Yürürken ya da koşarken birbirinden farklı oranlarda çalışan kaslar bel, karın ve kalça kaslarıdır. Bacak bölgesindeki alt vücut kasları olan Calf,
Yürüyüş büyük kas gruplarını çalıştırır ve böylece hızlı bir şekilde yağ yakılmasını sağlar. Kişiden kişiye değişim olsa da orta tempolu bir yürüyüşte saatte ortalama 300 kalori yakılabilir.
Yürümek, özellikle sırt ve bacaklarınızdaki kaslar olmak üzere kas kütlesi ve kas kuvvetini güçlendirebilir. Kelimenin tam anlamıyla daha güçlü bir kalbe giden yolda yürüyebilirsiniz. Yürüyüş, aerobik bir aktivitedir ve bu nedenle kalp atış hızını ve kan basıncını artırarak kalbin daha verimli çalışmasını sağlar.
Yürüyüşün bacaklara faydaları bir hayli fazla... Bacak kaslarını geliştiren, bacaklarınızın daha ince ve fit bir görünüme kavuşmasını sağlayan yürüyüş, ayrıca çeşitli sebeplerden dolayı oluşan bacak ağrılarının tedavisine de yardımcı oluyor.
2-) Yürüyüş kas eritir sözü bir defa doğru değil hiçbir bilimsel yanı yok.
İlgili 26 soru bulundu
Yürüyüş önemli bir egzersiz öyle ki, 45 dakika süren tempolu yürüyüşün olumlu etkisi 48 saat sürüyor.” Günde 45 dakika yürüyen kişilerin insülin direncine karşı önemli bir avantaj elde ettiğini belirten Dr. Arıkan, yürüyüş yapmak için sağlık sorunu olmaması gerektiğini vurguluyor.
Koşmanın ve yürümenin çalıştırdığı kaslar, genel olarak bacak bölgesindeki kaslardan meydana gelir. Fakat bu faydalı aktivitenin olumlu etki gösterdiği tek bölge bacak ile sınırlı sayılmaz. Yürürken ya da koşarken birbirinden farklı oranlarda çalışan kaslar bel, karın ve kalça kaslarıdır.
En iyi egzersiz türü hiç şüphesiz yürüyüştür. Yürüme, bacaklardaki kasları güçlendirir, böylece kan akışını artırır.
Yürümek kilo vermenize yardımcı olabilir
Her gün 1 saat yürümek kalori yakmanıza ve kilo vermenize yardımcı olabilir. Bir çalışmada, 11 orta kilolu kadın, 6 aylık tempolu günlük yürüyüşten sonra ortalama 7,7 kg veya ilk vücut ağırlığının %10'unu kaybetti.
Bir “alışkanlık” haline getirilerek her gün düzenli yapılan yürüyüşle ömrünüze ömür katmanız ve yaşlanmayı geciktirmeniz mümkün. Yapılan araştırmalar haftada yaklaşık 20-25 kilometre yürüyen insanların, yürüyüş yapmayanlara göre daha uzun yaşadıklarını kanıtlamıştır. Kalbinizi ve akciğerlerinizi korur.
Yapılan araştırmaların sonucunda düşük ağırlık ile fazla tekrar yaparak antrenman yapanların, antrenmandan sonra bir veya bir buçuk gün boyunca kas gelişiminin devam etmesi kayıtlara geçmiş en ilginç bilgiler arasında.
Yürüyüş, kilo kontrolü için mükemmel bir egzersiz türüdür. Düzenli olarak yürüyüş yapmak metabolizmayı dinç tutarak yağ yakımını artırır; fazla kalorilerin yakılmasını sağlar. Günde 30 dakika yürüyüş ile bacaklar sıkılaşır ve güçlenir.
Vücut geliştirmeye yeni başladıysanız her ay maksimim 1 kg kas kitlesi kazanırsınız. 6 ay düzenli devam etmeniz ve düzeninizi bozmamanız halinde 6 ay sonra 6 kg kas kazanmış olursunuz. Üstelik bu rakamların küçümsenmemesi gerekir çünkü görünüşünüz 6 kg kas kitlesiyle birlikte değişmeye başlayacaktır!
Sabah: Sabah erken saatler, birçok insan için yürüyüş yapmak için tercih edilen bir zamandır. Sabahları yürüyüş yapmak enerji verir, zihni canlandırır ve günün geri kalanında daha aktif olmanızı sağlar. Ek olarak sabah havası genellikle daha serindir ve hava kirliliği daha az olabilir.
er dakika olmalı. Günlük yürüme süresi 30-60 dakika arasında olmalı.
Yürürken en çok çalışan kas grubu bacak fakat başka yardımcı kas grupları da çalışıyor. Vücudumuzun ortasına yer alan ve çekirdek bölge olarak bilinen core kaslarımız yürürken dengemizi sağlamaktan, koordinasyonumuzu güçlendirmeye kadar bir çok yarar sağlıyor. Bu sayede yürüyüş bize sağlıklı bir vücut kazandırıyor.
Kardiyo Egzersizleri
Egzersiz esnasında hızlı bir biçimde kalori yakarak, vücudunun genel görünümünü düzeltir ve kalça kıvrımlarına sahip olabilirsin. Diğer yandan, düz koşu yerine yokuş yukarı yürümeyi de tercih edebilirsin. Yokuş yukarı yürümek, kalça kaslarının daha fazla gerilmesini ve gelişmesini sağlar.
4.70 Kiloya Göre Diyet Listesi ile 1 ayda kaç kilo verilir? 70 kiloyum, 1 ayda kaç kilo verebilirim? Diyorsanız 70 kiloya göre ücretsiz diyet listesi ile 1 ayda 4-6 kilo verebilirsiniz. 1 ayda 10 kilo vermek mümkün mü?
70 kilogram ağırlığında ve yavaş tempoda yürüyen bir kişi için 2 saatlik yürüyüş kalori hesabı yapılması gerektiğinde 2,5x2x70 formülü uygulanır. Çıkan sonuç ise 350 kaloridir. Aynı sürede orta tempoda yüründüğünde ise yakılan kalori 525'e yükselir.
Yürüyüş yaparken her zaman bir ayak daima yerle temas halinde olmalıdır. Yürüyüş, önce topuk vuruşu ile başlar, ardından ayak topuğa kadar yuvarlanır ve ayak parmaklarından güçlü bir itme ile bitirilir. Daha uzun adımlara değil, daha hızlı adımlara odaklanılır. Yürüyüş esnasında kol salınımları önemlidir.
Kalça bölgesindeki fazla yağlardan kurtulmak adına, yüksek tempolu yürüyüşleri hayatınıza dahil edebilirsiniz. Yüksek tempolu yürüyüşler, kalori açığı oluşturmanız konusunda da en etkili egzersizlerin başında gelir. Özellikle yokuş tırmanma, merdiven çıkma gibi aktiviteler direkt olarak kalça bölgesini çalıştırır.
Yürüyüş temposu da harcanılan kalori miktarını etkiler. Saatte 3 kilometrelik bir hızla yapılan yürüyüş hafif tempolu, saatte 4 kilometre hızla yapılan yürüyüş orta tempolu ve saate 5 kilometre ve üstünde bir hızla yapılan yürüyüş ise hızlı tempolu yürüyüş olarak tanımlanır.
Yürümenin koşmaktan daha sağlıklı bir aktivite olduğuna dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Muhammed Emin Akkoyunlu, “Sağlıklı bir egzersizin yüzde 90'ı yürüyüşse, yüzde 10'unu koşmak oluşturur. Sağlıklı ve fizyolojik olanı budur.
Özetle yürüyüş esnasında kollarınızı hızlıca hareket ettirmeniz daha fazla enerji harcamanızı, kalori yakmanızı ve karın bölgenizdeki yağları daha hızlı yakmanıza yardımcı olur.
Tüm doktorlar ve sağlık uzmanları, yürüyüş yapmanın herkes için en güvenli yöntem olduğunu düşünüyor. Yürüyüş yapmak; hastalıklardan koruyor, kilo kontrolü sağlıyor, kronik hastalıkların neden olduğu ağrıları azaltıyor. Ayrıca yürüyüş yapmak için para harcamanıza gerek yok. Yürüyüşü her zaman, her yerde yapabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri