Dolayısıyla bu soy hattı boyunca her canlı bir yumurtadan çıkmıştır. Tam olarak bu sebeple, ilkin tavuklar da dahil olmak üzere tüm tavuklar da öyle... Bu da, sorumuzun cevabını tartışmasız bir şekilde vermektedir: yumurta, tavuktan önce evrimleşmiştir, dolayısıyla tavuk yumurtadan çıkar.
Eğer yumurtayı tavuk yumurtası ya da proto-tavuk yumurtası gibi farklı şekillerde tanımlamazsak tavuk bir şekilde yumurtadan meydana geliyor deriz. Yani tartışma sona erdi: Önce yumurta, sonra tavuk. Yani önce yumurta tavuktan değil, tavuk yumurtadan oluşmuştur.
Yumurta tavuktan çıkar çünkü yumurtadan çıkan tavuk değil civcivdir.
Soru: Tavuk Mu Yumurtadan, Yumurta Mı Tavuktan Çıkar? Çok basit: tavuk* yumurtadan çıkar. Bu sorunun halen popüler bir "ikilem sorusu" olarak lanse edilmesi, halkın Evrimsel Biyoloji'den bihaber oluşunun en bariz göstergelerinden birisidir.
Horoza sormuşlar: “Yumurta mı tavuktan çıkar, tavuk mu yumurtadan?” Horoz da cevap vermiş; “Ben polemiğe girmem yapıştırır geçerim, ben horozum!” İşte...
İlgili 23 soru bulundu
Tam olarak bu sebeple, ilkin tavuklar da dahil olmak üzere tüm tavuklar da öyle... Bu da, sorumuzun cevabını tartışmasız bir şekilde vermektedir: yumurta, tavuktan önce evrimleşmiştir, dolayısıyla tavuk, yumurtadan çıkar.
Hayır. Tavuklar, kümeste horoz olmadan yumurta üretebilirler. Bununla birlikte, döllenmiş bir yumurta üretmek için bir horozla çiftleşmesi gereklidir (o yumurtadan yeni civcivler çıkar).
Çok eski çağlarda yumurtlama kabiliyeti olan bazı canlılar, kademeli olarak ata-tavuk ve sonra da ata-tavuk yumurtaları yarattılar. Bu yumurtaların birinde, selektif avantaja sahip olan bir DNA değişikliği oldu. Böylelikle ilk tavuk var oldu ve ilk tavuk yumurtalarını var etti. Bu durumda, teknik olarak tavuk ilktir.
Günümüz çiftliklerinde sadece dişi çinsiyetteki tavuklar bulunmakta olup horoz bulunmadığından yumurtalarda zigot bulunma ihtimali yoktur. Döllenmemiş yumurta gelişerek yumurtlandığından yavru oluşma ihtimali yoktur.
Cevap: Hayır. En azından çok büyük ihtimalle hayır. İlk olarak şu anlaşılmalıdır: Gallus gallus domesticus isimli kuşun dişisi olarak bildiğimiz "tavuklar", sağlıklı oldukları durumda her gün yumurtlayabilirler.
Horozlar yumurtlamaz. Horozların fizyolojilerinde yumurta, yumurtlama için gerekli mekanizma da yoktur.
Bu tür olayların genellikle tavuklarda ilk yumurtlamaya başladıkları dönemde görüldüğünu belirten Gül, şunları söyledi: 'Tavuk horoza, horoz da tavuğa dönüşebilir. Ancak bu olay çok ender görülen bir durumdur. Çünkü 1.5 yıl yumurta veren bir tavuğun horoza dönüşmesi nadirdir.
Çok eski çağlarda yumurtlama kabiliyeti olan bazı canlılar, kademeli olarak ata-tavuk ve sonra da ata-tavuk yumurtaları yarattılar. Bu yumurtaların birinde, selektif avantaja sahip olan bir DNA değişikliği oldu. Böylelikle ilk tavuk var oldu ve ilk tavuk yumurtalarını var etti. Bu durumda, teknik olarak tavuk ilktir.
Uzmanlar, 89 ülkede 600'den fazla bölgede bulunan tavuk kalıntılarını yeniden değerlendirdi. Kesin bir evcil tavuğun en eski kemiklerinin, merkezi Tayland'daki Neolitik Ban Non Wat'ta olduğunu ve MÖ 1650 ile MÖ 1250 arasına tarihlendiğini buldular.
Tavuklar genel olarak kendi ihtiyaçları olan protein ihtiyacını gidermek adına kendi yumurtalarını yer. Tavuk yetiştiricileri bu sorun ile çok sık karşı karşıya kalmaktadır. Tavukların yumurtalarını yemelerinin ana nedeni, yeteri kadar beslenmiyor olmaları sebebi ile aç kalmalarıdır.
Tavuk Nasıl Yumurtlar? Bir tavuk, bir yumurtayı ortalama 25 saatte üretiyor. Bu sürecin adım adım tamamlandığı, tavukların yumurtlama sistemleri 4 temel kısımdan meydana geliyor. İnfundibulum, magnum, istmus ve uterus adı verilen bu kısımlar, tavukların yumurtlama kanallarını oluşturuyor.
Ön yarım gövdenin üzerindeki kanatların kesilmesi ile elde edilen, göğüs kafesi, göğüs kemiği, kürek kemiği, sırt omurları ve boynun son omuru ile bunları örten dokunun tamamıdır.
Civciv cinsiyetini öğrenmek sanıldığı kadar kolay bir işlem değildir. Genellikle tüylerinin rengine bakılarak cinsiyeti tespit edilebilir. Erkek olan civcivlerin üzerinde genellikle beyaz lekeler gözlemlenir. Dişi civcivlerde ise, kahverengi lekeler görülebilir.
Tavuklar organik yemle beslendikleri için yumurtaların boyları da birbirinden farklı olabilmektedir. Organik yumurtaların iç kısmı sarı renkte olmalıdır. İç kısmı kırmızı renkte olan yumurtalar kesinlikle alınmamalıdır.” Balcı, “'1' ile başlayan kod, gezen tavuk yumurtası kodudur.
Cinslerin çoğunluğu yaklaşık 16-20 hafta aralığında salmaya başlayacaktır. Eğer çok yakında başlamazlarsa, umutsuzluğa kapılmayın! Daha sonra salmaya başlarlar bu durum kötü değildir sağlam genler ve uzun süreli yaşayan çoğu tavuğun yumurta salma süresi uzundur.
10 sene önce 40-45 günde 2 kg canlı ağırlığa ulaşabilen bu hayvanlar, günümüzde. 6 haftalık bir sürede 2-2,5 kg canlı ağırlığa ulaşmakta ve ülkemiz hayvansal protein açığının kapatılmasında büyük pay sahibidirler.
Uterus, yumurtanın hem en uzun işlem gördüğü hem de hazır hale geldiği yerdir. İlk birkaç saat boyunca yumurta içerik olarak tamamlanır, ardından takip eden süreçte ise yumurta kabuğunun oluşumu sağlanır. Toplamda 24-25 saat gibi bir süreçte.
tavuk için bahsedilen bu yumurtlama eylemi tıpkı insan için bahsedilen yumurtlama eylemindeki gibi döllenmemiş yumurtanın vücuttan dışarı atılması işlemidir. yani tavuğun insan gibi adet görmesidir. dolayısı ile yumurtanın içinde sperm falan yoktur.
Evet, bu seksobiyoloji dersinden önce ne diyorduk? Horoz, döllediği tavuğun bir başka horozla cinsel ilişkiye girmesini engellemek için, tavuğu tekrar döller gibi yaparmış! Üstüne çıkar, orgazm olur gibi yapar ama sperm bırakmazmış.
senede bir kez horozların yumurtlamak suretiyle oluşturdukları şey. evet yılda sadece bir kez küçücük yumurtlar horozlar bilinenin aksine.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri