Yuvalama Çorbası'nın, sağlığımız için birçok faydası olan B vitaminleri, demir, kalsiyum, fosfat ve fosfor gibi minerallerden zengin olduğu bilinmektedir. Besin deposu diyebileceğimiz bu lezzeti yöresel çorba, vücut direncimizi arttırması ve bağışıklığımızı desteklemesi ile sofraların vaz geçilmezi olmaktadır.
Mercimek Çorbası
Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar. Mercimek içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler.
Yayla hazır çorbaların oldukça lezzetli ve sağlıklı olmaları içinde koruyucu ve katkı maddesi bulunmamasından kaynaklanıyor. İçinde renklendirici, koruyucu ve trans yağ bulunmamasından dolayı oldukça sağlıklı öğünler sağlıyor.
Ayran aşı çorbası içindeki yoğurt, nohut ve buğdayla yüksek protein, lif ve kalsiyum sağlar. Besleyici değeri yüksek olan bu soğuk lezzeti diyet yapanlar da gönül rahatlığıyla tercih edebilir.
Kemik Suyuyla Yapılan Çorbalar
Ayrıca vücutta en yüksek oranda bulunan protein olan kalsiyum, magnezyum ve kolajen dahil olmak üzere pek çok farklı bileşiğe de ev sahipliği yapar.
İlgili 27 soru bulundu
Mercimek çorbası kalori olarak 36 kalori ile en düşük az kalorili çorba olduğundan dolayı diyet çorbalar listesinin başındadır. Çorba diyeti 2 şekilde yapılır: Birincisi; var olan diyet listesine çorba ekleyerek, daha başka kalorili yiyeceği listeden çıkartırsınız.
Mercimek Çorbası
Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar. Mercimek içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler.
Yayla çorbası besleyici ve doyurucu bir çorbadır. Yoğurt malzeme listesinde olduğundan metabolizma dostudur. Bağırsakları çalıştıracağı için hazımsızlık gibi bir sorun oluşturmaz. Öğünlerde ekmeksiz şekilde tüketilen bir kase yayla çorbası, diyet beslenmeleri için idealdir.
Bol proteinli tavuk suyuna çorbalar, paça çorbası, gribe nezleye birebir sarımsak çorbası, canlılık veren kemik iliğine domates çorbası, hasta hasta keyfinizi yerine getirecek mercimek çorbaları, vitamin deposu brokoli çorbası ve daha fazlası tek tıkla mutfağınızda!
Diyet listelerine eklenecek olan çorbanın kalori değeri düşük besin değeri yüksek olanlardan olmasına özen gösterilmesi gerekmektedir. Özellikle kremalı, bol yağlı ve hazır çorbalardan uzak durmak gerekmektedir. Hazır çorbalar içlerinde bulunan nişastadan dolayı diyet listeleri için uygun olmamaktadır.
Özellikle ani açlık anlarında kolayca hazırlanan hazır çorbalar hiçbir besleyici madde içermez. Aksine sağlığa zarar verir. Hazır çorbaların içinde TBHQ adı verilen madde bulunur. Tersiyer bütil hidrokinon olarak bilinen koruyucu madde petrol yan ürünüdür ve genellikle antioksidan olarak bilinir.
İçeriğinde diyet lifleri olduğu için düşük kalorili besinler arasındadır. Özellikle bağırsakların çalışmasını sağlar ve sindirimi kolaylaştırır. Antioksidan özelliği sayesinde kronik hastalıklara karşı direnci arttırır.
Gaz yapmayan çorba türleri arasında yoğurt çorbası, şehriye çorbası ve sebze çorbası öne çıkar.
* Kandaki kolesterol oranını düşürür ve kan akışını hızlandırır. * Kalp ve damar hastalıkları ile şeker hastalığından korunmaya yardımcı olur. * Kalp krizi riskini azaltır. * Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını kolaylaştırır ve kabızlığı giderir.
Mide için iyi gelen çorbaların başında mercimek gelmektedir. Ayrıca sebze çorbalarının da iyi geldiği bilinmektedir. Mideye iyi gelen yemekler grubunda ise patates ve ıspanak yemekleri doğru tercih olmaktadır.
31 – 50 yaş arası kadınlar için 1800 kalori. 19 – 30 yaş arası erkekler için 2400 kalori. 19 – 30 yaş arası kadınlar için 2000 kalori. 14 – 18 yaş arası erkekler için 2200 kalori.
Diyette yoğurt çorbası yenir mi? Yoğurt malzeme listesinde olduğundan metabolizma dostudur. Bağırsakları çalıştıracağı için hazımsızlık gibi bir sorun oluşturmaz. Öğünlerde ekmeksiz şekilde tüketilen bir kase yayla çorbası, diyet beslenmeleri için idealdir.
Çorba içmek, iştahı ve yemek yeme süresini uzattığı için besin tüketimini de dengeleyecek, böylece enerji alımını da azaltacaktır. Bu yüzden zayıflama diyeti uyguluyorsanız öğünlerinizde mutlaka çorbaya yer verin.
1)Lifli Beslenin!
Bu lifler, bağırsaklara su emilimini arttırarak dışkı hacmini arttırır ve dışkı kıvamının daha yumuşak olmasını sağlar. Kurubaklagiller, taze sebze ve meyveler lif içeriği en yüksek besinlerdir. Haftada en az 2 kez nohut, kuru fasulye, barbunya gibi kurubaklagilleri tüketmeye özen gösterin.
Pırasa, bal kabağı ve benzeri diğer prebiyotik sebzelerle hazırlanan çorbalar kabızlık şikayetini rahatlatır. Prebiyotikler; iyi bakteriler olan probiyotiklerin bağırsak dokusuna tutunmasını sağlayan lif yapısıdır.
DETOKS ETKİSİ YAPAR
Çünkü öğünlere çorba ile başladığınızda; çorbanın düşük kalori sağlaması ama midede fazla yer kaplayarak kısa sürede doygunluğa ulaşmanızı kolaylaştırması daha fazla yemenizi önler. Böylece hem öğünde, hem de gün içinde az kalori alarak zayıflama etkisini de vücutta doğal olarak sağlarsınız.
Zengin ve besleyici içerikleri ve çeşitliliğiyle sofralarımızın vazgeçilmezi olan çorba, hem tok tutarak hem de metabolizmanızı hızlandırarak hızla kilo vermenizi sağlayacak bir besindir. Bu yüzden özellikle yaz ayları yaklaşırken çorba diyeti yapmak fazla kilolarınızdan kurtulmak için ideal olacaktır.
Çorba diyeti ile 1 haftada ortalama 5 kilo verilebilir. Diyetinizin sağlıklı olması için günlük besin ihtiyacınızı karşılamanız önemlidir ve çorba bunun için harikadır. Çok çeşitli, besin değerleri yüksek, düşük kalorili çorbalar tüketmeye özen gösterilmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri