Yuva Kolay hamur ile ister mayalı ister mayasız tüm hamurlar kolayca yoğurulup, açılacak. Poğaça, börek, açma, kurabiye, pide, baklava, katmer, pizza, mantı ve ekmekleriniz daha pratik olacak. Gluten içerir.
KULLANIMI. Yuva Aktif Kuru Mayayı ılık su veya sütte eritin, 10 dakika dinlendirin sonra una karıştırın. Uygulanan tarife göre değişebilir ancak ortalama 1 kg un için 1 çorba kaşığı Yuva Aktif Kuru Maya kullanılması önerilir.
İlgili 36 soru bulundu
Pizza hamuru, waffle hamuru, mantı hamuru, baklava hamuru, pide hamuru, lahmacun hamuru gibi mutlaka işinize yarayacak tarifleri püf noktalarıyla beraber beğeninize sunduk.
Yumurtayı derince bir kaba kırın, üstüne sıvı yağ, yoğurt, tuz, kabartma tozu ve unu ilave edip güzelce yoğurun. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edeceksiniz. Hazırladığınız hamuru 2 eşit bezeye ayırın ve her bir bezeyi hafifçe unlanmış tezgahta açın. Açtığınız hamuru bir bıçak yardımıyla kare kare kesin.
Maya Helal'dir. Lesaffre'nin helal sertifikası vardır ve mayanızı korumak için bitkisel kökenli katkı maddeleri kullanır. Ürünümüz 'E'numarasına sahiptir.
Yuva Instant Kuru Maya, geleneksel poğaça tipi hamurlar, simit, börek, çörek, açma, pasta çeşitleri gibi ev tipi uygulamalarda kullanılır. Glüten İçermez.
Ekmek maya çeşitleri arasında ekşi maya kullanıldığında ekmeğin daha sağlıklı olduğunu söyleyen uzmanlar vardır. Tek kullanımlık paketlerin ömrü de diğer mayalara göre oldukça uzundur.
Su, tuz ve maya katılan un hamur haline getirilir. Hamur yumuşak, esnek ve pürüzsüz hale gelene kadar yaklaşık 15 dakika kadar yoğurulur. Yoğurma süresi ne az ne çok olmalıdır. Hamur en katı durumuna ulaştığı zaman yeterince yoğurulmuş demektir.
Bunun için fırın tepsisini kaynar su ile doldurun ve fırının en alt kısmına yerleştirin. Üstteki rafa ise hamuru koyun ve fırının kapağını kapatın. (Fırını çalıştırmayın, hamuru pişirmeyin.) Suyun buharlaşmasıyla hamur daha kolay bir şekilde mayalanacaktır.
Tatlı veya tuzlu tüm hamur işlerinde kullanıma uygun olan Yuva Kolay Hamur, poğaça, börek, açma, pide, baklava, katmer, pizza, mantı, ekmek ve benzeri hamur işi yapımında en büyük yardımcınız olacak.
Hamur işlerinin zararları
Büyük ölçüde şekerli besin ve rafine karbonhidrat içeren bisküvi, kek, hamur işi gibi yiyecekler tüylenmeyi arttırabiliyor. Yüksek glisemik endeksleri sebebiyle bu besinler çabuk enerji salınımına ve sonrasında insülin direncine neden olabiliyor.
Ekmek, pizza hamuru ve makarna hamuru gibi mayalama hamurlarını karıştırmak ve yoğurmak için kullanılır.
Klasik ekmek tarifindeki maya yerine 1 tatlı kaşığı kadar karbonat ilave edebilirsiniz. Karbonatın daha kolay aktifleşmesi için üzerine birkaç damla da limon ilave edin. Ekmeğin daha yumuşacık olması için içine yoğurt ya da ılık süt de ilave edebilirsiniz.
Maya oldukça faydalı, yiyeceklerde kullanılan bir mikroorganizmadır ve yararlı olanlar arasında yer alır. . Doğada hemen her yerde rastlarız mayalara. Buğday tanesinin üzerinde, nohut ve benzeri baklagillerde, üzüm ve elma kabuğunda...
İsterseniz sade hazırlayıp kahvaltınızda peynirin, domatesin yanında ekmek niyetine tüketebilirsiniz. Kuru maya ile hazırlayacağımız poğaçamızı bir kaba alıp, üstünü kapatarak ertesi günlere aynı tazelikte saklayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.
Hammadde: Ekmek mayası üretiminde hammadde olarak en çok melas, ayrıca tahıllar ve nişasta şurupları kullanılmaktadır.
MAYANIN İÇİNDEKİLER
Genel olarak hamur yemeklerinde daha çok karşılaşırız. Bu mayaların üretiminde hammadde olarak saf maya kültürü ve melas kullanılmaktadır. Maya olarak ise Saccharomyces cerevisiae maya türü kullanılır.
İşte bu noktada devreye mucize bir malzeme giriyor ve tüm hayallerimizi gerçeğe dönüştürüyor. O malzeme hangi malzeme derseniz cevabımız belli: Yoğurt! Yumuşacık hamur işlerinin sırrı olan yoğurtla üstelik yapabileceğiniz o kadar farklı tarif var ki... Hazırsanız mutfağa bekleniyorsunuz.
Süt ya da su kullanılan bir pişi tarifi hazırlıyorsanız da mutlaka ılıttıktan sonra kullanın. Bu şekilde ılık kullanılan sıvılar mayalı hamurun kocaman kabarmasına yardımcı olurken, mayasız hamurların da puf puf olmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri