Öncelikle yumurta pişirmek için temiz bir tavayı hazırlayınız. Kısık ateşte tavanın kızmasını bekleyiniz. Daha sonra yağı ilave ediniz.
Yumurta yaparken ayçiçek yağı kullanılır mı? Ayçiçek yağı yerine % 25 ve daha yüksek düzeylerde ayçiçek asit yağı ikamesi yumurta verimi ve günlük yumurta üretim miktarını önemli düzeyde (P<0.05) arttırmıştır.
Sahanda Yumurta İçin Malzemeler :
1/2 yemek kaşığı tereyağı Tuz. Karabiber, kırmızı pul biber.
İki adet yumurtayı bir kapta 10 dakika boyunca kaynatıyoruz. Daha sonra yumurtalarımız soğuduktan sonra kabuklarını soyup dilimliyoruz. Üzerine zeytinyağı ve baharatları ekleyip servis ediyoruz.
İlgili 43 soru bulundu
Sahanı ocağa alın ve birkaç dakika ısıtın. Ardından tereyağını ekleyin. Tereyağı eridikten sonra tuzu ekleyin. Yumurtaların sarısının dağılmaması için yavaşça ekleyin, tuz serpin ve yumurtaları pişirmeye bırakın.
Yemeklerde tereyağ ve margarin kullanmasanız daha iyi olur zaten. Tereyağ ve margarin yemeklerin yapısına herhangi bir katkı sağlamadığı için bunların yerine sıvı yağ ile pişirmek çok daha sağlıklıdır. Ancak lezzet açısından çorba veya pilavlarda tereyağ+sıvı yağ yarı yarıya kullanılabilir.
Fındık, badem ve ceviz gibi yağlı tohumlular, zeytinyağı ve avokado yağ yakma üzerinde yararlı etkileri olabilecek sağlıklı yağ kaynaklarından birkaçıdır.
Teremyağ Paket Margarin 250 gr. yemeklerinize enfes bir koku ve tat katıyor. Nefis börekler, tatlılar, yemekler yapmanızı sağlayacak olan bu yağ, tereyağının lezzet ikizi! Trans yağ içermeyen Teremyağ Paket Margarin % 100 bitkisel yağların hafifliğini taşır.
2 adet yumurta. 1 tatlı kaşığı tereyağ 1 çimdik karabiber ve pul biber. Tuz.
Tereyağını yumurta tavamıza alalım, erir erimez yumurtaları önce bir tabağa kıralım. Sonra da tavaya aktarıp tereyağında yavaş yavaş pişirelim. Beyazları pişince hafif çatalla sağ sol yapıp dağıtalım ve sarılarını da pişirip servis tabağına alalım.
YAĞDA 2 YUMURTA
İyi tereyağ ise önemli bir unsur. Pişirirken... Tercihen bakır, teflon ya da çelik sahanda tereyağını (çok az zeytinyağı da ilave edebilirsiniz) eritin ve kızgınlaşması için 1-2 dakika bekleyin.
bir yada iki su bardağı kadar zeytinyağını tavaya doldurun baya çok olsun. sonra içine yumurtaları kırın ve öylece ateşe koyun. burada püf nokta yumurtalar kırıldığında yağ soğuk olsun. yağ ısınırken yumurtalar pişsin. yumurtayı çırpmayın öylece pişsin. ne kadar lezzetli bir yumurta yediğinize inanamayacaksınız..
Zeytinyağı yumurta ve baharatların buluşması ile, çok pratik çok hızlı sahanda zeytinyağlı yumurta olacak bu. Özellkle öğrenciler, zamanı olmayanlar, ocak başında beklemeden çok rahat hazılranan bir yumurta. Siz kahvaltıyı hazırlarken o kendi kendi ocakta pişecek ve zamandan tasarruf edeceksiniz.
Tavada, yağda pişirilmiş yumurtada protein, vitamin, mineral kaybı daha fazladır. Haşlanmış yumurta pişerken, yumurta kabuğu içindeki proteinin, vitaminlerin ve minerallerin sudan ve ısıdan korunmasını sağlar, yanı kayıp en az düzeydedir.
Öncelikle tava ocağa alınarak içine teremyağ konulur ve kısık ateşte eritilir. Eriyen yağın üzerine yumurtalar kırılır. Yumurtaların üzerine kırmızı toz biber ve tuz serpilir. Tavanın kapağı kapalı bir şekilde, çok kısık ateşte 4 dakika süresince pişirilir.
Yumurtaları katı kıvamda haşladıktan sonra kabuklarını soyup ikiye kesin. Tereyağını tavada eritip kesmiş olduğunuz yumurtaların iç tarafı tereyağının üzerine denk gelecek şekilde yerleştirin. Tuzu ve baharatları da üzerine serpin. Kısık ateşte, 3-4 dakika pişirin.
Çevirme konusunda başarılı değilseniz bir spatula kullanılmalı. Omlet yapılırken tereyağı ya da sade yağ tercih edilmeli. Omlet yapılırken yağ miktarı çok önemli, tavaya az yağ koyarsanız omlet yapışır ve parçalanır, çok yağ koyarsanız şekilsiz ve yağlı olur.
Omlet, tavada sıvı yağ veya margarin ile beraber yumurtanın kırılması ile yapılır. Et, peynir veya sebzelerin katılmasıyla da yapılabilir.
Omlet yapılırken sade sıvı yağ ya da tereyağı tercih edilmelidir. Omlet yaparken yağ miktarı çok önemli, tavaya az yağ koyarsanız omlet yapışır ve parçalanır. Omlet genellikle sıcak hatta çok sıcak servis yapılması makbuldür.
Yumurtaların üzerini geçecek kadar oda ısısında su eklenir ve ocağın altı açılır. Suyun üzerine bir miktar tuz atılır. Tuz sayesinde suyun köpürmesi önlenir ve kabukları kolay soyulur. Kabuklu halde yumurta haşlarken bu yöntemi kullanabilirsiniz.
Su kaynadıktan sonra ateşten alın ve çiğ yumurtaları içine koyun. Sıcak suyun içinde 10 dakika bekleyen yumurtalar yoğun ısıya maruz kalmadan, yani çok fazla hidrojen sülfür gazı oluşturmadan pişecektir. Bu da kokuyu azaltacaktır.
Yumurta pişirirken tuz ne zaman atılır? Az pişmiş yumurta isterseniz altı biraz piştikten sonra tuz ile lezzetlendirip servis tabağına aktarın. Çok pişmiş severseniz de, yumurtalarınızı karıştırdıktan sonra tuz ekleyin.
Margarin ham maddesi olan yağların bitkisel özellik taşımalarına karşın üretim süreci sentetik ve yapaydır. Sonuç olarak da zamanla kalp hastalığı gibi olumsuz durumlara neden olabilir. Kolesterol oranını yükseltmesi de bir başka olumsuz etkisidir. Yeni doğum yapmış annelerin sütünü azaltabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri