Çoğu devlet yurdunda 24 saat sıcak su vardır. İstediğin zaman duş alabilirsin. Sabah saatleri genelde boş olur. Duşlarda kıyafetlerini koyabileceğin bir yer yok.
Stüdyo odaların bulunduğu bloklar ayrıdır. Bu bloklar daire şeklinde olup her daire içerisinde her bir kişiye bir oda düşecek şekilde 6 adet oda bulunur. Her odada tuvalet ve banyo mevcut, salon ve mutfak ise ortaktır.
Yarı özel KYK Yurtları 3-4 kişilik odalardan oluşup, tuvalet banyosu oda içerisinde bulunmaktadır. Hatta en güzel yanlarından biri herkesin kendine ait bir çalışma masası, komidini bulunmaktadır. Bu çalışma masalarının yanında genelde inşası yeni olan yurtlarda oda içerisinde ayrı çalışma odaları da mevcuttur.
Tam KYK olarak nitelendirdiğimiz yurtlar, genellikle yaşam standartları daha düşük olup, kişi sayısının fazla olduğu odalara sahip olmaktadır. Bu yurtlarda tuvalet ve banyo gibi alanların ortak kullanıma bırakıllıyor.
Yurtta Kalanlar için Faydalı Bilgiler
Yurda götürdüğünüz terliğiniz oda içinde ve banyoda kullanmak üzere 2 tane olmasında fayda var. KYK yurtlarında nevresim, yastık, yorgan veriliyor.
İlgili 25 soru bulundu
Kişisel bakım ürünleri için ilk tavsiye yanınıza bornoz almamanız. Hem çok yer kaplar hem de yıkaması kuruması daha zor. Bunun yerine büyük havlular tercih edebilirsiniz. 1-2 tane de el havlusu ve bir saç havlusu sizi idare edecektir. Ayrıca götürmeniz gereken kişisel bakım eşyalarınız için küçük bir liste verelim.
Yurda kaydolduktan sonra gelmesem olur mu? Aynı yarıyıl içerisinde mazeretsiz olarak 15 gün yurtlara gelmeyen öğrencilerin kayıtları silinir.
KYK YURDUNDA HAFTA SONU İZİN ALMAK GEREKİYOR MU? KYK yurdunda kalan öğrencilerin hafta sonları izin hakları bulunuyor fakat bunları görevli ve yetkili kişilere bildirmeleri gerekiyor. Öğrencilerin hafta sonu kullandıkları izinler, normal izin ya da devamsızlık haklarından düşmüyor.
Diğer kurallardan bahsetmem gerekirse; yurdumuzda elektrikli cihazlar, su ısıtıcısı, üçlü priz gibi cihazlar yasak.
En ucuz KYK yurdu 1. tip olurken, en yüksek ücrete sahip olan yurt ise 6. tip olarak seçeneklerde yer alıyor. Tip 1 ücreti aylık 345 lira, Tip 2 ücreti aylık 405 lira, Tip 3 ücreti aylık 480 lira, Tip 5 ücreti aylık 510 lira ve Tip 6 ücreti aylık 570 lira oldu.
6.tip KYK yurtlarında ise odaların genellikle 2 kişilik olduğu söylenebilir.
KYK yurtlarında hafta sonu için kullanılan izinler devamsızlık haklarından düşmüyor.
(10) Öğrencilerin kendilerini güvende hissetmelerini sağlayacak olan ve yurtta huzuru bozucu eylemlerde bulunan öğrenciler açısından caydırıcı bir unsur olan kamera ile kontrol sistemleri oluşturulur ve sürekli olarak aktif durumda olması sağlanır.
Kurutma makinesi kullanmak istemeyenler için ayaklı kurutma telleri, ütü ve ütü masaları bulunmaktadır. Yurtta elektrikli alet kullanımı yasaktır, yemek yapmak veya ısıtmak için ayrılan herhangi bir alan yoktur. Öğrenci odalarının temizliği öğrenciler tarafından yapılmaktadır.
KYK yurtlarında mevcut olarak uygulanan sisteme göre, öğrenciler yurtlardan sabah en erken 06.00'da çıkabiliyor. Yurda en son giriş saati ise 23.00.
İzin İşlemleri:
Bakanlığımıza bağlı yurtlarda barınan öğrencilere, yükseköğretim kurumlarının akademik takvimleri gereği verilen tatiller, hafta sonu (Cumartesi-Pazar), diğer resmi tatiller ve özel izinler hariç, bir öğretim yılında toplam 30 güne kadar izin verilebilmektedir.
YÖNETMELİĞE GÖRE ÖĞRENCİLER BİR YIL DAHA YURTTA KALABİLİR. Resmi Gazete'de 9 Nisan 2021 tarihinde yayınlanan yönetmeliğin yedinci bölümünün 'Yurtlarda barınan öğrenciler' kısmının geçici maddesinde, öğrencilerin istemeleri durumunda yurtlarda kapasite varsa bir yıl daha kalabileceklerini belirten açıklama yer alıyor.
Yurtlara sabah en erken 06.00, gece en geç 23.00'da girebilirsiniz. Yurt giriş çıkışlarına uymayan öğrenciler önce uyarı alır ardından yurttan atılabilir.
MADDE 30 - (1) Yurttan süresiz çıkarma cezasını gerektiren haller şunlardır: a) Yurdun içinde veya dışında hırsızlık yapmak.
5) Yurtta alkollü içki bulundurmak veya yurda alkollü gelmek kesinlikle yasaktır. 6) Yurda her tür yanıcı, parlayıcı, patlayıcı madde sokmak ve bulundurmak yasaktır.
Yurda sokulması ve yapımı yasaklanan ve 4 ncü maddenin 1 nci fıkrası kapsamına giren bıçak ve aletlerin satılması, satınalınması, taşınması ve bulundurulması yasaktır. Bir sanat veya mesleğin icrası için kullanılmasına 4 ncü maddeye göre izin verilen bıçaklar bu yasağın dışındadırlar.
(2) Kınama cezasını gerektiren fiil ve haller aşağıda belirtilmiştir: a) Yurttan ayrılırken veya yurt idaresince gerekli görülen durumlarda dolap, bavul ve benzeri özel eşyalarının aranması için, yurt idaresinin gerekli işlemleri yapmasına engel olmak.
KYK' da konaklayan her öğrenciye haftanın 7 günü sabah ve akşam olmak üzere iki öğün yemek hizmeti sunulmaktadır. KYK yurtlarında öğle yemeği çıkmamaktadır. Öğle yemeği için ister okulun yemekhanesine gidebilir ister dışardan yiyebilir isterseniz de dışardan yurda yemek söyleyebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri