavaş oturtulmaya başlanmaktadır. Yeni doğan döneminden itibaren kullanılan pusetler bebeklerde en verimli olarak 6 ile 9 aya kadar kullanılmaktadır.
Pusetler, bebeklerin rahatça taşınabilmesi için uzun yıllardır tercih edilen araçlardan biri. Özellikle yenidoğan bebeklerin vücutları hassas olduğu için uzun yollarda kucakta taşınmak yerine bedenlerine destek olacak bir pusette taşınmaları öneriliyor.
Anneler bebeklerinin doğumundan itibaren puset kullanmayı tercih ediyor. Siz de bebeğinizin konforunu göz önünde bulundurarak ve pusete yatırıldığında tepkilerini ölçerek uygun zamanı bulabilirsiniz. Bebeğinizin ihtiyacına göre sırtına destek olacak şekilde bir battaniye ya da yastık yerleştirebilirsiniz.
10-15 kilogram taşıma kapasitesine sahip puset ve bebek arabaları, genellikle 1-1,5 yaş çocuklar için uygundur. 30-35 kilogram taşıma kapasitesine sahip bebek arabalarıysa 4-5 yaşa kadar güvenli bir şekilde kullanılabilir.
Travel sistem bebek arabaları oto koltuğu, portbebe ve ana kucağı gibi farklı işlevlere sahip parçaları bünyesinde barındıran bebek arabalarıdır. Çok fonksiyonlu oluşları bebeğinizle seyahat sırasında ortaya çıkan tüm gereksinmelere cevap verebilmelerini sağlıyor.
22 kilograma kadar taşıma kapasitesi bulunan kabin boy bebek arabası, katlandığında o kadar küçük boyutlara gelir ki en dar alanlarda hatta uçaklarda kabin üstü boşluklarda bile taşınabilir. Tek elle kolayca açılıp kapanabilen bebek arabası, itme koluna dokunulduğunda otomatik olarak katlanır.
Özellikle bebek arabasında bebekler gezerken sallandıklarından dolayı hemen uykuya dalmaktadır. Artık yeni arabaların puset bölmesi olduğu için uykuya Dalan bebekler buradan rahatlıkla çıkarılıp evlerine götürülebilmektedir. Böylece puset bebeklere asla zarar vermemektedir.
Bu detay en önemlilerinden biri. Bu nedenle de hastane çantası, hastane çıkış çantası olarak da bilinir. İçinde mevsimlik bebek battaniyesi, alt değiştirme bezi, tulum, çıtçıtlı body, önlük, banyo havlusu, emzik, biberon, pişik kremi, yelek, hırka, çarşaf gibi ürünler olur.
Ana kucağında bebeğinizi en fazla 1.5 – 2 saat kadar tutabilirsiniz. Bu sürenin ardından bebeğinizi ana kucağından çıkarmanız ve bir süre hareket hâlinde tutmanız gerekir.
Yenidoğan Bebek Ne Zaman Yastık Kullanabilir? İşin doğrusu ve güvenli olanı bebeğiniz yürümeye başlayan bir çocuk olana kadar yastıkla uyuyamaz. Bebekler en az 1 yaşına kadar yastık, battaniye ve diğer yumuşak yatak takımlarından arındırılmış sert ve düz bir yüzeyde uyumalıdır.
Yenidoğan Yatırma Şekli
Yenidoğan bebekler, uzun bir süre kendilerini hala anne karnında sanırlar. Bu nedenle yaklaşık 1 ay boyunca cenin pozisyonunda dururlar. 4 aylık olana kadar anne sesi ve annenin kalp atışları onları rahatlatır. Bu pozisyonda rahat edecekleri şekilde uyutulmaları gerekir.
Bebeklerin kemik gelişimleri için en doğru yatak seçimi orta sertlikteki yataklardır. Çok yumuşak yataklarda bebek yatağın içine gömüleceği için kemik gelişimi açısında uygun değildir. Çok sert yataklar ise narin kemik yapısı açısından mantıklı bir tercih olmayacaktır.
Ana kucağı doğumdan itibaren kullanılabilir. Tamamen yatırıldığında, bebek yatma pozisyonundayken, güvenlik sağlayan ve koruma hissi veren özel iç küçültücü minder ile desteklenir.
Bunun yanı sıra ana kucağı içerisinde uyuması da önerilmiyor. Sürekli olarak oturur pozisyonda durması, bebeklerin gelişimini olumsuz yönde etkileyebiliyor. Sürenin yanında ana kucağı kullanırken temizliğine de dikkat edilmesi gerekiyor.
Temizlik esnasında kolayca çıkarılabilir. %100 pamuktan meydana gelen bu ürünler bebeğin terlemesini önlerken boncuk elyaftan oluşan iç dolgusu sayesinde konforlu ve hijyenik bir ortam sağlar.
Ana kucaklarının sadece ev içerisinde kullanılması için üretilenleri de mevcut. Bunlar ise ev tipi ana kucağı olarak adlandırılıyor. Puset ve ana kucağı farkından da söz edelim. Aslında ana kucağı oto koltuğu ile aynı şeyken, puset bebek arabası ile aynı şey.
Çocuk 9. ayından itibaren yüzü öne bakacak şekilde araba koltuğunda oturabilir. Çocuk 4-8 yaş arasında ise araba koltuğu ya da yükseltici ile oturmalıdır. 12 yaşından küçük çocuklar ön koltukta oturamaz. Bebek ve çocuklar arabada yalnız bırakılmamalıdır.
Bebekler Oto Koltuğuna Ne Zaman Oturur? Bebekler doğumdan itibaren araba puseti içerisine oturtulabiliyor. Grup 0 ve Grup 0+ olarak da bilinen, yeni doğan bebeğe uygun olarak tasarlanan araba koltukları 45-50 derecelik açıyla kullanıldığı için bebeğe konforlu ve güvenli bir yolculuk sağlıyor.
Bebekler ne zaman döner diye merak ederseniz size öncelikle 2 ay civarı yan yatırıldıklarında bebeklerin sırt üstü dönebileceğini söyleyebiliriz. 4 ay civarı ise sırt üstü yatan bebekler yan dönebilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri