Pasaport olmadan sadece kimlik belgesiyle gidilebilen bu ülkelerden alacağınız telefonların kayıt işlemlerini, pasaporta gerek olmadan T.C kimlik numarası ile yapabilirsiniz. Eğer kaydı e-Devlet'ten gerçekleştirecekseniz pasaport yerine, nüfus cüzdanı seçeneğini işaretlemelisiniz.
Pasaport olmadan telefon kaydı yapmak mümkün değildir. Yurt dışına çıkışlarda kullanılan pasaport ve bazı ülkelere girişte kimlik belgesi, telefon kayıtları için kullanılabilmektedir. Kıbrıs gibi ülkelere kimlikle girmek mümkün olduğu için pasaport olmadan da telefon kaydı yapılabilmektedir.
Yurtdışına gidip geldikten sonraki 1 yıl içerisinde, sadece kendi adınıza telefonu kayıt yapabiliyorsunuz. Yurtdışından dönüşünüzün üzerinden 1 yıldan fazla geçmişse, telefonu kaydettirebilmek için yeniden yurt dışında gidip dönüş yapmanız gerekiyor. Yurtdışı telefon kaydı için pasaport şart değil!
Yurtdışından getirilen telefonların pasaport ibraz edilmeden açtırılması mümkün değildir. Ancak, yurtdışından açılmış olan telefonların Türkiye'de kullanıma hazır hale getirilmesi mümkündür. Bunun için, yurtdışında açılan telefonun kullanıma hazır hale getirildiğine dair belgenin ibraz edilmesi gerekmektedir.
Pasaportsuz IMEI kaydı nasıl yapılır 🛂
kimlik kartıyla giriş - çıkış yapılabilen bir yerden telefonu aldıysanız, IMEI kaydı için pasaporta ihtiyacınız yok. Kimlik kartınızla da IMEI kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
İlgili 33 soru bulundu
Yurtdışından getirilen telefonların pasaport ibraz edilmeden açtırılması mümkün değildir. Ancak, yurtdışından açılmış olan telefonların Türkiye'de kullanıma hazır hale getirilmesi mümkündür. Bunun için, yurtdışında açılan telefonun kullanıma hazır hale getirildiğine dair belgenin ibraz edilmesi gerekmektedir.
T.C. kimlik numarası ve yabancı kimlik numarası bulunan, e-Devlet şifresi alabilen kişilerin tek kayıt mercii olan e-Devlet kapısı https://www.turkiye.gov.tr/btk-imei-kaydet üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirmesi gerekmektedir.
Yurtdışı Telefonları 120 Gün Türkiye'de Kullanabilirsiniz!
Zira BTK'nın resmi internet sitesinde, “Yurtdışından getirilen cihazların 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabilmektedir. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılmaktadır.” ifadeleri yer alıyor.
Başkasının pasaportuna telefon kaydettirme yasal değil.
Yurt dışından getirilen cihazımı Türkiye'de kullanabilir miyim? Yurtdışından getirilen telefonlar 120 gün kayıt yaptırmadan kullanılabiliyor. Cihaz 120 gün içinde kayıt edilmemesi durumunda iletişime kapatılıyor.
Cevap: Kayıtsız bir telefon getirdiğiniz anda Gümrük muhafaza ekipleri tarafından ilk önce bu telefon kayıt altına alınacak. Sonrasında kayıt yaptırmanız için size 120 gün süre verilecek. Ancak bu telefon çift hatlı ise 120+120 gün süreniz bulunuyor. Yaptığınız kayıt için 20.000 TL ödemeniz gerekiyor.
Yurt dışından getirilen telefonların, ülkemizde IMEI kayıt işleminin yapılması gerekiyor. 2023 yılının başında IMEI kayıt ücreti % 123 artış göstererek 2.732 TL'den 6.091 TL'ye yükseltilmişti. 7 Temmuz 2023'te çıkarılan kararla birlikte IMEI kayıt ücreti 20.000 TL'ye çıkarıldı.
IMEI kaydı yaptırılmadığı için Türkiye'de kullanıma kapanan cihaz tekrar yurt dışına çıkıldığında o ülkede kullanılmaktadır. Ancak kapanan telefon Türkiye'de ne zaman IME kaydı yapılırsa o zamandan itibaren kullanılabilir. Dolayısıyla kaydı olmadığı için kapanan telefon sadece IMEİ kaydı yapıldıktan sonra açılmaktadır.
T.C. kimlik numarası veya yabancı kimlik numarası bulunan ve e-Devlet sisteminden kayıt işlemine izin verilen kişiler, e-Devlet kapısı ( www.turkiye.gov.tr) üzerinden sisteme giriş yaparak gerekli bilgileri doldurmak suretiyle kayıt işlemini gerçekleştirebilirler.
IMEI KAYDI NASIL YAPILIR? Yurt dışından getirilen telefonların kayıt edilmesi için BTK'nın belirttiği 120 gün içinde e-Devlet üzerinden başvuruda bulunulması gerekiyor. Kayıt işlemi için öncelikle E-devlet üzerinden kayıt hakkı sorgulanır ve daha sonra harç ücreti yatırılıp kayıt işlemleri tamamlanır.
Kimlikle kayıt yapmak için kimlik ile kabul yapan yurtdışı ülkelere gidip gelmek gerekiyor - Telefon 3 takvim yılı boyunca sadece kayıt yapan kişi adına olan hatlar ile çalışıyor, 3 takvim yılı sonra tüm hatlar ile kullanıma açılıyor. - Telefonu kayıtsız olarak maksimum 120 gün kullanabiliyorsunuz, sonrasında kullanıma ...
Kilopat. Kimin pasaportuna kayıt edildiyse ve numara tanımlamdıysa onun dışında bir cihaz kullanamaz.
Tek pasaporta 2 telefon kaydetmek teknik olarak aynı model cihazlar için uygulanabiliyor. Fakat bu durum yasal olmamakla beraber uygulanması dahilinde ceza uygulanmasına neden olabilir. Bu nedenle Tek pasaporta 2 telefon kaydetmek isteyen vatandaşlar, bunun yerine İmei kayıt ücretini ödemelidir.
Yurt dışından gelen yolcunun pasaportuna işlenen cep telefonu, aynı kişi adına kayıtlı sim kartı ile çalışabiliyor. Yani IMEI numarasının kaydettirildiği telefonun sahibi ile pasaport sahibi ve sim kartın sahibinin aynı kişi olması gerekiyor.
2023 yılı yurt dışı telefon kayıt ücreti olan 6.091,30 TL'yi bankalara yada veya internet vergi dairesinden ödemelisiniz. Mobil bankacılıktan da ödeme yapabilirsiniz. Güncelleme: 07.07.2023 tarihi itibariyle 2023 yurt dışı telefon kayıt ücreti tam tamına 20.000 TL oldu.
Bilindiği üzere yurt dışından alınmış mobil cihazların Türkiye'de kullanılabilmesi için IMEI numaralarının BTK tarafından kayıt altına alınması işlemine IMEI kaydı denilmektedir. -Pasaport kaydı yaptırmak: Yurt dışından getirilen bir telefonu / iPhone'u kullanmak için en doğru yöntem pasaport kaydı yaptırmak.
Geçici süre ile pasaporta işleme yapılmadan telefonu kullanmak isteyen kullanıcılar yetkili bir telefon bayine başvurmalıdır. Telefon bayilerinde IMEI numarası aracılığı ile 2 ay sürelik geçici kayıt yapılması mümkündür.
Dolayısıyla kaydı olmadığı için kapanan telefon sadece IMEİ kaydı yapıldıktan sonra açılmaktadır. Ancak BTK tarafından yurtdışından gelen telefonların kullanım hakkı her yılbaşında 120 gün (4 ay) olarak sıfırlanır.
Yurt dışından telefon getirme şartı değişti: Alsan alınmaz, satsan satılmaz! Yeni düzenlemeyle birlikte 1 Kasım 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak şekilde yurt dışından telefon getirme şartı değiştirildi. Artık yurt dışına çıkan vatandaşlar yanlarında her 3 yılda 1 adet telefon getirebilecek.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri