Yüz bölgesine uygun boyutlardaki ağda bantlarını tüylerin üzerine yapıştırın ve nazikçe çekin. Uygulama sırasında bantların dudaklar, göz gibi hassas bölgelere yapışmamasına özen gösterin. Yüz ağda bandı ile kaşlarınızı almadan önce, kaş kontürünü belirlemek daha düzgün bir sonuç elde etmenize yardımcı olacaktır.
Yüz, koltuk altı ve bikini bölgesi gibi hassas bölgelerde kalıp ağda kullanılır. Paketten çıktığında sert bir formda olan ağdayı eritip macun kıvamına getirdikten sonra cildinize uygulayabilirsiniz. Macunu spatula yardımıyla tüylerden arındırmak istediğiniz bölgeye kolaylıkla sürebilirsiniz.
Boncuk ağda, özellikle bikini bölgesi ve yüz bölgesi gibi hassas bölgelerde kullanıma uygundur. Ağdaya yeni başlayacaklar için pratik ve kolay bir seçenek olabilir.
Ağdaya başlamadan önce bir makas yardımıyla tüyleri kısaltmak iyi bir fikir olabilir. İkinci adım cilt temizliğidir. Uygulama yapacağınız bölgeyi sabun ile temizlemeli ve kurulamalısınız. Ufak su damlaları, kir ve yağ tortuları ağdanın tüylere yapışmasına engel olacaktır.
Yüze ağda yapmak tüylerden kurtulmak için en etkili yöntemdir. Çoğunlukla da yüze ağda yapmak tercih edilir. Cilt yapısı ne olursa olsun yüz bölgesine rahatlıkla ağda yapılabilir. Bu şekilde istenmeyen tüylerden de kurtulmak mümkün.
İlgili 19 soru bulundu
Yüz tüylerinizden uzun süre kurtulmanın en etkili yollarından biri ağdayla almak/aldırmak. Ağdayla kaş, bıyık ve yanak tüylerini almak/aldırmak size 15 gün boyunca pürüzsüz bir görünüm sağlar. Ağda bantlarıyla kaş, bıyık, boyun, yanak ve kulak önü tüylerinizden kolayca kurtulabilirsiniz.
Uygulamalar arasında seçim yaparken herkes kendi cilt yapısına göre hareket edebilir. Yüz tüylerini alabilme yöntemleri arasında cımbız, lazer epilasyon, dermaplaning, ağda ve iple yüz tüyü alma gibi seçenekler öne çıkar.
Doğru ağda kullanımı uygulandığında cilt sarkması problemiyle karşılaşmak pek mümkün değildir. Vücudun hangi bölgesine ağda yapılacaksa, o bölgeye uygun biçimde dikkatli olmak çok önemlidir.
Taze aloe vera jeli, hindistan cevizi veya badem yağı ile cildi yatıştırabilirsiniz. Doğal ürünler oldukları için ağda sonrasındaki günlerde rahatlıkla kullanabilirsiniz. Antiseptik içerikli kremlerle ciltte oluşan tahrişleri en aza indirmeniz mümkün.
Sivilcenin nedeni olan bakteriyel yapılar cildinizde kendini göstermesin diye alacağınız tedbir son derece basittir. Ağda uygulamasından sonra 12 saat süresince duş alınmamalıdır. Ya da açık olan gözenek üzerine makyaj uygulaması da sağlıkla olmayacaktır.
Ağda uygulaması, yüzdeki tüyleri azaltmaya yardımcı olan bir yöntemdir.
Bu pozitif özellikleri sayesinde sir ağdalar profesyonellerin de en çok tercih ettiği epilasyon yöntemi oluyor. Kuaförde yapılan epilasyon uygulamalarında hem hızlı hem de az acılı olması nedeniyle sir ağdalar öne çıkıyor.
Ağdayı vücudunuza uygulamadan önce cildinizin temiz ve kuru olduğundan emin olun. Daha sonra ağda yapacağınız yere pudra sürün. Pudra, ciltteki yağı ve nemi emerek, ağdanın tüylere daha iyi bir şekilde yapışmasını sağlayacak, bu da acınızı azaltacaktır. Aksi takdirde ağda tüylere yapışmazsa çekerken çok acıtır.
Ağda, özellikle sir ağda kumaş bez yerine kağıt ağda bezi kullanılarak temizlenir. Ağda işlemi sonrasında da kalan büyük kalıntılar ağda bezi ile alınabilir. Ağda kalıntısını temizleyecek birçok yöntem bulunmaktadır; Zeytinyağı, alkol, buz, vazelin, sıcak su kompresi ve ağda temizleme yağları.
Ağda ile Bıyık Alma
Kullandığınız ağdayı erittikten sonra bir spatula yardımıyla dudağınızın üstüne ince bir katman halinde tüylerinizin çıkış yönünün tersine doğru sürmeniz, daha sonra katmanın üzerine ağda bandı yapıştırmanız yeterlidir. Ağda bandını çektiğinizde, dudak üstü tüylerinizi arındırabilirsiniz.
Ağda yapmadan önce, ağda yapılacak bölgeyi mutlaka su ve sabun ile yıkayın. Temiz bölgeye ağda yapmak, özellikle kısa tüylerin alımında büyük kolaylık sağlar. Temizlenen bölgeye pudra sürmek, tüylerin ağdaya çok daha kolay gelmesini sağlar. Bu nedenle pudra sürmeniz önerilir.
Ağdanın yapılmasının üzerinden en az 12 saat geçtikten sonra duş alınmalıdır. Hemen sonrasında alınan duşta gözenekler açık olduğu için sivilce ve deri de kızarıklığa neden olabilir. Duş sonrasında temiz ve pamuklu giysiler tercih edilmelidir.
Yüze ağda yaptıktan sonra sivilce çıkması sorununu ortadan kaldırmaya cildinize sık sık dokunmaktan kaçınarak, yağlı kremler sürmeyerek ve ertesi günden itibaren yine ölü derileri uzaklaştıracak bir ürünle yıkayarak başlayabilirsiniz.
Bıyık bölgesi kararması dudak üst bölgesinin yanması, yaralanması, kozmetik ürünlerin yanlış kullanılması, güneş ışınları, sir ağdadan kaynaklanan pek çok etkiye bağlı olarak ortaya çıkabilir. Yüz ağdası kullanıldığında bıyık bölgesinde koyu lekeler oluşabilir.
Ağda yapmak kılları kökünden aldığı için bu tarz tüylerin yapısında bir değişiklik yaratmazken, jilet kullanımı pürüzsüz bölgelerdeki bu yumuşak tüylerin sertleşmesine ve görünür hale gelmesine sebep olur.
Yeni Çıkan Tüyler Kaç Yaşında Alınabilir? Yeni çıkan tüylerin alınması konusu, kız çocuklarında ergenlik dönemiyle birlikte gelişen fizyolojik değişimlerle ilişkilidir. Her çocuğun gelişimi farklı olduğundan, kesin bir yaş sınırı vermek zor olsa da genel olarak 13-15 yaşları arasında tüy alma konusu gündeme gelir.
İnce Ayva Tüyleri Gören Lazer
Önemli olan lazer ışın demetinin kılın fölüküllerinde bulunan melanini emerek yok edebilmesidir. Bu yüzden en etkili lazer sistemlerine ait en etkili lazer cihazını kullanmak gerekmektedir. İnce ve açık renkli tüylerin tedavisi lazer epilasyon tedavisine yanıt verebilir.
Merhabalar, istenmeyen tüylerden kalıcı bir şekilde kurtulmanın en etkili yöntemi lazer epilasyondur. Elbette ünlülerin hepsinin tüylerinden nasıl kurtulduğunu bilmemiz mümkün değil ancak birçok ünlünün lazer epilasyondan yararlandığını söyleyebiliriz.
Çene kıllanması noktasında alınabilecek önlemler arasında buz lazer veya iğneli epilasyon gelmektedir. Çene kıllarından kurtulma konusunda mutlaka uzman ellerden destek alınmalıdır. Bu çene lazer epilasyon veya çene altı tüyleri lazer epilasyon uygulamaları ile istenmeyen tüylere çözüm bulmak oldukça kolay olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri