Yiyeceğiniz kadar yulafı minik bir tencereye koyun, üzerine bir miktar süt ya da suyu ekleyin. Tercihinize göre tarçın, kakao, keçiboynuzu unu da ekleyebilir çok daha farklı bir hale getirebilirsiniz. 5 dakika kadar pişirmeye bırakın ve daha sonra çeşitli meyvelerle süsleyip tüketin.
İlgili 15 soru bulundu
Yulafı sade tüketmek yerine süt veya yoğurtla karıştırabilirsiniz. Ek olarak kuru üzüm, çilek, elma kurusu gibi meyvelerle tatlandırabilirsiniz.
Süt veya yoğurt. ( Herhangi bir süt çeşidi olabilir; inek, keçi, badem, hindistan cevizi sütü vb.) Taze veya kuru meyveler. Ceviz, badem, fındık, kaju, ayçiçek çekirdeği gibi çiğ, kavrulmamış, tuzlanmamış sağlıklı yağlı tohumlar. Toz tarçın, kakao, keçiboynuzu unu, hindistan cevizi tozu.
Yarım su bardağı yulaf ezmesini yarım su bardağı yağsız süt ile karıştırın, 1 adet muz, yarım çay kaşığı tarçın ekleyerek tüketin. Yanında 1 bardak şekersiz çay veya kahve içebilirsiniz.
Günlük Yulaf Tüketimi Ne Kadar Olmalı? 8 yemek kaşığı yulaf, günlük protein ihtiyacının %15'ini karşılar. İçeriğinde bulunan E vitamini, kas liflerinin hızlı yenilenmesini sağlar. Bu nedenle günlük tüketilmesi gereken yulaf miktarı ortalama 8 yemek kaşığıdır.
Yoğurtla tarçını karıştırın. Yarısını kaseye ekleyin. Üzerine yulaf ezmesi veya granola ve meyveleri ilave edin. Ardından yoğurdun kalan kısmını ekleyin ve görseldeki gibi üzerini ceviz yulaf ve meyvelerle süsleyin ve tarifimiz hazır.
Sütü kaynatmaya koyalım, az kaynamaya başladığında yulafı ekleyelim. Karıştırın ve 1 muzu ezip içine koyun (diğer yarım muzu üzeri için kullanacağız).
5 – 6 kaşık yulaf ezmesini 1 su bardağı yarım yağlı sütle karıştırın. İçerisine 1 adet Anamur muz 5 – 6 adet fındık ve 1 çay kaşığı tarçınla ister blenderdan geçirip sıvı şekilde tüketebilir isterseniz de geceden bekletip daha yoğun kıvam ile sabah kahvaltısında tüketebilirsiniz.
Her gün en fazla 50 gr olacak şekilde tüketilen yulaf zararları konusunda endişe duymadan faydalanabileceğiniz değerli bir besindir. Düzenli tüketim ile yulafın kilo kontrolü, kas gelişimi, kalp ve damar sağlığının korunması gibi birçok faydasından kolaylıkla yararlanabilirsiniz.
Yulaf ezmesi yapılacaksa süt ya da su kullanılabilir. Eğer yulafı çiğ olarak yiyecekseniz o zaman süt kullanılması daha doğru olacaktır. Yulaf Ezmesi Zayıflatır Mı? Yulaf yüksek besin değerine sahip bir tahıl olduğu için uzun süre tokluk hissi verir.
Bunlardan birisi de yoğurt ve süt olmaktadır. Yapılan araştırmalara göre yulafı süt ve yoğurt gibi besinlerle tüketmenin daha faydalı olduğu gözlemlenmiştir. Özellikle kilo verme açısından süt ve yoğurt ile güvenli bir şekilde yulaf tüketilebilir.
Yulaf, sağlıklı bireylerde olumsuz etkiyi pek yaratmaz. Kimi kişilerde şişkinliğe ve gaza sebep olabilir. Bunun dışında avenin duyarlılığı bulunan bireylerin yulaf tüketmemesi gerekmektedir.
Kritik sorulardan biri de yulaf ezmesi çiğ yenir mi sorusudur. Bu besinin midemizin sindirip, yararlarını tam olarak alabilmesi için pişirilmesi gerekir.
Muzu çatal yardımıyla ezin. Muz ve kıvam almış yulafı ayrı bir kapta karıştırın. Üzerini tahin, pekmez ve fındık ile süsleyin. Afiyet olsun.
Glütensiz tam tahıl olan yulaf, kalp hastalığı riski, kan şeker seviyeleri hatta kilo gibi yaygın sorunların giderilmesinde etkin rol oynar. Günlük yulaf ezmesi tüketiminin 2535 gram arası olmasını öneren uzmanlar aynı zamanda çiğ yulafı süt ya da su içinde bekleterek yemeyi tavsiye ediyor.
Muhteşem bir lif ve vitamin kaynağı olan yulaf ezmesi, sporcu beslenmesinin olmazsa olmazlarından biridir. Düşük glisemik endeksi sayesinde uzun süreye yayılan bir enerji salınımı sağlayan yulaf ezmesi, sporcuların antrenman öncesinde en çok tercih ettiği besinler arasındadır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri