Çamaşır deterjanı ve çamaşır suyunun aksine, kumaş yumuşatıcıları bir çeşit arıtma yardımısı olarak kabul edilebilir. Erken pamuklu yumuşatıcılar tipik olarak sabun ve zeytinyağı, mısır yağı veya donyağı ile su emülsiyonuna dayanırlar. Yumuşatıcı bileşikler, çeşitli kumaşlara afinitesi bakımından farklılık gösterir.
YUMUŞATICI İMALATI ARTIK ÇOK KOLAY
HAMMADDE OLARAK QUARTAMİN VEYA ESTERQUAT KULLANILIR.
Bunun için bir fincan kadar karbonat veya çamaşır sodasının yıkama öncesinde kullanılan deterjana karıştırılması yeterlidir. Bunun yanı sıra aynı miktar yumuşatma gözüne de ilave edilebilir.
Yumuşatıcılar yıkama esnasında çamaşıra gereğinden fazla proton yükler. Bu sayede çamaşırımız yumuşar fakat üzerimize giydiğimizde muhtaç olduğu elektronları vücudumuzdan aldığı için bizi halsiz, bitkin ve agresif hissettirir.
Örneğin sirke, uçucu yağlar, gliserin ve kurutma topları güvenilir yumuşatıcı yerine kullanılabilecek ürünlerdir.
İlgili 19 soru bulundu
Bir leğen ya da kaba önce karbonatı ekleyin, ardından suyu üzerine dökün. İyice karıştırdıktan sonra önce elma sirkesini ardından aromatik yağı ekleyin. Kokunun yeterince baskın olmadığını düşünüyorsanız miktarını artırabilirsiniz Ayrıca sirkenin kokusunun çamaşırlara sinmeyeceğini de eklemekte fayda var.
Bazı insanlar, yumuşatıcının kıyafetler için zararlı olduğunu duydukları için çamaşır katkı maddelerini kullanmaktan kaçınırlar. Bu bir genellemedir ve kesinlikle doğru değildir. İşin püf noktası, kıyafetlerinizin hangilerinin yumuşatıcı olmadan yıkanması gerektiğini bilmektir.
Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır. Bunu kontrol etmek için, makineniz su alırken deterjan gözünü açmalısınız. Eğer deterjan makineye gidiyor yumuşatıcı kalıyorsa sorun yok.
Yumuşatıcının direkt olarak kumaşa uygulanması, leke oluşumuna neden olabilir. Önerilen miktardan fazla yumuşatıcı kullanımı da lekelere sebebiyet verebilir. Hassas bir cildiniz, alerjiniz ya da astım benzeri bir rahatsızlığınız varsa, yumuşatıcının kokusu ya da formülü size zararlı olabilir.
Giysilerdeki kötü kokuları çıkarıyor
Yumuşatıcı kısmına bir su bardağı beyaz sirke dökerek müthiş sonuçlar alabilirsiniz.
İster deterjan,ister yumuşatıcı bölümüne uygulayın🙏 Lavanta Yağı çamaşırlarınıza hoş koku, yumuşatıcı ve. antibakteriyellik katacaktır. #lavanta #çamaşırmakinesi #camasir.
Çamaşırlarınızı Yumuşatıcıda Bekletin. Çamaşırlarınızın uzun süre temiz kokması için yıkarken deterjanın yanında mutlaka yumuşatıcı da kullanmanız gerekir. Makinenizi sıkma durumuna geçmeden durdurup bir süre yumuşatıcıyla bekletirseniz, kokunun çamaşırlarınıza daha iyi geçmesini sağlayabilirsiniz.
Kahve, çikolata gibi inatçı ve kalıcı lekeler
Bunun için ilk yöntem önce lekeli çamaşırı soğuk suda elde yıkamak, ardından lekenin üzerine beyaz sirke dökmek. Ardından makinede normal şekilde yıkamak. Diğer yöntem ise bir sprey şişesine doldurduğunuz beyaz sirkeyi lekenin üzerine sıkıp on dakika bekletmek.
En çok bilinen deterjan sodyum lauril hidrojen sülfattır. Lauril alkol ile sülfürik asitin tepkimeye girmesinde lauril hidrojen sülfat hidroksitle tepkimesinden deterjan oluşturur. Deterjanın yapısında bulunan benzen halkası mikroorganizmalar tarafından parçalanamaz.
Yıkama esnasında doğru miktarlarda makinenize koyacağınız yumuşatıcı sayesinde çamaşırlarınız yalnızca deterjan ile yıkanmış haline nazaran oldukça daha güzel bir kokuya ve fark edilebilecek miktarda daha yumuşak bir yüzeye sahip olacaktır.
Deterjan üretiminde birbirine karıştırılan maddeler kostik, labsa, su, tuz, sles, kokoamid, boya, nonyonik ve çeşitli esanslardır. Deterjan üretimleri, kazan görünümündeki mikserlerde gerçekleştirilmektedir.
Yer temizliği, çamaşır yumuşatıcılarının fark yarattığı diğer kullanım alanları arasında yer alır. Ilık bir suya yüzey temizleyicisi ve iki kaşık kadar çamaşır yumuşatıcısı ekleyin. Hazırladığınız karışımla yerleri silin.
Fazla su koymanız durumunda yumuşatıcı erken alınır. Bu durumda herhangi bir musluktan su akışını (basıncı) kontrol edin. Suyunuz çok tazyikli akıyorsa çamaşır makinenizin deterjan gözünden taşarak yumuşatıcı gözüne ulaşır. Yumuşatıcı miktarı Max yazan seviyenin üzerine çıktığında makine yumuşatıcıyı erken alır.
Çamaşır makinesine bir çay bardağı sirke ekleyebilirsiniz. Kuru lavanta, kıyafetlere güzel bir koku verir ve aynı zamanda böcekleri uzak tutar. Kuru lavantayı bir çorap içine koyun ve çamaşır makinesine atın. Çamaşır makinenizi temiz tutmak, kıyafetlerinize güzel bir koku vermenize yardımcı olur.
Çamaşır makineleri her ne kadar yüksek sıcaklıklarda temizlik yapsa da kıyafetlerde bulunan bakteri ve mikropları tamamen öldürmekte yetersiz kalabiliyor. Makinede biriken bu bakteriler zamanla kötü kokulara yol açıyor. Makinedeki oluşan kokuların bir diğer sebebi de kireçli sular.
Ayrıca çabuk kuruyan spor giysilerde yumuşatıcı kullanılmamalıdır; çünkü yumuşatıcılar terinizi tutmak için tasarlanmış olan lifleri yok edebilir. Yumuşatıcı kullanmamanız gereken çamaşırlar arasında şunlar sayılabilir: Bulaşık bezleri, mikro elyaf kumaşlar, yünlüler ve sentetik kumaşlar.
Elde Çamaşır Yıkarken Yumuşatıcı Kullanılır mı? Çamaşırlarınızı elde yıkıyorsanız durulama sırasında çamaşırları iyice ıslattıktan ve suya bastırdıktan sonra yumuşatıcıyı ilave edebilirsiniz. Bu aşamadan sonra çamaşırlarınızı tekrar durulamanız gerekmez.
Beyazlar İçin Özel Deterjan Seçin
Makinenin deterjan gözüne beyazlar için özel üretilen bir deterjan koymalısınız. Beyazlatıcı pigmentler sayesinde daha beyaz çamaşırlara ulaşabilirsiniz. Yumuşatıcı kısmına ise ferah kokulu çamaşırlar için yumuşatıcı eklemeyi unutmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri