Cezveye kahveyi şekeri süt ve suyu koyup iyice karıştırıyoruz . Ocağın en küçük gözüne koyup kısık ateşte hiç karıştırmadan köpürmesini bekleyip toplanan köpüğü fincana alıyoruz. Kahveyi tekrar ateşe koyup kaynamaya bırakıyoruz . Kaynamaya başlayınca fazla kaynatmadan hemen fincana boşaltıyoruz.
Kahvenin daha yumuşak bir tada sahip olmasını istiyorsanız yarım çay kaşığı tereyağı ekleyin. Kahveyi hazırlarken eklediğiniz tereyağı kahvenin hem yumuşak hem de kadifemsi bir tada sahip olmasını sağlayacaktır. Sert kahve sevmeyenler denesin.
Yumuşak içimde ise asidite azdır ve kahve gövdesi orta ya da düşük seviyededir. Bu sayede kahvenin aromaları aslında daha geri planda kalmış olur. Yumuşak içimli kahveler daha az kavrulmuş, su ile yumuşatılmış ya da içine süt/şeker eklenmiş olabilir.
Hacı Şerafettin Gümülcine Türk Kahvesi, yumuşak içimi ve şekerli tadıyla sizi hayran bırakacaktır. Eski yıllarda satılan Bulgar kahvesiyle olan benzerliği dikkat çekiyor. Taş değirmende öğütülen dokuz harmanlı Türk kahvesi orta kavrulmuş çeşidi ile satışa sunulmaktadır.
Peki, yumuşak içim nedir? İçeceklere kolaylıkla kazandırabileceğiniz bu özellik, kahvenin sert aromasını azaltmak için başka ürünler kullanarak elde ettiğiniz tada verilen isimdir. İlk olarak farklı kahve çeşitlerinde miktar ve demleme süresini doğru bir şekilde ayarlamak gerekir.
İlgili 25 soru bulundu
Eğer buhar çubuğu yoksa, French Press içine süt koyarak çalkalama yöntemi ile de krema elde etmek mümkündür. Krema elde etmek için önemli nokta ise kullanılan sütün mutlaka tam yağlı olmasıdır. Latte, yumuşak ve hoş içimi ile özel bir kahve deneyimi sunmaktadır.
Kolombiya kahvesi en çok tercih edilen filtre kahve çeşididir. Asiditesi orta seviyededir ve yumuşak içimlidir.
Robusta Kahve Çekirdeği
İçerdiği kafein oranı, Arabica kahve çekirdeklerinden neredeyse iki kat daha fazla olan Robusta, yetiştirildiği toprağın kendisine kazandırmış olduğu aroma ve içimi nedeniyle özellikle de espresso yapımında en çok tercih edilen kahve çekirdeği olarak ön plana çıkmaktadır.
Kahveyi (ve eklediyseniz şekeri) su ile iyice ıslanacak ve çözünecek şekilde karıştırın. Cezveyi kısık ateşte üzerinde köpük oluşuncaya kadar kaynama derecesine yaklaşmasını gözleyin. Kaynamaya başlamadan önce kısık ateşten alarak üst tabakada kabaran kahve köpüğünü fincanlara eşit miktarda pay edin.
Suyun soğuk olması, kahvenin köpürtülmesi için püf noktalardan biridir. Cezvenizi ocağa almadan önce kahve, şeker ve suyunuzu yaklaşık 35 saniye kadar karıştırırsanız daha yumuşak ve lezzetli bir kıvam elde edersiniz. Daha sonra cezveyi ocağın üzerine koyun ve kahve pişene kadar hassas şekilde karıştırın.
Kahveden önce içilen birkaç yudum su ağzın içini temizliyor, diğer tatlardan arınmasını sağlıyor ve böylelikle kahvenin tadı daha saf bir şekilde alınabiliyor. Kahvenin üzerine su içmek ise acı kahvenin tadını hafifletmek ve ağzı telvelerden arındırmak için, tahmin edebileceğiniz üzere.
Cezvenin içerisine her fincan kahve için bir fincan su koyun ve her fincan kahve için 1 çay kaşığı kahve ve 1 çay kaşığı şeker koyun. İyice karıştırın, cezveyi kısık ateşe yerleştirin. Yerleştirdikten sonra asla karıştırmayın ve yavaşça kaynama derecesine getirin. Yeniden kaynatın ve kalanı fincanlara dağıtın.
İçimi oldukça hafif olan Latte, 1/3 veya 1/5 oranında Espresso'ya süt eklenmesiyle hazırlanır. Üzerine de süt köpüğü konularak servis edilir. İlk olarak buharda ısıtılmış süt bardağa konulur.
"Filtrelenmemiş (Türk kahvesi, Espresso, French press vb.) kahveler kolesterolü artıracak kimyasallar içermekte. Kullanacağımız filtre ise erken ölüm ve kalp krizi riskini azaltıyor" şklinde ekleme yapan profesör, filtre kahvenin sağlık için daha faydalı olacağını belirtti.
Güney ve Orta Amerika menşeili, arabica türü, yüksek kaliteli kahve çekirdeklerinden harmanlanan ve titizlikle kavrulan Türk Kahvesi, çok ince öğütülür. Bir cezve yardımıyla su ve isteğe göre şeker ilave edilerek pişirilir. Küçük fincanlarla servis yapılır.
Süt ile yumuşak içimli kahve elde edebilmek için kişi sayısına göre cezveyi sütle doldurabilir ve kısık ateşte pişirebilirsiniz. Süt ısınmaya başladığı zaman kişi başı ortalama bir tatlı kaşığı kadar kahve ekleyerek karıştırabilirsiniz. Bu süreçte dilerseniz şeker de ilave edebilirsiniz.
Cezveye sütü ve 2 adet kesme şekeri koyun. Ardından kahveyi ilave edip, kaşık yardımı ile iyice karıştırın. Daha sonra cezveyi ocağa alıp, kısık ateşte pişirin. Kahveniz kaynayıp, köpürmeye başladığı an ateşten alıp, köpüğünü kaşık ile alıp fincana koyun.
Kişi sayısına göre her fincana süt doldurun ve cezveye boşaltın. Cezveyi ocağa alıp kısık ateşte sütü biraz ısıttıktan sonra üzerine kişi başına 1 tatlı kaşığı Türk kahvesi dökün ve yavaş yavaş karıştırın (bu aşamada isteğe göre şeker eklenebilir).
Cappuccino kahvesi espresso kahvesine göre son derece yumuşak bir seçim olmak ile beraber latte kahve çeşidine nazaran serttir. Süt ve süt köpüğü karışımı ile hazırlanan kahve de kullanılan kahve içeriği ve fazlalığı da kahvenin sertlik ayarının belirlenmesini sağlayacaktır.
Mocha Kahve Nedir? Şekerli tatları sevenlerin gözde kahvesi olan Mochanın İtalya'nın Torino kentine özgü bicerin isimli kahveden ilham aldığı düşünülür. Bicerin; espresso, sıcak çikolata ve yoğun süt köpüğü ile hazırlanan ve cam bardaklarda servis edilen geleneksel bir kahvedir.
Bir kahvenin profilini 4 kriter belirler: Aroma, asidite, gövde ve lezzet. Kahvenin %98'i sudur. Bu nedenle harika bir kahve deneyimi için taze ve filtrelenmiş su kullanılmalıdır. Starbucks® harika bir bardak kahve için yalnızca %100 arabica kahve çekirdeklerini kullanır.
Cappuccino ise süt ve süt köpüğüyle hazırlanan bir kahve türüdür. Espressodan hafiftir. Latteden daha serttir.
içinde kullanılan kakao tozu yada şurubudur. cafe latte espresso'ya köpürtülmüş süt ilavesiyle yapılırken, mocha'da fazladan kakao tozu yada şurubu da katılır. her ikisinin de buzlu veya sıcak olarak hazırlanması mümkündür. mocha latte'nin çikolata sosu-şuruplu olanı.
İsmini Yemen'deki Moka limanından alır. Kahveden en iyi anlayan kahveseverlerin tercih ettiği bir espresso türüdür. Küçük bir fincanla servis edilir. Normal bir espressodan daha sert, daha dolgun ve daha koyudur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri